Som v 25. týždni a plod zaostáva o 2 týždne. Čo pomôže?

atija1
6. dec 2014

Lekar povedal ze to nevyzera ruzovo lebo brusko je mensie a nozicka kratsia a mam slabe prietoky.

pribinak
6. dec 2014

Chod este na ultrazvuk k nejakemu inemu doktorovi, aby si pocula aj iny nazor. Drzim palce, aby bolo vsetko ok

astonka
6. dec 2014

tiež by som urobila ako piše pribinak...držím ti palce...

vera1605
6. dec 2014

Ahoj mne v 9m povedaly ze je o dva tyzdne mensia ze maximum bude mat 2,3kg moj gyn ma upokojil nakazal my kazdy den si dat jogurt a do porodu vela mliecnych produktou ale polotucne a nizko tucne, tvaroch jogurt mlieko a take ked sa narodila mala 3,5 kg ze dobe stoho rastu deticky. Drzim palce aby bolo vsetko vporiadku.

katarinamarkova
6. dec 2014

treba spravit kontrolne sono, najlepsie u ineho dr.
sono je len orientacne meranie......a 2t. odchylka je normalna....ak babo plynule rastie aj nadalej
velkost bruska nema nic spolocne s velkostou babatka, ci problemovym ci neproblemovym priebehom tehotenstva.
pri prvom som mala take male brusko v 9 mesiaci ako pri tretom v 5tom.

julinka322
6. dec 2014

prosím ťa, neboj sa! môj syn celé tehotenstvo zaostával 2 t. vo vývoji, narodil sa v poriadku, určite choď k inému lekárovi, nech to ešte skontroluje. držím palce!!!

lubiduch
6. dec 2014

povedal lekar ze tvoje brusko je mensie ci babatkove? ja som v 20tt este nemala ziadne brusko, fakt ziadne...

no a moj syn na sone mal cele tehotenstvo divne miery, nozicky o 2t mensie, hlavka o 1t vacsia....nakoniec sa narodil uplne normalny 3,3 kg. a ano nozicky nema vyrazne dlhe (ani moj muz nie)....a mne brucho tiez nakoniec od konca 6mes zacalo rast....
takze by som sla na kontrolne sono aj k inemu lekarovi asi

prstek
6. dec 2014

2tyzdne hore dole je v ramci normy....moj zaostaval o 4-6 tyzdnov v brusku...boli sme v nemocnici.....tiez ma sokovali neprijemnymi spravami a tazko som to zvladala...a teraz? teraz tu je takmer 15 mesacny, uzasny, krasny, sikovny a zdravy chlapcek a hoci to vyzeralo, ze pojde z bruska von aj skor...nakoniec si tam pobudol este aj 6 dni nyvase 😉 takze neboj.....pozitivne myslenie....nazor aj ineho lekara....a oni sa postaraju o to, aby vsetko bolo ok....nas nachovali poriadne infuzkami a injekciami 😉 len hlavne klud 😉 kludovy rezim

martina_uk
6. dec 2014

Ja som tiez mala priblizne od toho tyzdna zle prietoky, mensie brusko babatka...do 32 tyzdna som bola kazdy tyzden skoro sledovana a v 32 ked uz viac nepriberala som bola hospitalizovana. Do 36 som denne -rano-vecer bola na pasy a raz tyzdenne na utz..do 35 priberala aj ked malo, v 36 ale jemne schudla tak okamzite vyvolavacka. Mala 2600g vsetko ok. Placenta ju uz nevyzivovala. Som rada ze sa to podchytilo. Pre istotu chod este na iny utz. Mna poslali k dvom. Vsade rovnake vysledky.

el6
7. dec 2014

nam doktor zle odhadol termin, kedze nezohladnil nepravidelnost menstruacie, takze sme tiez lietali v mierach 2 tyzdne hore dole, raz viac raz menej....ale ku koncu, pred porodom uz bola v norme...mama mi vtedy povedala, ze ked ma cakala hrozne jej chutili orechy a ja som bola obor - 4.6 kg... tak som zacala aj ja ladovat orechy a mala fakt narastla az sa aj dr cudoval...inak som silny kavickar, ale vtedy som nepila kavu, lebo vraj spomaluje rast plodu....ale to su moje take "babske" rady asi iba, ale mozno pomozu

mykeila
7. dec 2014

ak bude dietatko stale zaostavat o 2 tyzdne nestresuj, myslim to tak, že ked budes napriklad v 30 tyzdni a bude o 2 tyždne menšie, alebo ked budes v 35 a bude zasa 2 tyzdne mensie to sa ma tolerovat.
ak ale bude rozdiel vacsi treba byt v nemocnici. ja som takto bolo od 28 tyzdna. v 35 tyzdni tehotenstvo ukoncili a maly mal 1890g.

emili162
7. dec 2014

ja som mala to iste, maly zaostaval o dva tyzdne, mala som vysoky krvny tlak a bielkovinu v moci, malemu sa nedostavalo dost vyzivy cez pupocnik a tak ma v 38tyzd.hospitalizovali, dva tyzdne ma dopovali infuziami aby daco dobehol krpec v brusku a nakoniec to ukoncili cisarskym... maly mal 2500g a bol uplne v poriadku...tiez som bola z toho na prasky, neboj, dobre bude...drzim palce a prajem vsetko dobre.

mamka34
21. dec 2014

Moje dievčatko sa narodilo v 40-tom týždni, tiež stále zaostávalo 😔 za svojim vekom. Pri pôrode mala 45cm a 2810g. Lekár to vyriešil tým, že napísal dieťa narodené v 38.týždni. Dcéra je proste útla a menšia. Možno to bude dievčatko.

tamaria
26. okt 2020

@prstek ahoj, viem že som našla veľmi starý príspevok ale možno odpises 🙂 cakame chlapca a tiež má zaostávanie až 4-5 týždňov. Začali má však strašiť že to môže byt aj nejaké neodhalena genetická porucha.. chcem sa spýtať či si tam ty mala počas tehotenstva aj nejaké iné nálezy a indikácie alebo len toto zaostávanie rastu. Dakujem pekne 🙏

prstek
26. okt 2020

@tamaria vcestnu placentu, ale inak nic, strasili ma vsemoznymi moznymi scenarmi, a maly sa narodil ako akekolvek ine babätko, 3150g a 51cm, akurat len sme mali problem s oblickou, ale aj ten sme uz zazehnali, dnes je z neho sikovny a mudry chlapcek, prvacik, nebojte sa, a verte si, a navstivte aj inych lekarov pre radu a nazor ❤️

patricius06
6. feb 2021

@tamaria ahoj, tiez tak trochu oneskorene. Kedy si mala termin? Ste s malym v poriadku? 🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre