Predpríprava s balónikom Epi-no a pocity v 38. týždni

lenkabonk
31. aug 2014

Ahojte zienky,
tak od dnes uz mam len 20 dni do terminu a popravde uz sa neviem dockat, ale zas na druhej strane som z porodu uz teraz vystresovana...Tohto tyzdna sme boli v poradni a malicky ma cca 32,5cm obvod hlavicky....Ja mam s Epinom nacvicene zatial na 25cm a aj to ten balonik nevytlacim co mam pocit akoby som sa v tom momente takmer aj pocikala, tak ho len sfucim a som rada ze mam potom...Neviem ci robim dobre ze to len takto roztahujem a nevytlacim to rovno aj s tym priemerom, ale fakt som v tom momente rada ze to uz vyfucim...Roztahujem to pomaly s dychanim, spravim 12 nafukov a povolim a potom opakujem este 2x. Cvicite s tym tiez niektora ??

kiki68
1. sep 2014

@lenkabonk dobre s tym robis, chod na to tak, ako ta to pusti. Malo by sa to vytlacit pomaly,ale ked nejde,alebo mas strach,tak ok. Pozri dolezite je,ze nieco robis,ze nacvicujes na ten obvod. Lebo je nieco ine mat 2 stehy a nieco ine je mat 20 stehov. Tazko na cvicisku,lahko na bojisku. Tam pri porode tomu aj samotna priroda pomoze. A osobne by som to skusila vytlacit,aj za cenu ze sa pocikam. Ten pocit mas totiz nie z toho,ale tam su take body a zliazky a to privodi taky pocit tiez. Vela zien takyto pocit mava sem tam aj pri milovani,len o tom nehovoria.

lenkabonk
autor
1. sep 2014

ved som aj rozmyslala, ze ked tak skusim cvicit v kupelni a ked sa aj popisam, tak to umyjem a hotovo....kazdopadne raz som to vytlacila s mensim obvodom a aspon viem co mam cakat od porodu priblizne aspon....tak hadam to dokazem este nacvicit aspon na ten obvod 30cm kym sa maly vypyta von....;)

daniela1983
1. sep 2014

@lenkabonk ja som tiez na 25cm mala pocit ze dalej to nepojde, aj som sa nadtrhla kusok vtedy

lenkabonk
autor
2. sep 2014

Tak zienky, vcera som dala poctivych 27 cm ... a aj som 3x vytlacila ....musim povedat ze ma to dost prekvapilo ze som mala az 27cm, ale nakoniec som to zvladla...vytlacenie zo zaciatku bolo bolestive,ale len v jednom momente v najvacsom obvode a na druhykrat ked som vytlacala, tak som uz aj vedela ako zmiernit tu bolest , tak som az hrda na seba :D a inak skusila som vcera aj dve ine polohy , okrem na chrbte a musim povedat ze v klaku alebo na stvornozke som citila ovela vacsi tlak aj na podbrusko aj na krize, ani som nevydrrzala ho nafuknut, takze mne predsalen vyhovuje asi ten chrbat najviac....ale po tych vcerajsich vytlacaniach sa citim ako sampionka :D

daniela1983
2. sep 2014

@lenkabonk super, gratulujem. skus drep pripadne. mne pomahalo ked som takym hlbokym hlasom brucala akoby do brucha, povolovalo to panvove dno

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre