Som v 38. týždni a mám hrboľaté bruško

misul78
21. aug 2014

ahojte, som v 38. týždni a mám akési divne hrbolaté brucho. pri prvom dieťati som také nemala. môže to byť tým, že je bábo velké a to sú obrysy jeho telíčka? Dokonca keď ležím na chrbte, tak mám vyvýšenú len pravú stranu brucha, akokeby ležalo len na tej jednej strane. Mala ste to niektorá tiež tak? Polohu má vraj dobrú ako povedal doktor, lenže naposledy mi robil ultrazvuk v 30. týždni a aj napriek mojej prosbe mi ďalší urobiť nechcel, že nie je treba. / keďže poisťovňa hradí len 3 UZV /.

alizabka
21. aug 2014

@misul78 Ahoj, ja som sice tehotna prvy krat a som v 34. tyzdni ale ja to tak mavam tiez. Hlavne ked si vecer lahnem do postele. Ja som to doteraz velmi neriesila, podla mna to bude obrys telicka malého. Dokonca, tym, ze este v brusku nejake to miesto ma, niekedy vidim (a hlavne citim) ako sa mrvi a vtedy sa meni aj povrch vydutej pravej strany brucha. Dokonca to niekedy uplne zmizne a chvilku mam brucho pekne oble.
Ja som bola na poslednom ultrazvuku minuly piatok a vsetko je vraj uplne v poriadku, vraj ako podla tabulky. A hrbolcek na pravej strane brucha som mala pravidelne kazdy vecer uz pred ultrazvukom.
Akokolvek, som zvedava, co napisu dalsie baby..

safranca15
21. aug 2014

Ja som mavala doslova vlny na bruchu

seahorse27
21. aug 2014

Je to normalne. Od coho ineho by to mohlo byt, ak nie od tvaru jeho telicka a od polohy, v akej lezi?

zuzka1008
21. aug 2014

Aj moja robila v brusku kadeco 😀
S muzom sme to vecer sledovali namiesto telky, volali sme to ze robi mexicke vlny 😀

kiwi82
22. aug 2014

ahoj, tak kde sa práve vypučí bábo, tam je ten hrbolček. už máš bábo isto dole hlavičkou v tomto tt tak sa ti pučí a ukazuje chrbátik alebo zadoček. a mimochodom, ved chodíš na prietoky už v tomto tt určite už k porodníkovi, tak sa nemáš čoho báť 🙂

cammille
22. aug 2014

Jasne za babatko, mne sa "vyduva" uz od cca 18.tt, aspon vzdy viem v akej je polohe 😉

wewe22
22. aug 2014

ja som obcas mala pocit ze tam mam dakeho votrelca pravdu povediac nebyt to moje brucho je mi az spatne s toho neprirodzeneho tvaru ale vsetko bolo ok babu je tesno tak sa kadejako vykruca a vytlaca von

nikike5517
29. aug 2014

...ja mám tak isto, ...pri prvom tehu som mala tiež často doslova zdeformované bruško, hlavne keď som si ľahla, .....ale teraz pri druhom tehu (som. v 38.týždni), je to ešte "horšie", ..niekedy sa normálne zľaknem, čo to má byť, ...jedna strana bruška mi býva vyvýšená aj o 10-15 cm oproti druhej, inokedy mám vyvýšené obe strany a pri pupku jamu. Hovorila som to na poradni, ale doktor na to nevravel nič☹ Takže asi to tak niekedy je, ...možno to závisí aj od toho v akom máme stave brušné svaly, ...kto má slabšie tak tomu asi viac vidno obrysy dieťatka.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre