Akú kozmetiku potrebujem pre čerstvé miminko?

mrskalesana
15. feb 2009

Prosím o radu skúsených, čo všetko potrebujem pre čerstvé miminko. V drogériách je toho hrozne veľa, no Johnsons alebo Nivea sa mi zdá trocha prehnané, pre takú čerstvú kožičku. V lekárni toho je tiež vela, myslím, že Bumchen alebo tak nejak a hociaké iné...

Neviem, tak mi prosím poraďte čo je overené 🙂.

misuluska1
15. feb 2009

Ahoj, ja som pre svoje deti používala na začiatku olivový olej z lekárne a detské mydlo. Olivový olej je prírodný, takže myslím, že je to pre detskú kožičku dobré, ale nie všetky deti olej hocijaky znášajú. Treba vyskúšať, ale začni s tým olivovým.

adulik23
15. feb 2009

my doteraz pouzivame sebamed. 🙂
na zaciatok som tiez kupila olivovy olej, ale mne to nevonalo babetkovsky, ale tak zvlastne. 😅 neskor som skusala aj rozne ine znacky, ale maly ma dost citlivu pokozku a nerobilo mu to dobre. okrem sebamedu dobre znasa aj biodermu, lenze ta je trosku drahsia.
treba vyskusat, co komu sadne. 😉

tinka08
17. feb 2009

na začiatok olivový olej, teraz používame seba med a hipp. na zadoček sudocrem. keď sme mali plienkovú dermatitídu tak nám MUDr. predpísala Imazol.
čo sa týka čistiacich obrúskov, tak na zadočky máme biele babylove s panthenolom (DM drogéria) a na tváričku modro-červené huggies pure.
máme zlú skúsenosť s johnson´s a vyhýbame sa parfémovaným veciam a kamilkám. (kamilky sú alergén ☹ )

denisab32
17. feb 2009

mrskalesana
Mne sa malý z olivového oleja veľmi vyhádzal, tak skôr odporúčam telové mliečko...na začiatku stačí mydielko a možno ak bude bábo vlasaté tak aj šampónik, no a na riťušku krém proti zapareninám, najlepšie sa mi osvedčila zn. Bubchen

veronikahel
17. feb 2009

dnes sa už neodporúča používať olej na natieranie, zaťažuje to pokožku. taktiež do kúpela by sa novorodeniatku nemalo dávať nič, stačí čistá voda.
na telo, nejaké mlieko pokial je suchá pokožka, inak nemusí byť...
a na zadoček sudocream...
a na tvár nejaký detský krémik, nie príliš mastný, ako napr. indulona 😝

cuchre
17. feb 2009

podla mna staci detske mydielko a modra indulona...potom, ked je starsie sa uz da vymyslat 🙂

sirinka
17. feb 2009

ja som mala z lekarne cisty prirodny olivovy olej tusim dr.hoj znacka a klasicke tuhe detske mydielko bez akychkolvek prisad navyse.
na ritku krem z rybim olejom.

telicko som jej natierala iba po destkom plavani a mydielkom umyvala iba ritku.
riadila som sa radami mojej koznej lekarky.

mrskalesana
autor
17. feb 2009

Tak už som niečo nakúpila. Kúpila som mydielko SebaMed a z tej istej rady krém na zapareniny. Zásyp Aviril, no to ešte presne neviem, to treba dávať pri každom prebalovaní? Na natieranie som kúpila len ten obyčajný olejček, no ak malá nebude potrebovať, tak ju nebudem natierať, keď tak len niečo na tváričku dokúpim...

veronikahel
17. feb 2009

zasyp, to sa už tiež nepoužíva, jedine, že by si používala látkové plienky...

denisab32
17. feb 2009

mrskalesana
zásyp sa už dnes nepoužíva, stačí krém proti zapareninám...a tváričku som krémovala len v zime 😉

sirinka
17. feb 2009

zasyp baby nie...z toho byvaju este horsie rany.... 😔

susik77
17. feb 2009

ahoj zavisi kolko chces investovat. zaklad je bud nej. olej na telo-olivovy al. slnecnicovy olej, nej. neutralne mydlo-najlepsie asi sebamed al. nivea, prip. penu do kupela. johnsons alergizuje, tak radsej nie.
ja zboznujem biokozmetiku Weleda. Je super, ciste prirodna, obsahuje ciste oleje+ nechtik.Je perfektna aj v tom, ze miminka zvyknu mat rozne vyrazky+zapal. pokozku a ten nechtik to krasne zahoji. Ja som pouziv. od narodenia pre malu nepenivu prisadu do kupela -Weleda. natierala som ju mliekom Atoderm od Biodermy-tiez super kozmetika-urcena pre miminka-na suchu plet-je z lekarne.
Na zadocek je naj naj Sudocrem. Obrusky sa nam osvedcili Huggies pure.

veronika81
17. feb 2009

baby, kupujete to prevažne v lekárni? alebo sa to dá zohnať aj v drogérií?

Zatiaľ mám olivový olej a detské mydlo. Ten krémik na zapareniny treba dávať preventívne pri každom prebaľovaní alebo požívať iba ak sa niečo vyskytne?

sirinka
17. feb 2009

veronika ten krem som kupovala v lekarni a davala som pri kazdom prebalovani hrubsiu vrstvu.

veronika81
17. feb 2009

ešte by som potrebovala poradiť, na zozname vecí do pôrodnice sú uvedené nejaké krémy a mastičky, čo si tam treba doniesť. Môžete mi prosím povedať, na čo to je a či je to vôbec potrebné? Lebo mám pocit, že ten zoznam je z roku ktoviekoľkého 😀
Masť Calcium panthotenicum - to je pre matku, to bude asi na bradavky, nie?
60% lieh - asi na pupok..
olivový olej - ten mám

hlavne toto ma zaujíma:
Infadolan masť
Pityol masť

susik77
17. feb 2009

infadolan sa uz moc nepouziva-staci ti pre mimco sudocrem, pytiol sa tiez nepouziva, zistilo sa dokonca, ze je skodlivy.
ta mast calc. panthot. je na bradavky, lieh na pupok.
inak nam vsetko vrat. peny do kupela dali v porodnici. akurat mast na bradavky som mala vlastnu.
este su uzitocne homeopatika na rozkojenie sa- ricinus communis CH5 😉 uziva sa 3x denne 5 guliciek

miracle
17. feb 2009

Veronika, calcium panthotenicum je sice dobry, ale bepanthen mast je lepsia. Netreba ju oplachovat pred kojenim a mozes pouzivat aj na zadok babatka.
Lieh je na pupcek, niekde pouzivaju aj Septonex ci Ajatin.

susik77
17. feb 2009

Myslim ze na Slovensku sa Bepanthen neda zohnat...

adulik23
17. feb 2009

mrska - ja som zo zaciatku davala masticku na ritku pri kazdom prebalovani, ale neskor, len ked sa mi zdalo, ze mu ide zcerveniet. a najlepsia je asi ta sebamed, ako baby pisali.

susik - da sa. 😉

adulik23
17. feb 2009

a na bradavky som mala avent masticku - tiez sa pred kojenim nemusela zmyvat. a kraaaaaasne medikovo vonala. 🙂

sirinka
17. feb 2009

calciovu na bradavky nepouzivaj... 😖 ja som tiez mala avent, je sice drahsia, ale dlho vydrzi a hlavne ju netreba pred dojcenim zmyvat.

wild.horses
17. feb 2009

nas to este len caka, ale na bradavky mam kamilkovu masticku kamilosan (neviem, ci sa da dostat aj na slovensku) a v nemocnici davaju mast s obsahom lanolinu. Ani jednu z tych masti netreba utierat pred kojenim.
Pre novorodeniatko chcem pouzivat co najmenej kozmetiky, mame olivovy olej, mandlovy olej, sudokrem, bepanthenol a novu radu z the body shop, tak uvidime, ako bude...

veronika81
17. feb 2009

Ďakujem vám baby 😉 aspoň som sa trošku zorientovala..
sirinka, prečo tú calciovú masť nepoužívať?

sirinka
17. feb 2009

veronika lebo ju pred kojenim treba dat dole a ide to dost tazko...takze si bradavky podrazdis este viac....ja naviac mam aj osobnu zaujatost, strasne mi vysusovala kozu a nakoniec som mala aj alergicku reakciu...

susik77
17. feb 2009

aha...ja zijem v cechach a sestra mi tvrdila, ze na slovensku bepanthen nie je 😕 tak super, je fakt dobry 🙂

denisab32
17. feb 2009

....aj samotné materské mliečko lieči, takže kvapku po kojení nechajte zaschnúť na bradavke 😉 (skôr ako začnete používať krémik, tiež som za Avent) , ešte jedna skúsenosť kamarátky, ktorá ťažkú zapareninu na riťulke synčeka vyliečila svojim mliečkom - poradila jej to samotná detská lekárka...

veronika81
18. feb 2009

ešte sa opýtam.. ten krém na bradavky kúpiť už teraz dopredu alebo až keď bude "problém"? Teda či ho používať preventívne stále po každom kojení?

alebo predsa skúsiť najprv to materské mliečko? 😉

tinka08
18. feb 2009

veronika,
ja teraz síce iba odsávam a kŕmim ale mliečko si vždy nechám zaschnúť na bradavke. staršieho som dojčila a robila som to isté, a keď už nebolo pomoci tak mi magistra v našej lekárni nakoniec namiešala fantastický krém. v podstate ide hlavne o lanolín, ten pomáha najviac. podľa mňa si nemusíš si dopredu kupovať krém, mliečko je výborné. krém až keď to bude potrebné.

sima.p
18. feb 2009

Nám sa na zapareniny veľmi osvedčil Nivea SOS krem, taký v plechovke Sensitive, je uplne super, a nám zase nerobil dobre toľko ospevovaný Seb-a-med a ani Sudocrem u nás nič moc

zuzanale
18. feb 2009

Ahojte my sme začínali bubchenom mydlo a zásyp vraj by sa nemal používať ale nám pomáhal hlavne v záhyboch na krku a nožičkách tam olejček nezniesla tiež sme mali na začiatku olivový z lekárne lenže po 2mes sa z neho začali vyhadzovať potničky takže sme hľadali nemastnú alternatívu a tá bola Nivea soft krém potom keď bola staršia tak telové mliečko,na zapareniny tiež nivea sudokrem nás dráždil ale naj bola masť cicaderma homeopatická som mala na bradavky ale ona je celkovo určená na ranky, poranenia a keď nám nezaberalo nič už ani od kožnej tak som použila toto a fungovalo.
pytiol, indulonu niekto na ne nedá dopustiť ale stým by som dieťa nikdy nenatrela 😠

švagriná použiva sebamed jej sa osvedčil, kamoška weledu lebo majú atropický exem ,a kto zvykne byť alergický nech vynechá bubchen lebo je s kamilkami

Najlepšie je vyskúšať každé dieťatko je iné 😅