Používate sudocrem alebo pastu s rybím olejom?

effje
15. jan 2015

Ahojte zienky,
dnes som bola na navsteve u kamaratky a tvrdila ze nemam pouzivat sudocrem na kazdodenne osetrenie zadnej casti mojej 2-mesacnej lasky ale pastu s rybim olejom. Sudocrem len v pripade zaparenia alebo inych nevysvetlitelnych zahad na detskom zadocku 🙄 . Ja kremujem po kazdej vymene plienky, tak teraz neviem.... dakujem

zita19
15. jan 2015

Kamaratka ma pravdu. Uplne najlepsie je pri kazdom prebalovani utriet žinkou navlhcenou vlaznou vodou, osusit a nechat prdelku vyvetrat. Vlhcene obrusky len vtedy, ked nie je pristup k cistej vode. Nenatierat nicim kym nie je koza zaparena a ak je zaparena, tak este viac umyvat a pouzit nejaky kremik. Aky zavisi od toho, ci vam zabera.

mitomi
15. jan 2015

Jednoznacne sudocrem nam zabera.

domi1988
15. jan 2015

Ja pouzivam sudocrem pri kazdom prebaleni a parada.. rybilka mi smrdela, to som nemohla..

luuubik
15. jan 2015

Nepouzivam Sudocrem ani Rybilku, pouzila som zatial ine znacky kremov proti zapareninam (Nivea, Johnsons aj Alverde) a vzdy to bolo O.K, nikdy ziadna zaparenina. Pridavam sa k nazoru: najlepsie je cim viac - pokial mozno pri kazdom prebaleni - dôkladne umyt a nechat kozu na zadocku chvilu "dychat", potom ani netreba ziadny krem (hoci ja preventivne davam aj po umyti).

adkat13
15. jan 2015

mne a zo začiatku tiež nezdalo, že by som mala natierať pri každom prebaľovaní... ale pediatrička mi povedala, že keď zadoček nenatriem, nič ho nechráni pred agresívnym močom a stolicou. a platí to aj keď sa prebaľuje dostatočne často... tak sme natierali. sudocremom. bola som s ním maximálne spokojná.

zabina27
15. jan 2015

ja som tiez niekde citala, ze by sa nemalo pri kazdom prebalovani kremovat, ale ja kremujem, sudokremom najcastejsie, ale v tasticke v kociku mam bepanthen - ak sme prec, mali sme aj rybilku, zatial sme nemali nejaky problem, tak neviem porovnat, ktora je naj. vynimocne ked ma cervensiu ritku, natriem trosinku viac a pri dalsom prebaleni uz je ok, nam doktorka tiez povedala, ze je lepsie zakazdym natriet

miku1
15. jan 2015

Používam sudocrem pri každej výmene plienok.

terus00
15. jan 2015

Ja som pouzivala sudocrem len ked mal ritku zaparenu. Teraz uz nepouzivame skoro vobec, neni treba, ale natierame tenku vrstvu obyc. Modrou indulonou. Pokozka je mastnejsia a nenasaje moc ani nic ine a o to ide. Samozrejme treba vetrat a umyvat najlepsie ihned pod tecucou vodou.

jana_eyre
15. jan 2015

kamaratky vedia vsetko najlepsie, nevies? 😉

sudokrem som ja pouzivala iba chvilu, lebo sa mne osobne zle rozotieral, plus zdal sa mi drahy.. dodnes pouzivam pastu jecoris, bud zelenu alebo modru - to je jedno.. nedavam to ale pri kazdom prebaleni, je to zbytocne - pri prvom synovi som to vzdy umyla a natrela nanovo ked som to ale prestala robit, nic sa nestalo..

shania31
15. jan 2015

Zo zaciatku som pouzivala Sudocrem, u nas najlepsi bol detsky zasyp a ked bolo najhorsie- ze bola zaparena ritusa- Imazol krempasta.

domak2
15. jan 2015

Plienky som menila po kazdom ciknuti a natierala som len sem tam sudocremom, tym sem tam myslim, ze este v roku som mala trosku v tom testeri co davali ako reklamny darcek v porodnici 🙂 Zaparenu ritku mala len ked mala hnacky, vtedy som ho pouzivala viac.

andreasiskova3
16. jan 2015

Ja používam pre jednu Sudocrem a pre druhú Pytiol. Staršiu zo Sudokremu štipala riťka - Pytiol v pohode. Ale nenatieram vždy, možno tak každý druhým raz, prerezávajú sa nami zúbky tak často kakaju teraz, tak po kakani vždy. Po cikani iba niekedy.

evittam
16. jan 2015

@effje Ahoj, tak ja tiež používam Sudocrem - každodenne a ak má náhodou zapareninu tak tú pastu s rybím olejom, ale je to vlastne jedno. Lebo ak používaš pastu, tak má ritku "na to zvyknutú" a ak sa zaparí tak lepšie zaberie niečo iné - napr.Sudocrem a opačne. 😉 🙂

obcansr
16. jan 2015

Ja rybiu mast, Bepanten iné nie ten Sudocrem mi príde moc agresívny ale každému niečo iné pasuje,

nelly004
16. jan 2015

Mne tiež jedna dr. hovorila, že sudocrem nie, lebo moc vysušuje...a že najlepšia je pasta s rybím tukom..Ale tú používam len keď je všetko v poriadku a aj to len občas...a keď sa objaví zaparenina - tak sudocrem a hneď zaberie. Skúšala som aj menej agresívnejšie ale nepomohlo...a súhlasím presne s evittam...pokožka si zvykne na to bežné a potom treba pomeniť...a inak, aj modrá indolona je super, lebo je mastná, vytvorí film a pokožka nesaje ani vlhkosť.

stanislavao
16. jan 2015

@effje
pokial dieta nema ziadne kozne potiaze - zapareniny, cervenu ritku, tak netreba pouzivat na teplo nic. pokial je ritka cervena, sudokrem je super a pokial by bola moc vystipana - napr. v pripade hnacky, tak je Imazol krempasta najlepsi. ja osobne by som tu rybaciu mast nepouzivala, mne to hrozne smrdelo. a bolo to mastne moc. potom, ked nechcete sudokrem, tak radsej Bepanthen.