Pranie pre novorodenca - naplnenie práčky

gabuss
25. jan 2014

ahojte. Asi tu bolo už mnoho tém ohľadne prania pre novorodenca. Keďže všetky plienky, uteráky a všetko ocikané, okakané periem na 60 a ostatné na 40, mám problém naplniť práčku a žiaľ funkciu polovičná náplň nemám. S čím môžem tieto veci prať spoločne? Ďakujem.

sofinka13
25. jan 2014

Ja som od začiatku prala všetky veci spolu - aj detí aj naše - a nepoužívala som žiadny špeciálny detský prací prostriedok. A deťom nikdy nič nebolo, nevyhádzali sa ani nič podobné.

bosoriak
25. jan 2014

@gabuss Daj to spolocne s ostatnymi vecami, mozes to oprat s detskym prostriedkom. Ja som to ale pri druhom uz nerobila. Svetlu bavlnu periem na 50, farebne a cierne na 40. Vacsina babatkovskych veci u nas spadalo do kategorie "svetle", takze ziadny problem.

luba28
25. jan 2014

@gabuss ja tiez vsetko spolu s nasimi,....

gabuss
autor
25. jan 2014

@sofinka13
@bosoriak
@luba28

čiže v pohode s našimi vecami, napr. aj so spodným prádlom? tak vyskúšam a uvidíme. ešte raz ďakujem.

sense
25. jan 2014

ja som prala vsetko na 60, nastastie sme mali material cistu bavlnu kt. sa prala na 60st., v opacnom pripade by som to pustila aj same resp len to co bysom mala....a teraz ked ma 9 mesaicov periem s nasimi v hypoalergennom prasku a davam este extra zmykanie....

bosoriak
25. jan 2014

@gabuss Jasne. Ak sa niekedy podarilo malej sa prekakat az na chrbat, tak som to najprv oplachla v umyvadle, ale bezne flaky od mlieka, ocikane a pod. islo normalne s nasimi vecami.

lindt
25. jan 2014

ja napriklad periem uz roky spodne pradlo oddelene od ineho. Periem ho na 60tke kvoli vsetkym choroboplodnym zarodkom. Dlhe roky som mala problemy s mykozami a napokon sa prianie ustalilo na tomto rezime. Ale kazdy perie, ako uzna za vhodne. A malej som do roka a pol (cca) prala vsetko oddelene, jej veci zvlast a nase tiez. Prala som jej v Lovele bez avivaze, ale pri druhom budem prat asi vsetko spolu (okrem toho spodneho pradla). 🙂

zuzlicek44
25. jan 2014

@lindt to s t7m spod.pr8dlom, je dobrý nápad, asi to tak aj vyskúsam.

nemala si problem naplniť práčku?

luba28
25. jan 2014

@gabuss ano,v pohode,.....len avivaz davam sensitiv coccolino,ale su aj ine,.... 🙂

lindt
25. jan 2014

@zuzlicek44 no spociatku ani nie- latkove plienky, tie pracku naplnili, ale nikdy nebola plna, to je pravda. ALe ja mam moznost dat si polovicnu davku vody, co je super vecicka. Takze, ked bola taka polka pracky bieleho pradla, rovno som to dala prat.
a este na margo toho spodneho pradla, ja som sa s tymi mykozami pasovala naozaj dlho a stale v rovnakych intervaloch, vela som toho precitala a naozaj sa odporuca prat tieto veci oddelene, lebo zevraj bakterie z hrubeho creva dokazu prezit 40tku uuuplne v pohode a potom sa to prenasa na ine oblecenie a niekto, kto je na taketo choroboplodne zarodky nachylnejsi, moze mat vselijake problemy, hocico, proste ani nevies, ze to sposobuju prave tie bakterie zo spodneho pradla. Tak preto periem oddelene, ale cela moja rodina perie spolu (asi je to vec vkusu) 😉

grundia
25. jan 2014

Ja by som tiez nedavala spodne pradlo s detskymi vecami..

marcah
25. jan 2014

@zuzlicek44
@lindt
@gabuss aj ja davam spodne pradlo min na 60 kvoli tym bakteriam - tak isto uteraky a postelne pradlo. Detske na 40, ale zvlast.

aristka
25. jan 2014

okakané per samostatne a ak sa dá vyváraj a zvyšné veci s vašimi ....spodné prádlo periem aj nám dospelým samostatne na vyššej teplote ,nebudem detskú košielku prať s mojimi nohavičkami alebo mužovymi trenkami....

ivet1371
25. jan 2014

Určite detske veci neprat zo spodnym pradlom dospelakov.fuj.ženy na detoch a ešte na takych veciach šetrit?Moj ma 3,5 roka a všetko mu periem zvlašt by sa mi to hnusilo mu dat s našim upotenym pradlom.a žehlim mu všetko aj nam okrem ponožiek,pančuch aby sa zničilo všetko.tam sa tvoria ekzemi.

lucinocka
25. jan 2014

@gabuss malej od pol roka periem veci s nasimi normalnym praskom aj s avivazou... keby som mala cakat kym sa mi naplni pracka , tak by nemala co nosit...netreba to prezivat...dakedy sa pralo na potoku a nic detom nebolo..

m_ij_ka
25. jan 2014

ja som veci detí prala vždy s našimi a nič im nie je 😉

h2
25. jan 2014

Ja som vždy k detským veciam doplnila uteráky, alebo posteľnú bielizeň, tie znesú aj vyššie teploty a navyše, syn je aj tak v kuse u nás v posteli, tak nech je to radšej tiež vypraté v "detskom". Ale ináč si myslím, že medzi detskými a ostatnými pracími prostriedkami nie je zase až taký rozdiel (samozrejme, ak nepoužívaš úplne najlacnejšie).

luciannka83
25. jan 2014

Ja som prala aj periem detské veci spolu s našimi prevažne všetky na 60tke. Tiež kvôli ničeniu choroboplodných zárodkov. Ak mám len prepotené tričká bez ponožiek a spodného prádla, tak dám len na 40tku.

maximouse
16. apr 2014

pri prvom dietati som prala jeho veci zvlast v detskom prasku a avivazi asi tak do pol roka, potom som zacala prasok miesat s klasickym praskom, prala tak cca mesiac a potom som uz aj jeho veci prala s nasimi...
teraz cakame druhe mimi a budem prat vecicky od zaciatku s nasimi... periem vsetko na 60°C... v opacnom pripade by u nas sla pracka nonstop (uz teraz velakrat periem min. 1x denne)...
a ked tak uvazujem, kadejake alergie podla mna vznikaju prave z prehnanej opatrnosti...prat len v detskom prasku, aby nemalo dieta ekzem a potom ked clovek zmeni prasok na bezny, dieta sa vyhadze, lebo telicko si zvyklo na vsetko, co je "sensitive"...
my sme napr. syncekovi davali nutrilon ha (vraj, aby nebol alergik) a hla, ma alergiu na vcelie ustipnutie...
ked budeme deti udrziavat v sterilnom prostredi, nevybuduje si potrebnu imunitu a bude nachylne na kadejaku pliagu... ved cistota pol zivota, spina cely... 🙂

millenia
23. apr 2014

Kto mi poradí v akom pracom prostriedku mám vyprať "praženičku" z klasických bavlnených plienok. Už som skúšala všeličo ale plienky vyzerajú desne čo ma veľmi trápi. Ďakujem za každú radu.

nika82
23. nov 2019

okakane plienky naraz s uterakmi fuj je to nehygienicke

bodkolienka81
23. nov 2019

@gabuss spodne pradlo a ponozky by som s detskym nedavala, bavlnene tricka ano, ale min na 50ke. Uteraky na 90, postelne pradlo na 60ke..