Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

horana
2. jan 2015

Mne sa zda ze keby som bola ja dieta z domova urcite by som radsej sla byvat s preverenym parom 2 osob rovnakeho pohlavia nez zazivat neosobnu "vychovu", sikanu a x dalsich javov, ktore sa vyskytuju prakticky rutinne v domovoch. Nehladiac na to ze domovacke prostredie je urcite rizikovejsie vzhladom na to ci sa clovek nauci nejake tie realne vzorce fungovnia v zivote - tam skoro urcite nie, a vyjde do zivota uplne ako vyorana mys, nez je riziko pri homo paroch, ktori ked to beru uprimne mozu dat tomu dietatu hodne vela. Ako urcite je lepsie rodina s 2 pohlaviami rodicov, o tom ziadna, ale ked sa sustredime na deti, ktore by v domove zostali a nikto ich nechcel, je sialene podla mna im branit umiestneniu do lepsieho vzhladom na to kde by zostali. Samozrejme predpokladam ze ich pobyt v takejto rodine by bol socialnymi pracovnikmi monitorovany este viac nez u hetero adoptivnych rodin a teda by sa spokojnost takehoto dietata sakra preverovala.

Este som chcela dodat ze v zvieracej risi, kde sa homo gen vyskytuje prakticky rovnako ako v ludskej je toto akoby aj vyvojovym planom a taketo homo zvierata su vzdy spolocnostou (svorkou) vyuzivane prave pri vychove mladat, hlavne alfa paru, ktori nemaju tolko casu a doslova trpezlivosti. Prave boli prirodopisne filmy ze svokry s takymito jedincami prospievali vyrazne lepsie nez ine, preto sa to javi ako vyslovene vyhodnejsia strategia prezitia u nich.

alias313
2. jan 2015

Ja na tom tiez nevidim nic zle.Len Slovensko je konzervativne a krestanske...To je zial realita.😐

1177
2. jan 2015

treba sa pytat deti v domovoch, co by si vybrali...

melesmeles
2. jan 2015

Je to proti prirode. Videla si aby dva medvedie samce vychovavali mlada??? A kazde dieta prirodzene kopiruje to co vidi doma, model rodiny, spravanie rodicov, jednoducho vsetko co vidi doma. Preto nesuhlasim s tym, aby mali homosexualne pary moznost adopcie.

petulda333
2. jan 2015

Ja si myslim ze by mohli mat,suhladim s tebou,mnohi pisu ze ak ich vychovaju homosexualne pary budu z nich.dalsi taki,ale v skutocnosti to je inak,ved kazdy gay vi lesba,su z heterosexualnych.parov takze toto neberem....myslim ze aj oni daju dietatu lasku a viac nez ju maju v domove....len to.okolie,keby ludia boli viac tolerantnejsi tak by bolo vsetko jednoduvhsie...je plno homosexualov ktori su fajn,nehovorim o tych exotoch ktori sa snazia vyniknut z davu!!'

petulda333
2. jan 2015

@melesmeles kopiruju.co vidia doma?ved lesby a gayovia pochadzaju z heterorodin tak ako to kopirovali?!

sante81
2. jan 2015

Nie

horana
2. jan 2015

@melesmeles Medvede nie su dobry priklad, su to samotari, nie spolocenske zvierata zijuce v svokrach ci spolocenstvach kde kooperuju, ako napr. vlci alebo ludia. Medved - otec sa o svoje deti prakticky vobec nezaujima, ba dokonca a je schopny ich aj zabit, kedze matka kym su s nou nejavi zaujem o dalsie parenie. Ked ale medved taketo deti nezriedka zabije, vyvola tym u samice zase pariaco-chtive chovanie co je u neho aj cielom takehoto chovania. Takze neviem ci toto je priklad zvierata, ktore by bolo relevantne.

simsalabim
2. jan 2015

Suhlasim. Ano. Ale na referendum nepojdem. Je nehorazne, ako sa v demokratickej spolocnosti snazi urcita vacsina snazi obmedzit prava mensiny.

maznacik007
2. jan 2015

Toto bude jedina otazka z referenda, na ktoru odpoviem Ano suhlasim, dnes deti ziju v roznych rodinach, bud len s mamou, len s otcom, s mamou a novym otcom a rozne mixy... mam pocit ze take tie klasicke rodiny su v mensine...

Dnes legislativa umoznuje osvojit si dieta osamelemu rodicovi a preto si aj taketo pary uz teraz mozu osvojit dieta aj ked len jeden z nich, takze ten druhy sa moze citit menejcenne co ja viem .... Takze neriesim, skor by sa mali riesiť ine patologicke javy v spolocnosti, to ze je niekto 4 % neznamena ze je pedofil.

melesmeles
2. jan 2015

@horana Nemusis ma tu poucat o zivote medveda. Myslim si, ze viem toho pomerne dost kedze som to studovala. Pouzila som to len ako priklad....ale ked to beries takto doslova, mas pradvdu nie je to velmi vhodne. Myslela som to dost nednesene, asi si to nepochopila...

natalym
2. jan 2015

Registrované partnerstvá áno, adopcia detí nie.

sulejmanka
2. jan 2015

NIE

mia18112
2. jan 2015

@lilit35 Plne suhlasim s natylym: Registrované partnerstvá áno, adopcia detí rozhodne nie.

kikada
2. jan 2015

ÁNO.

prasiatko30
2. jan 2015

Ano nevidim Dovod pre ktory by tie deti nemohli vyrastat v pohodovej rodine aj ked tvorenej homosexualnym parom - deti takeho rickyho martina pripadne eltona johna - su toho prikladom a kopec dalsich uz v takychto rodinach zije - ze mozu mat problemy ano ako ich maju aj deti z hetero rodin a ak k tomu este pridame dobrosedecnost mnohych ludi tak sa ani nebudem cudovat vsak je to vidno aj ked si biele pary adoptuju romake dieta tak to co dokazu vypustit z ust niektore supermatky tak mi je z toho az zle od zaludka 🙄

titkovamiriam
2. jan 2015

ano

nice202
2. jan 2015

ano, samozrejme 🙂

yanni
2. jan 2015

Zijem v zahranici. Tu je to uz povolene a funguje to super. Preco by nemohli mat aj taketo pary rodinku? Ved si zoberte dve lesbicky, jedna otehotnie (teraz jedno akym sposobom), dieta vychovavaju dve zeny. Co im teraz to dieta zoberieme, lebo sa akoze moze aj z tohto dietata stat homo? A aj muzi sa vedia super postarat o deti. Ja by som takto ludi nedelila. Radsej dieta v rodine hoci s rodicmi rovnakeho pohlavia, milovane, podporovane ako dieta v decaku, z ktoreho musi v 18tske odist a nevie co so sebou.

yukki
2. jan 2015

No....akoby v DD nemali možnosť získať homosexuálne skúsenosti....a pravdepodobne im nik nepodá vysvetlenie o slobodnej vôli každého človeka sa rozhodnúť, k tomu.

Nie je ideálne, ani keď deti vychováva single rodič.....ani to nie, keď je jeden z rodičov tyran....ani striedavka.....
Medzi čiernou a bielou farbou existuje mnoho odtieňov sivej. Ústav je asi úplne najmenej vhodné prostredie na priaznivý vývoj dieťaťa.

emili31
2. jan 2015

v ziadnom pripade nesuhlasim aby dvaja chori ludia rovnakeho pohlavia vychovali dieta..je to cele chore ze sa im vobec priznava reg.partnerstvo.nikdy rodina nebudu aj ked sa postavia na hlavu a budu si pochodovat...

cicka33
2. jan 2015

@alias313
to ze je Slovensko krestanske, je akoze smutna realita? Tak potom treba ist do nekrestanskych krajin, ako napr. Cechy, tam ludia riesia duhove pochody v jednom kuse, ako keby problem homosexuality a ich adopcie deti bol najvacsi problem ludstva. Preco radsej nie su pochody za nezamestnanost, kriminalitu-vtedy sme zrazu vsetci ticho!. Ludia nadavaju na nabozenstvo, ale smutne je skor to,ze preco prave krestania su v dnesnej dobe ti jedini, ktori este maju rozum na mieste a nesnazia sa nieco, co je nenormalne a proti prirode premenovat na normalne. Mne je tych ludi luto,a viem,ze mnohi su dobri ludia, ale priroda,Boh, existencia,nech si to uz kazdy nazve ako sa mu paci, zariadil,ze deti sa rodia heterosexualnym parom, tak preco to chce niekto menit?? Ked niekto pride o nohu tiez sa musi zmierit s tym, ze nebude horolezec, to neznamena,ze ked nim nebude tak ho niekto diskriminuje. Proste sa s tou inakostou musi naucit zit, a prijat to, ze niektore veci jednoducho mat nemoze. Ja osobne by som urcite nechcela vyrastat pri dvoch zenach alebo mat dvoch otcov.

anetkaadamko
2. jan 2015

Registrované partnerstvá áno, adopcia detí nie.

skoricaxx
2. jan 2015

moj názor je nie,........................ ale zalezi na tom co im povedia, o narodení detí a tak....aj v normálnych rodinách vzniká veľa báchoriek.......

lenkaga
2. jan 2015

NIE

janinah
2. jan 2015

myslíte,že dieťa chlapec vychovávané dvoma ženami si založí klasickú rodinu a bude tam "normálnym" otcom? myslíte,že dievča s dvoma rodičmi mužmi si založí klasickú rodinu a bude sa vedieť správať ako matka? budú vedieť ako sa správať k manželke,manželovi,ak to nikdy vo svojej "rodine" nevideli? presne o to niekomu ide-zničiť klasickú rodinu cez takéto deti 😒

kikada
2. jan 2015

@emili31 homosexualita NIE JE choroba.

julietta246
2. jan 2015

Ja v tom tiez nevidim problem. Mne osobne to nikajo neublizi, ked homosexualny par bude vychovavat spolu deti. Ked sa rozhodnu, ze by si radi adoptovali dieta, nevidim ziaden dovod, preto by im to nemalo byt povolene. Kto hovori, ze rodina otec mama, kde napriklad jeden z rodicov je alkoholik, atd... by bola pre dieta lepsia ako dvaja slusni, milujuci rodicia rovnakeho pohlavia. Ja som tiez vyrastala bez otca a nemyslim, ze by to na mne zanechalo nasledky a sama mam teraz 'tradicnu' rodinu. A argumenty typu, ze deti robia to, co vidia doma.. No tak hadam predsa len milujuci homosexualny par ako prostredie v detskych domovoch.

kikada
2. jan 2015

pre všetkých, ktorí argumentujú, že čo ich naučia v takejto rodine? No minimálne to, čo ste sa evidentne nenaučili vy : TOLERANCII.....bez urážky, ale je to tak.

simsalabim
2. jan 2015

@emili31 tvoja odpoved je naozaj smutnou vypovedou... homosexualita nie je choroba! a keby aj....to chori na zaludocne vredy akebo s depresiou tiez nemozu vychovavat deti?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre