Skúsili ste vnútromaternicové teliesko Gynefix?

puffinka
22. sep 2011

Rozmýšľam nad touto nehormonálnou antikoncepciou. Máte s ňou nejaké skúsenosti?

barbakanka
27. máj 2013

ja ju mam asi 3 mesiace, takze zatial nemozem dat nejake dlhodobe emipiricke skusenosti. Zavedenie velmi bolelo, prva menstruacia bola silnejsia a dlhsia, druha bola ok. Pri sexe je to velmi pohodlne

zuju2
27. máj 2013

Ahoj! Ja mám Gynefix od septembra 2012. Dala som si ho po 3. pôrode. Zavedenie bol taký tlak, lebo doktor mi pichol injekciu na umrtvenie. Trvalo to cca 4min. Potom som krvácala asi 3 dni. Predtým som bola na vyšetrení krvi. Všetko ma to stálo 150 eur. Je to na 5 rokov. Po mesiaci som bola na kontrole, či je dobre uchytené a potom ešte v januári. Inak stačí chodiť na kontroly raz ročne pri preventívke. MM mám zatiaľ o.k. len dlhšiu o 2 dni.

romanecka
10. sep 2013

@zuju2 @barbakanka Ahojte, môžem sa opýtať, ako ste spokojné s gynefixom? Nie sú žiadne problémy? Gynekológ mi to odporučil- zaujalo ma to, lebo je to nehormonálne teliesko... Načo tam slúži tá meď? 😕 Dosť ma odrádza to, že teliesko bráni už oplodnenému vajíčku sa uhniezdiť... 😒

zuju2
11. sep 2013

Ja ho mám rok, zatiaľ som spokojná, nemám žiadne problémy, ani nič necítim. Na začiatku som mala zápal, mala som atb.inak nič. Menzes mávam pravidelne, ale dlhšie asi o 2 dni. Meď by mala slúžiť na vytváranie hlienu, kt. zabraňuje otehotneniu. O tom oplodnenom vajíčku som nepočula. Aj ja som si ho vybrala preto, že je nehormonálne, lebo hormóny nechcem.

romanecka
11. sep 2013

@zuju2 Dočítala som sa to tu: http://sk.wikipedia.org/wiki/Antikoncepcia Ani ja nie som za hormóny a ešte aj kojím, tak preto takéto riešenie. Ale na nete toho nieje veľa povzbudivého, tak stále neviem....

zuju2
11. sep 2013

@romanecka Ja som toto neriešila,čo sa týka vajíčka. Tabletky som nechcela, lebo súto hormóny a aj stoja veľa peňazí a inej ochrane neverím. Mám už 3 deti, tak som chcela niečo spoľahlivé, aj keď nič nie je na 100%. Tak neviem ako sa rozhodneš. Opýtaj sa doktora, čo ti nato povie.

janula17
10. apr 2014

posuvam tuto temu vyssie, kedze ma zaujala tato metoda, ake mate realne skusenosti??

matso
15. okt 2014

@zuju2 ahoj, ja som si dala pred 3 tyzdnami zaviest Gynefix, najskor bolo vsetko v poriadku, nic som necitila. Asi pred 5 dnami mi zacala ovulacia a zacali aj bolesti v podbrusku ako pri menstruacii, nie velke, ale nie moc prijemne. Zaroven som zacala mierne krvacat, ale dnes uz krvacam o dost viac. Mala si tiez krvacanie prve mesiace? Aj tie bolesti v podbrusku?

zuju2
17. okt 2014

Ahoj, nie, ja som nemala krvácanie iné ako keď mám men., ale bolesti mávam niekedy v podbrušku, ale to som mávala aj predtým. Treba sa ísť spýtať k doktorovi, lebo každý človek je iný. Ja ho mám už dva roky.
@matso

renton
12. nov 2014

Baby koľko ste platili za GyneFix v lekárni? Nikde to neviem nájsť