Financovanie IVF na Slovensku a v Čechách

jozefinka9
2. jún 2011

Ahojte,
chcem Vás požiadať o radu, tie ktoré ste absolvovali IVF u nás či v Čechách, môžte mi dať informácie ohľadne cien v centrách? Radi by sme ho absolvovali u nás, ale vraj je to finančne hrozne náročné a my bohužiaľ nie sme v dobrej finančnej situácii ☹ Po bábätku túžime a inú cestu ako IVF nemáme. Určite uvítam aj iné Vaše pozitíva a negatíva. Vopred ĎAKUJEM!!!!!!

silvia545
2. jún 2011

@jozefinka9 my sme boli vo Ferticente v BA,,platili sme len za lieky 240 eur,,za niektoré ukony sa tam neplatí a v inych centrach si musíš za to zaplatiť 😉

jozefinka9
autor
2. jún 2011

@silvia545 ďakujem, o tomto centre som ešte nič nepočula.. takže nič iné ste neplatili iba lieky tých 240? Až sa mi veriť nechce, lebo zatiaľ som síce žiadne sumy nepočula, len toľko, že je to neskutočne veľa.

leamax
2. jún 2011

@jozefinka9 my sme boli v Brne a kedze v cechach ti poistovna nepreplati ani ň, platis si to tam uplne cele. boli sme 2x, prvy raz sme platili 900€, druhy raz 1600. myslim, ze neni o com rozmyslat. na SK ti poistovna aspon nieco preplati a teda ta to urcite vyjde menej ako hocikde v cechach. drzim paste, nech vam staci jeden pokus 🙂

mima263
2. jún 2011

@leamax ahoj a prečo ten rozdiel? Je dosť veľký

leamax
2. jún 2011

@mima263 pretoze v cechach si platis aj podla poctu ziskanych a oplodnenych vajicok a my sme ten prvy raz platili len za 1 a druhy raz za 8 + lieky, OPU, ET, PK, protokol. tak preto.
vravim - zalezi od mnozstva liekov, mnozstva ziskanych a oplodnenych vajicok a od toho, ci sa bude robit PK (predlzena kultivacia embryi)

mima263
2. jún 2011

@leamax aha tak sú v tom aj lieky. Ešteže tak. Ja mám vajec jak nosnica ( a sú mi nanič), takže ktovie koľko by to stálo mňa.

leamax
2. jún 2011

@mima263 no ked si to tak vezmes, tak tych 900€ je asi minimum, kedze som mala vtedy len 1vajko a davku liekov minimalnu. a este som zabudla - zalezi aj od metody oplodnenia, my sme mali ICSI, takze aj to bolo v tej cene

jozefinka9
autor
3. jún 2011

@leamax ďakujem, takže podľa tohto sa nijak nevysomárim, pretože nemôžem vedieť, čo všetko budeme potrebovať my, muž má blbý spermiogram, ja som inak v poriadku z gynekologického hľadiska. Asi sa objednáme na dáky pohovor a potom sa rozhodneme. Akurát mi povedali, že u nás jedine IVF.

leamax
3. jún 2011

@jozefinka9 co znamena blby spermiogram? moc zly? alebo len zhorseny?

jozefinka9
autor
3. jún 2011

@leamax má oligoasthenoteratozoospermiu, čiže málo spermií, pomalý pohyb a zlý tvar ☹ 75% patológia

leamax
3. jún 2011

@jozefinka9 no tak to neni este az take hrozne, mozno by sa dalo aj bez ICSI u vas 😉

jozefinka9
autor
3. jún 2011

@leamax nevyznám sa v tom, ale povedali nám, že len IVF. Snáď sa to nejak rozhýbe...

leamax
3. jún 2011

@jozefinka9 ICSI je sucastou IVF. je to sposob oplodnenia vajicka, kedy sa do vajicka priamo vstriekne spermia.

jozefinka9
autor
3. jún 2011

@leamax aha, to budem ešte dlho študovať, som zvedavá, čo navrhnú 😒 Ako to je vlastne s úspešnosťou, aj nám povedia na rovinu aká je nádej?

leamax
3. jún 2011

@jozefinka9 ak nebudu po vas chciet este nejake vysetrenia.

jozefinka9
autor
3. jún 2011

@leamax toho sa najviac obávam, pretože mužovi po spermiograme doporučili urologické vyš. a ešte aj genetické, ale názor môjho lekára zase je, že to nie je potrebné, keďže už jedno dieťa máme. Ja mám spravený aj hormonálny profil, ovuláciu mám pravidelne, ale naozaj počítam s tým, že sa ten čas bude predlžovať.

leamax
3. jún 2011

@jozefinka9 tak potom asi ozaj len ten urolog. neboj, uz ked jedno dieta spolu mate, tak myslim, ze je len otazka casu, kedy budete mat aj druhe 😵

katavinka
7. jún 2011

@jozefinka9 ahoj, poslala som Ti info o jednom centre v BA, je to celé cez poisťovňu, určite vyskúšaj!

nikitka2
14. sep 2011

@katavinka prosím aj mne pošli díky

jozefinka9
autor
14. sep 2011

@katavinka som Ti moc vďačná, i keď nám to nevyšlo ☹

vvia
3. nov 2011

@katavinka aj ja chcem take info

jozefinka9
autor
3. nov 2011

@vvia ahoj, ja Ti môžem napísať ako to nás vyšlo, 196€ boli lieky aj s kyselinou listovou, po vklade cca.30€ za ďalšie lieky a za zmrazenie embryí sme platili 200€. Samozrejme záleží aké lieky budeš potrebovať, ja som mala Gonal, Cetrotide a Merional.

vvia
3. nov 2011

@jozefinka9 dakujem, to by sa dalo 🙂 , ale ja som trosku zdesena lebo nam v gynfive nam povedali ze az okolo 1400 si mame nachystat (to hovorila iba sestricka, s doktorkou som nehovorila este o cene) a som z toho trosku nestastna ☹

jozefinka9
autor
3. nov 2011

@vvia áno, viem..., preto sme tam nešli. Pravdepodobne potrebujete ICSI a to v Gyn-five nehradí poisťovňa, vo Ferti šli všetky výkony cez poisťovňu a to robí pekný rozdiel.

vvia
3. nov 2011

@jozefinka9 musela by som, ale asi absolvovat vssetky vysetrenia od znova vsak?

jozefinka9
autor
3. nov 2011

@vvia myslíš, keby si šla do Ferticenta?? Ak nie sú staršie výsledky ako 3 mesiace, tak nemusíš. Donesieš lekárovi výsledky a on si ich prefotí.

vvia
3. nov 2011

@jozefinka9 ale v gynfive mi ziadne vysledky nedali ☹

vvia
3. nov 2011

@jozefinka9 a este otazocka, podarilo sa ivf-ko?

jozefinka9
autor
3. nov 2011

@vvia tak to je čudné 😒 Mne robila vyšetrenia gynekologička, teda hormonálny profil a vyš. na chlamýdie a s tými výsledkami som šla do Ferti. A bohužiaľ nevyšlo ivf. Na KET sme zatiaľ neboli, ale máme zmrazené.

vvia
3. nov 2011

@jozefinka9 mne moj gynekolog nerobil nic, vsetko mi robili v centre., jaj nebud smutna, urcite sa podari, budem drzat prsteky 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre