Choroba "ruka, noha, ústa" v tehotenstve

konopka
30. nov 2013

Dobry deň, som v 9 t tehotenstva a prišla som do kontaktu s osobou, nakazenou prave touto chorobou. V pripade nakazenia sa, ake su rizika pre plod? Už som o jedno dieťa prišla, tak mam veľke obavy. Ďakujem za odpovede

danyelituska2
30. nov 2013

to čo je za choroba?

rada11
30. nov 2013

vobec netušim čo to je za choroba, počujem 1. krát

amy_
30. nov 2013

konopka skus sa spytat tu: http://www.antikoncepcia.com/poradna-chat/gynek...
je to poradna, kde odpoveda doktor na rozne otazky

katmi
30. nov 2013

http://tvnoviny.sk/sekcia/domace/1733400_na-slo...

my sme ju prave prekonali.. nastastie bez horuciek...

katmi
30. nov 2013

@konopka poradila by som sa s obvodnym lekarom.. moja dcerka tuto "chorobu" prekonala,ale mne napr.nieje nic.. povodne sme si mysleli,ze ma "len" herpes..

katmi
30. nov 2013

@danyelituska2
@rada11 kuk moj prispevok vyssie

katka1981
30. nov 2013

Prave dnes som o nej pocula prvykrat ked mi volala mama. Ze v skolke to je a ze 2 dni su vysoke teploty, 40 a potom sa vysypes v tych oblastiach, ruky, nohy a dlane. A ze kdesi sa nato umiera ale ze u nas nie. Ale zabudla som hladat info na nete.

ada_majino
30. nov 2013

No moj malý mal túto chorobu v júny, dostal ju od ineho chlapceka. Sú to také nepríjemné vyrázky na jazyku, ustnej dutine, na chodidlách nôh a na prstoch, dlani. Sprevádza to horúčka, ale celkom dobre sme to prekonali...najviac ho to bolelo v ústach...Ten chlapcek od ktoreho sme to chytili, to slabsie ako moj drobec. Zhruba do týzdna vsetko zmizlo. Doktorka vravela ze je to nákazlivé, vyhýbali sme sa kolektívu, ale nikto iný to nedostal...

konopka
autor
1. dec 2013

@amy_ ďˇakujem veľmi pekne, opytam sa;)

katka1981
1. dec 2013

@konopka, drzim ti palce, aby si mala tehotenstvo v pohode, aby si sa chorobam uspesne vyhla a aby sa vam narodilo zdrave krasne babatko.

801126
27. sep 2014

Ahoj konopka.Označili sme ta ako priatela.Sme v 5t a dostali sme tiež HFMD chleli bi sme sa ta spitat ako ste to potom riesili?!Dakujeme vopred!!

lielmi
11. okt 2016

@801126
Do ry den, pls, viete mi povedat, ci je Ta choroba pre plod, prip.tehotnu nebezpečne? Nas sa to momentálne tyka.. Dakujem

havra
4. nov 2016

Ahojte, moj maly to ma tiez prave teraz, 2 dni mal teplotu 39,2 postupne sa zacal vyhadzovat, usta, rucky porom nozky a teraz na 3 den to ma aj na licach, usiach, chrbte, kolenach na krku... som v 13 t tehotenstva, maleho obvodna mi povedala, ze sa nemusim obavat, zeby toplodu uskodilo. Nemammu davat nic, iba som stiahla teplotu. Postupne po troche mu davam pit caj,vodu a malinko jest potroske kedze ho bolia ustocka a na vsetko mi povie to stipe. Dufam zesom poradila.

stanka_s
2. dec 2016

@801126 @lielmi @havra ake mate skusenosti s touto chorobou? Dufam, ze vsetko ok, lebo aj mna sa to tyka ☹

tagon
2. dec 2016

Ja som tehotna a moja dcera prekonala tuto chorobu..bala som sa ze ju dostanem ale nestalo sa..lekarka vravela ze babatku v brusku by sa nemalo nic stat aj keby som od dcery chorobu chytila..

stanka_s
2. dec 2016

@tagon ďakujem. Ja som bola v utorok s nakazenou osobou, este o tom nevedeli. Az dnes to zistili.

tagon
2. dec 2016

Neboj sa..bude to ok..nasa mala ma exemik a toto je tiez take vyhadzanie ale trosku ine..ja kym som to vobec zaregistrovala tak presiel nejaky ten cas..az potom sme zasli k lekarke a vtedy jej dala len mastiku a na druhy den uz mala pupaciky vysusene..takze to uz bol skor koniec choroby..takze ziadny strach..keby si zbadala nejake priznaky tak zajdi k obvodnej..mala uzivala na to len fenistil a taku akoby masticku s pudrom aby to susilo tie pupaciky.

stanka_s
2. dec 2016

@tagon ďakujem 🙂 pekný deň Ti želám

slavkakap
12. júl 2022

@havra dobrý den prajem. Práve som natrafila na túto diskusiu. Momentálne aj nas sa to tyka. Som v 13/14 + tt tehotenstva a mojmu syncekovi včera pediatricka diagnostikovala tuto chorobu.
Záujma ma ci ste sa nakazili a ako to dopadlo. Hľadám informácie na nete o tejto chorobe počas tehotenstva no skor ma deptaju. Tak aspoň skúsenosť iných mamiek v podobnej situácii mi pomôže
Budem veľmi vďačná za odpoveď 🙏🙏🙏

havra
7. sep 2022

@slavkakap prepáčte že až teraz odpovedám dlho sem už nechodím... Bolo to síce dávno čo som toto riešila ale nakoniec ako som písala že aj obvodná mi povedala že sa nemusím báť tak nakoniec to dobre dopadlo... Mňa ako tehotnej sa to nedotykalo a starší syn sa z toho do týždňa úplne v pohode dostal....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre