Mám krvnú skupinu 0- a prvé dieťa 0+, môžem mať ďalšie dieťa?

bimky
31. okt 2011

Chcem sa spýtať: je tu nejaká mamina 0- a prvé dieťatko sa narodilo s krvou 0+,(čiže mi pichali nejakú tú injekciu, aby ďalšie bábätko bolo v poriadku),a má druhé dieťa? a čo sa môže stať? a je to risk? rozmýšľame o druhom, no nevieme, či sa treba niečoho obávať=o/ ďakujem za odpovede!´o)

sympa1
31. okt 2011

@bimky ahoj, ja som A- a moje obe deti A+ 🙂 pri obidvoch mi pichli injekciu, nejake protilatky lebo deti mali opacnu krvnu skupinu.ale nic zvlastne sa nedialo okrem toho, aj otehotnela som bez problemov pri druhom..

bimky
autor
31. okt 2011

áno? tak to ma teší...tú injekciu som dostala...tak by to malo byť v poriadku...a čo hrozí bábätku, keby nebola pichnutá tá injekcia? anémia? nie? druhé dieťa úplne v pohodičke??

danulka3
31. okt 2011

ahoj,aj ja som 0-,prvé dieťa A+,teraz druhé tiež A+ a v pohode,budú ti brať častejšie krv,ale myslím,že sa nemáš čoho obávať 😉

valilienka2
31. okt 2011

@bimky ahojček tie injekcie zabraňujú aby si telo matky vytváralo protilátky proti dieťaťu keďže má iný Rh faktor. Keby ti to nepichli, pri druhom tehu ak by ste mali zas rovnake skupiny ty Rh - a dieťa Rh + telo by dieťa mohlo odvrhnúť ako cudziu vec, ale neboj máš to pichnuté tak by nemal byť žiadny problém 🙂
a ešte jedna vec problém by mohol byť skôr pri 3 a ďalšom dieťati..

janka196
31. okt 2011

ahoj, ja som 0-, dcera je 0+ aj syncek . nemali sme ziadny problem 🙂

bimky
autor
31. okt 2011

ďakujem, že ste napísali!! a valilienka2 prečo pri 3 a ďalšom?

pitik
31. okt 2011

@bimky ja som A-, manzel AB+, prva dcerka je AB+, pichli mi rhegu, druhy syn je B+, mal velmi silnu zltacku po porode, bol par dni pod lampou, kedze mame uplne rozdielne krvne skupiny, opat mi pichli rhegu, druhy syn je B-, tiez mal zltacku, ale slabsiu. Pocas tehotentstva beru 3 krat krv na protilatky, injekciu mi pichli ale aj po potrate a po amniocenteze preventivne. Ale nam robilo saraptu aj to manzelovo B.

katecameron
31. okt 2011

moja mamina je A- a my sme so segrou +,+ a pokial viem ze mamka vzdy vravela ze jej neodporucali mat viac ako 2deti aj to bol akoze zazrak ze donosila bez problemov ale viac detí nemala pre istotu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre