Syndróm miznúceho dvojčaťa a veľkosť novorodenca

nevesta1974
23. júl 2013

Hladam mamicky, ktorym v tehotenstve zistili syndrom miznuceho dvojcata a zaujimalo by ma aku vahu a vysku malo Tvoje babatko, ktore sa narodilo z tohto tehotenstva. Vysvetlim preco ma to zaujima: mam 3 deticky, prve mali porodnu hmotnost 3820 a 4030g, ale babatko ktore malo "miznuce dvojca" napriek tomu, ze sa narodilo v 4Otom tyzdni, donosene, vazilo len 2690g. Mam taku teoriu, ci to nemoze byt prave preto, ze organizmus sa nastavil na 2 plody, u ktorych by takato hmotnost bola vyborna. Preto by ma zaujimalo, ake skusenosti maju ostatne mamicky. Budem rada za vsetky odpovede. Dakujem.

monika15
23. júl 2013

@nevesta1974 prepac ja ti veru neporadim ale to co je za chorobu ci vadu som este nikdy nepocula :( cakas 2 a potmo len 1 alebo hmm???

nevesta1974
autor
23. júl 2013

mamicky, ktore zazili vedia co myslim. Na zaciatku tehotenstva mi zistili, ze cakam dvojicky - dvojvajecne, obe vykazovali aj srdcovu cinnost, pri neskorsom USG sa vsak zistilo, ze jedno sa prestalo vyvijat a uz mu nebije srdiecko, druhe babatko sa dovyvinulo aj narodilo v poriadku

tova
24. júl 2013

mam dvojicky ale nastastie mi ani jedno "nezmizlo" rast dietata zalezi na placente, problem je ked si ju delia, ked boli dvojvajecne, kazdy mal svoju, to druhe neovplyvnilo to zdrave. Ked myslis ze vyziva tomu zdravemu isla len polovicna preto menej vazi ja si nemyslim. Moje deti vazili 3.5kg a 3.2kg tiez mali kazdy svoju placentu. narodene v 38tt. kamaratka mala jedno a narodilo sa s vahou 2.8kg. v termine. je zdrava, vysoka v 4r. nedavno rodila dalsia kamaratka dvojicky v 39tt, 2 placenty a jedno malo len 2.2kg a druhe 2.5kg.

evitakovacova
14. máj 2014

Chcela by som sa ťa spýtať, ako nakoniec to druhé bábätko, ktoré sa prestalo vyvíjať odišlo? Mne to práve diagnostikovali. Aj keď mám už 16 ročnú dcéru vôbec o tomto neviem nič. Viem toľko, že v zárodku sa to už prestalo vyvíjať. Druhé sa vyvíja zatiaľ normálne. Ale neviem čo môžem čakať. Zatiaľ ma majú častejšie sledovať. Ak mi vieš aspoň trocha priblížiť situáciu budem veľmi rada. ďakujem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre