Zlatý stafylokok od začiatku tehotenstva

len22ka
2. aug 2012

Vie mi prosím niekto pomôcť. V 10tt mi v moči našli zlatého stafylokoka, doktorka mi dala Augmentin, ktorý som začala brať od 12tt (keď už to podľa doktorky nemá ublížiť bábätku), lieky nepomohli a v moči som zas mala stafylokoka, dala mi ďalšie antibiotiká + čípky + masť + brusnicový extrakt... dnes som si volala o výsledky z moču a opäť tam tá hnusná baktéria je. Nevie niekto ako sa jej zbaviť?? Doktorka čosi naznačila že môže spôsobiť predčasný pôrod, čo nie je bohviečo keďže som momentálne len v 22tt.. Pijem minimálne 2litre tekutín, stále beriem aj ten brusnicový sirup, čo ešte zaberie...som zúfala ☹ ďakujem za všetky rady

albireo
2. aug 2012

Ahoj.ako dlho si celkovo brala Augmentin? S.aureus je typicka kozna bakteria, boli odbery mocu urobene naozaj spravne? mala si za cely ten cas -kedy bol v moci preukazany stafylokok nejake priznaky zapalu mocovych ciest?Palenie, rezanie,krv v moci ,bolesti v oblasti mocoveho mechura,zvysenu teplotu?
So samotnou liecbou ti moc neporadim, lebo v Dansku su sirokospektralne antibiotika typu Augmentin vyhradene pre pacientov s poskodenou imunitou. S ohladom na rozvoj rezistencie( antibiotikum postupne prestane zaberat aj ked je pouzite cielene podla vysledku kultivacie) sa u mocovych infekcii doporucuje postupovat s jednoduchymi antibiotikami. V pripade, ze mas preukazaneho stafylokoka, penicilin nefunguje a tak by mal zabrat nap.Zinnat(cefuroxim) Rozhodne by som lekarku poziadala o konzultaciu nalezu s mikrobiologom.

len22ka
autor
2. aug 2012

@albireo Augmentin som brala 3x denne každých 8 hodín, balenie malo 21 tabliet ale posledných 5tabliet som nevzala lebo mi nerobili dobre (mala som zapálenú kožu)..Teraz som si riadne prezrela tehotenskú knižku a ten augmentin som mala na enterococcus faecalis (netuším čo to je).. 5 týždňov po dobratí augmentinu som doniesla na kontrolu moč a až vtedy mi vyšiel stafylokok (som bola doteraz v tom že už to prvé bol stafylokok)..potom mi dala doktorka suprax užívať 5 dní každých 12 hodín + čípky + masť candibene+ pijem ten brusnicový extrakt.. No neviem posúdiť či som si odber moču urobila správne - len som sa ráno vycikala do vyumývanej fľaše a preliala do skúmavky čo mi dala doktorka. Príznaky zápalu močových ciest som okrem bielych výtokov, ktoré sú vraj bežné v tehotenstve nemala. Žiadne pálenie, rezanie ani krv v moči, ani bolesti.

len22ka
autor
2. aug 2012

@albireo ten augmentin som teda brala cca 5 dní a mala som brať 7dní

albireo
2. aug 2012

ak sa ti objavila reakcia na kozi mala si sa ist ukazat obvodakovi, Je mozne,ze mas alergiu na penicilinovu zlozku Augmentinu a kedykolvek v buducnosti dostanes nejakes nejake antibiotikum penicilinovej rady,reakcia sa znovu objavi.
E. fæcalis je casty povodca infekcii mocovych ciest.
Suprax je z "rodiny" cefalosporinov, na stafylokoka by mal zabrat. Pokial sa nevyskytne nejaka alergicka reakcia, vzdy treba dobrat celu predpisanu davku,inak hrozi opakovanie infekcie a rozvoj rezistencie.

len22ka
autor
2. aug 2012

No veď obvodná mala vtedy 3 týždne dovolenku. A penicilín mi bežne ako decku dávala detská doktorka a nikdy som žiadnu reakciu nemala..No lenže ani ten suprax nezabral, ten som už využívala celý a poctivo a tieto posledné testy už po dobratí supraxu boli zas pozitívne na ten stafylokok...Budúci týždeň idem na poradňu tak mi doktorka povie viac, ale dnes do telefonu mi sestrička vravela že už mi doktorka nechce dávať ďalšie antibiotiká, tak len že mám zatiaľ veľa veľa piť a brať tie brusinky...Lenže ja aj keď pijem tak moc ani necikám.

len22ka
autor
2. aug 2012

@albireo Ďakujem 🙂

laura88
30. aug 2012

@len22ka Ahoj lenka, tvoja gynekologicka je zodpovedna zena, naozaj je dobre, ze ti ho lieci, ak by sa ti vytok zacal menit na zlty, az do zelenkava urcite chod do nemocnice, vytok by ta nemal stipat, ani by nemal zapachat, rezat ta pri moceni... nesmie byt zlty... to je uz zle... urcite je dobre, ze ta gynekologicka preliecuje... koky su svinstvo, naozaj ti to môze spustit predcasny pôrod - alebo potrat.

len22ka
autor
30. aug 2012

@laura88 Ahoj. A ak nemám žiadne problémy, len som mala biely výtok (už ho nemám), nemám žiadne pálenie, svrbenie, bolesti..proste nič..výsledky na nefrologii sú dobré, výsledky z urologie sú tiež v poriadku, sono obličiek tiež v poriadku, ale v moči mám stále toho stafylokoka a taktiež mi vyšiel z kultivácie v pošve..Aj vtedy môže viesť k predčasnému pôrodu??? už som z toho na nervy ☹ ☹ práve včera som dobrala ďalšie antibiotické vklady...tak dúfam (aj keď tomu moc neverím) že už budú výsledky v poriadku

laura88
30. aug 2012

@len22ka je dobre, ze ti do doktorka lieci, ked uzivas antibiotika je to pre teba lepsia volba, ako keby si ziadne neuzivala. Len si daj pozor teraz na imunitu, kazde antibiotika ti znizuju imunitu... doplnaj si vitamin C a zinok... vytok je zly - len keby ta palilo pri moceni, menil sa na riedky, bol zltý naraz a mohol by sa menit az na taky zelenkavy... Nestresuj sa, aj stres znizuje imunitu a vtedy je to zivna pôda pre stafylokoka, podla toho co pises, tak mas dobru gynekologicku, ktora ti venuje pozornost a vsetko dotiahnete do uspesneho konca, drzim ti palceky.

len22ka
autor
31. aug 2012

@laura88 ďakujem 😉

liza2222
29. sep 2012

@len22ka kup si cesnak medvedí a vygogli si o tom vraj je to učinejšie ako antibiotika

len22ka
autor
30. sep 2012

@liza2222 Ďakujem za radu, ale už mi posledné antibiotiká zabrali a už je všetko OK, a dúfam že to aj tak ostane do pôrodu 🙂

liza2222
30. sep 2012

@len22ka nechcem ťa vystrašiť ale aj mojej dcere zabrali vždy antibiotika a po mesiaci dvoch sa to vratilo už vyskušala asi6druhov antibiotik

len22ka
autor
30. sep 2012

@liza2222 Viem že sa to môže vrátiť ale robím všetko pre to aby sa to nevrátilo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre