Môže ročné dieťatko piť ryžové mlieko?

vivienka6
24. sep 2010

Ahojte mamičky, vie mi niekto poradiť, či môže ročné dieťa piť ryžové mlieko? Môj syn má alergiu na BKM a po pol roku mu odmietajú preplácať špeciálne mlieko neocate, tak hľadám inú alternatívu. Ďakujem

zuza.m
24. sep 2010

ako to že mu odmietaju preplacat po pol roku??my sme boli do 10mes na nutrilone alergi digestive care a potom na all110 do roku(už bol len intolerantny na laktozu).ešte aj po roku si možeš podat vinimku a mliečko ti predpišu.len nie už detsky lekar ale na gastre. a na vinimku ti to daju až do dvoch rokov dietatka.

lalus
24. sep 2010

výnimka je podľa najnovšej novelizácie až do 3 rokov dieťaťa. Vlastná skúsenosť - stále sme na ALL110, výnimku máme od gastro.

melanche
24. sep 2010

ryžové by mohlo piť, ale nie je plnohodnotnou náhradou za dojčenské mlieko. ešte je dosť malinké tak by som sa bála že mu budú chýbať potrebné vitamíny. ešte by sa to prípadne dalo riešiť tak, že cez deň ho bude piť a večer do toho ryžového mlieka urobíš nejakú bezmliečnu kašu-tam máš dosť vitamínov. ja som to takto riešila, keďže moja bola tiež alergická a odmietala dojčenské mlieka. iba ryžové a ovsené pije doteraz.

briketa
6. okt 2010

tiez sa mi zda, ze mala mala slabu reakciu na KM, tak pije obohatene ryzove mlieko na striedacku s kozim.

kaja73
10. okt 2010

Može ho pit.Moj ho čiastočne pije už teraz.Tiež to vyzera tak, že od roka budeme mat problem s noecetom. S alergy care problem nie je,neocate je neporovnatelne drahsi ,asi preto je ten problem.Treba akurat doplnit vapnik,ale ked ti dieta toleruje ryžove mlieko obohatene vapnikom-aj take dostat v DMku- tak problem nie je.Dobre je jedalnicek tiež doplnit kašou Sinlac-je pre alergicke deti a ma super zloženie co sa tyka vitaminov a mineralov.

daducha
10. okt 2010

Môj syn ho zacal pit rovno po skonceni kojenia v 17-tich mesiacoch.Kupujeme to s vapnikom z DM-ka.A striedame ho s ovsenym.