Akú knihu pre 9 ročné dievča?

janapavlu
16. dec 2013

Rada by som kúpila dcére (9 rokov) pod stromček peknú knihu. Máte tip? Vyhýbam sa takým tým komerčným Disney knihám a pod. so ,,sladkými" obrázkami. Nech je text aj zmysluplný. Aj do budúcna, poteším sa každému tipu na dobrú knihu pre deti.

adulla2
16. dec 2013

nejakú encyklopédiu, moja dcérka bude mať 7 rokov a páči sa jej všetko o dinosauroch, tak dostane takúto

klincek
16. dec 2013

@janapavlu u svagrinej som videla nieco od Tamary Heribanovej. nazov uz neviem, ale knizka bola napisana pisanym pismom, a par uryvkov bolo celkom fajn, vtipne a vhodne podane pre dieta. v knihkupectve by urcite vedeli, o co ide. neter ma 9 rokov, a bola s knizkou velmi spokojna..je to taky maly knihomol (v dobrom🙂), rada cita a rozmysla, tak ak je tvoja dcerka podobna, popozeraj.

zuzana315
16. dec 2013

...my sme teraz tiez kupovali ako darcek pre dcerku nasim znamym knizku Anna zo Zeleneho domu...velmi si ju priala🙂

jasminet
16. dec 2013

@janapavlu a take knihy ako "traja patraci" to uz u deti nefici? 😅 ja som to mavala +- v tom veku rada...

prasiatko30
16. dec 2013

ak zmysluplne tak by som hladala knihy o davnych civilizaciach - grekoch, rimanoch, egyptanoch - u nas ficali dost a tohto roku bude asi kniha o grekoch, o dinosauroch, o hudobnych skladateloch, o ludskom tele, o fungovani zeme, dokonca u nas by dobre bodol aj slovnik antonym a synonym - dala som dcere jeden moj a teraz ju obcas pristihnem ako v nom usilovne volaco listuje a hlada.

a na citanie - tak teraz ju konecne nadchli knihy geronimo stilton a tea stilton, a potom od jedneho vydavatelstva, ktore je specializovane na zacinajucich citatelov - knizky podla veku dietata - sa predava mama, sa predava tatino a mozno este mrknem niektore z tych co su take kolekcie pre dievcata s dievcenskymi protagonistkami aby mala aj na fun citanie nie len vsetko super vazne 😀

prasiatko30
16. dec 2013

@zuzana315 presne nad tou rozmyslam pre 7r dceru ale sa mi zda ze to je knizka pre trosku starsie deti

kristina74
16. dec 2013

Ahoj. Moja dcera ma tiez 9 rokov a je vasniva citatelka 🙂. Tiez nema rada Disneyovky a rozpravkove pribehy. Preferuje pribehy zo sucasnosti.
Dam ti tu par titulov, co zhltla za par dni.
Tona Revajova - Denis a heho sestry
Gabriela Futova-Psia skola kocura Cervenochvosta
Andrea Gregusova-Operacia orech a ine dedkoviny
Ivana Peroutkova-Anicka v meste (ma to dalsie 3 diely-odporucam)
Anna Robertova-Michalkova-Marianka
Krista Bendova-Opice z nasej police (stara klasika 🙂
Roald Dahl-Matilda
Jacqueline Wilsonova-Ana zipsana, alebo Tracy Beakrova (tuto ti odporucam, precitaka ju za dva dni, bola sj sfilmovana )
Dufam, ze som aspon trosku pomohla.

janapavlu
autor
16. dec 2013

Ja by som vedela v kníhkupectve stráviť hodiny, keby som na to mala čas 🙂 . Ale nepoznám všetky detské knihy, teraz je aj veľa nových mladých autorov. Od T. Heribanovej kniha sa volá Misia Eva, prísne tajné. Tú už mám prečítanú, krásna kniha. Napr. kniha Koľko váži Matilda, Často si vymýšľam, Operácia orech... nepoznáte? Dcéra rada číta, síce to nepreháňa 🙂... Musí ju kniha chytiť, najlepšie, keby bola aj vtipná.

andelok
16. dec 2013

@janapavlu Ja som dnes dostala tip na knihu o Adely Banasovej, vola sa to Zabudnute slovenske rozpravky..aj to sama ilustrovala. Vyzera to celkom dobre, vraj od 8 rokov.

simsalabim
16. dec 2013

@janapavlu vsetko od Gabriely Futovej je pdola mna super... napr. Moja mama je bosorka....

janapavlu
autor
16. dec 2013

@kristina74 Dik za tipy, okrem Bendovej a Futovej knihy nepoznám. Matildu sme videli sfilmovanú.

kristina74
16. dec 2013

@prasiatko30 Ahoj, mam vsetky diely Anny, v puberte som ju milovala 🙂, a priznam sa, ze aj teraz si v nich rada zalistujem.
Moja 9.rocna dcera zacala citat 1.diel, ale odlozila ju so slovami, ze je to pre starsie baby 🙂. Tak ale dufam, ze sa k nej este vrati.

prasiatko30
16. dec 2013

@kristina74 no vsak prave to - ze sa mi to zda ze by to este nechala na neskor 😀 el urcite je to knizka budem mat na wish liste pre dceru 🙂

janapavlu
autor
16. dec 2013

Anna zo Zeleného domu je moja naj kniha, prečítala som celú sériu niekoľko krát 🙂 Tá je už na zozname kníh prichystaných na prečítanie. Rozprávky uja Klobásu nepoznáte?

janapavlu
autor
16. dec 2013

Knihy od P. Gajdošíka? Zvieratko pre Tadeáša, Zverinec na siedmom poschodí? Čítali ste?

zita19
16. dec 2013

Matko a Kubko

m_ij_ka
16. dec 2013

@janapavlu moja dcéra si rada číta encyklopédie o psoch, dinosauroch

prasiatko30
17. dec 2013

inaksie vcera sme boli na vyskumnej vyprave v knihkupectve a sa mi vidi ze tohto roku pride na rad aj klasika - videla som odyseu pre deti, nejake knihy od jules verne, od cervantes a uz si nepamatam ake ale veru tohto roku nejaku takuto klasiku donesie bud jezisko alebo traja krali

somjankad
17. dec 2013

moja mala dcera ma 9 rokov a neznasala knihy nechcela citat ak mala nieco citat tak s takou nechutou- kamoska mi poradila knihu ČAROHĽADAČKY-je to kniha na pokracovanie-v prvej casti je naramok a v dalsich castiach su privesky-dohodli sme sa,ze dalsiu knihu dostane az ked precita celu-kniha je pisana velmi lahko a kedze nase dievcatka sa radi paradia...zenie ich dopredu ,aby mali cely naramok... skus pozriet v knihkupectve mozno sa ti zapaci

janapavlu
autor
20. dec 2013

Kniha od P. Gajdošíka Zverinec na siedmom poschodí je veľmi milá, má aj pokračovanie. Ešte bude pod stromčekom Striga zo strojovne a Bublinkové rozprávky. Tak sa teším, ako si ich prečítam... 🙂

janapavlu
autor
15. jan 2014

Striga zo strojovne od P. Gajdošíka je veľmi milá kniha, práve som ju dočítala 🙂 . Mimochodom, tento autor má pekné knihy, plné fantázie.

janapavlu
autor
17. okt 2014

Rada by som obnovila tuto temu detskych knih. Ja rada čitam a rada by som k tomu viedla aj svoje baby. Pozeram už knihy pod stromček. Zaujala ma kniha Ema a ružova velryba. Čitali ste?

0silvia0
17. okt 2014

@janapavlu moja 10-ročná dcéra je nadšená z kolekcie kníh "milý denníček", pozri, možno zaujme aj tvoju dcéru:
http://www.martinus.sk/?uMod=list&uTyp=search&u...
Určite k Vianociam nakúpime ďalšie diely, dcére sa do čítania veľmi nechce, ale tieto knihy ju veľmi zaujali 🙂

prasiatko30
17. okt 2014

No u nas mlada toto leto uz precitala prveho harryho potera - sice jej kamoska pokazila elan do citania lebo ju pred docitanim knihy pozvala na film a ako videla film uz ju nebavila kniha😕teraz cita geronimo stilton v krajine fantazie - to je kolekcia a z tej uz ma precitane zo 4 knihy teraz sa tesi na najblizsiu co vyjde. Potom jej este darovali od tea stilton la princesa de los hielos a tie sa jej tiez pacia tak cita ako diva. Potom este z geronimo stilton su cesty do minulosti tie sa jej tiez pacia - nasa blska ma 8r

prasiatko30
17. okt 2014

A tiez bezi seria nikin dennik co je vlastne divcenska verzia serie dennik odvazneho bojka

alienka823
17. okt 2014

Ja mám doma knihomolku, prečíta všetko čo chytí, hádam aj toaletný papier 😉 no a také naj čo si vychvalovala bol Jo Nesbo - Doktor Proktor a prdiprášok, na tom som sa narehotala aj ja, plánujeme kúpiť celú sériu, ďalej Roald Dahl - Matilda, potom tiež od neho Čarodejnice, no a zo slovenských Džerengová - Klára a mátohy, Klára a iglu.

hanicka123321
21. dec 2014

🙂

timeab
21. dec 2014

ja som 9 rocnej neteri kupila tuto: www.martinus.sk/?uItem=179938&gclid=CjwKEAiA_Nm...

janapavlu
autor
22. apr 2015

A určite odporúčam sériu kníh o Kláre - Klára a mátohy, Klára a iglu, Klára a Tity. Hlavne 2. diel je nádherný. Čítame si to s dcérami večer pred spaním, vtedy ani Spongeboba nemusia kukať (-:
V 1. diely som mátohy vynechávala, aby sa náhodou nebáli. Ale naozaj krásna a vydarená kniha. No a ešte je nádherná Mimi a Líza a mne sa veľmi páčila aj kniha Klára a Tuláčik. Ale treba to čítať s deťmi a potom sa o tom možno porozprávať. Je to taká nežná kniha, málo dejová, ale "dýchajúca" čistotou duše, priateľstva. Nám sa veľmi páčila.

janapavlu
autor
5. máj 2015

Odporúčam pre decká od cca 9 rokov knihy od. p. Beutelhausera Naše hrôzostrašné dejiny, Barbarskí Slovania a Od porážky k porážke. Sú to úžasné knihy o našich dejinách. Podané vtipne a zaujímavo. Má to na hony ďaleko od toho nudného dejepisu z našich detských čias. Chcela by som zažiť dejepis s týmto p. učiteľom. Závidím jeho žiakom 🙂
A dúfam, že bude ešte pokračovanie. Už sa neviem dočkať.