Ako dlho trvá vyšetrenie na detský reflux?

monita662
15. jún 2011

ahojte baby ako dlho trva vysetrenie na detsky reflux ? bo ja zijem v UK a zajtra ideme na vysterenie a tam nam potvrdia ci ma alebo nema ten reflux ..no oni nam povedali ze to trva 12 hodin ... to naozaj tak dlho trva ?

bibap
15. jún 2011

Ahoj, sono trva par minut... neviem ake ine vysetrenie by si mohla mat. Sonom Ti zistia, ci reflux mate alebo nie.

zzuzullka
15. jún 2011

Ahoj, tiež nechápem čo môže na tom trvať tak dlho...ja som to tiež absolvovala so synom, museli sme prísť s prázdym žalúdkom takže nejaké 3 hodiny pred tým mohol dostať jesť naposledy, urobili nám sono, ktoré trvalo pár minút, potom som mu dala napapať mlieko a keď si odgrgol tak znovu urobili sono na ktorom sa pekne ten reflux potvrdil, bolo tam krásne vidieť ako mu skoro celý ten obsah žalúdka, teda všetko to mlieko behá von a späť...zmenili nám potom mlieko z Beba HA na Beba AR a ešte dostal aj lieky, nepamätám si už ako sa volali, ale boli to normálne lieky také to pozdro-väčšinou býva dvojfarebné a v tom je vlastne ten liek. a keďže som mu mala dávať pol tabletky, tak som to puzdro musela vždy otvoriť opatrne, vysypať von tie guličky čo tam boli, rozdeliť na polovicu a povedali mi, že sa to rozpustí v troche vody a tak mu to mám dávať...no ale vo vode sa to teda nechcelo rozpúšťať vôbec a tak som nakoniec kúpila hmozdier a v tom som tie gulicky rozltáčala na prášok.

mia.k
15. jún 2011

Sono na zistenie refluxu trvá 10minút, počas ktorých sa počíta,že koľko krát víde obsah žalúdka do hrdla. Podla počtu sa potom určuje stupeň refluxu.

cikyta
15. jún 2011

Súhlasím s mia.k , ale
dodávam ešte to,že nás si okrem tohto 10 minutoveho sona ešte nechali v nemocke skrz dodatočné vyšetrenia 2 dni. Išlo ešte o rtg črievok, výtery z nošteka, z konečníka, odovzdanie vzorku moču, branie krvičky z pršteka,aj z hlavičky a kontrolovanie toho,kolko spapá a priberie po kojení.
Výsledky trošku trvaju a dokonca sme pri prepušťaní na 3 den nemali ešte kompletný výsledok zo vzorky konečníka,čo sme museli potom dodatočne skrz to telefonovať.

tosomja
16. jún 2011

ráno na lačno urobia sono, potom sa má bábo napapať, odrgnúť a zase spravia sono, kde určia stupeň refluxu, celé to trvá pol hodinku, aj s papaním 🙂

tenty
16. jún 2011

zalezi od toho ake vysetrenie budu babatku robit 😒 toto som nasla

Diagnostika gastroezofagového refluxu

USG vyšetrenie – ultrazvukové vyšetrenie je nenáročné a relatívne presné, ako ho robí skúsený odborník. Je možné ho urobiť u malých detí a na bežnú diagnostiku u nekomplikovaných stavov je postačujúce.

24 hodinová pH metria - je invazívnejšie ale veľmi presné vyšetrenie (spoľahlivosť je nad 90%). Dieťa musí mať zavedenú sondu do pažeráka celých 24 hodín. Meria kyslosť prostredia v pažeráku a podľa toho sa hodnotí prítomnosť žalúdočného obsahu. Je to najpresnejšia metóda, a dá sa použiť aj u malých detí. Dieťa však vyžaduje hospitalizáciu. O potrebe vyšetrení rozhodne vždy pediater s ohľadom na stav a vek dieťaťa.