Aký olejový zábal pri laryngitíde?

laskonkakaty
18. sep 2013

Chcem sa spytat aky olej pouzivate,ked ma dieta laryng.existuje zvlast nato nejaky?poradia mi v lekarni?nikdy som nic take nepouzila...dakujem za odpovede

dashenka75
18. sep 2013

Ahoj, ja som mala laryngitídy celé detstvo a mamina mi na hrudník davala kacaciu mast, trocha zohriatu, na latkovu vreckovku, na to teplu plienku a veru, vzdy pomohlo.. ak mozem poradit, tak doma mat co najmenej kobercov, ziadne perové vankuse a periny, casto vysavat a ked je zachvat, otvorit okno, dat vyssie hlavu, lieky:calcium, dithiaden a tento zabal.. drzim palce!!! a ked sa velmi tazko dycha, tak dat hlavicku do otvorenej chladnicky.. znie to divne, ale vlhky vzduch pomaha.. a samozrejme zvlhcovace vzduchu!!

stanislavao
18. sep 2013

ako kacacia, tak aj blavcova mast pomaha. a presne, ziadne koberce, zaclony, zavesy - nic, kde sa drzi prach. perove paplony vobec. velmi dobra je cisticka vzduchu s ionizatorom. odporucam.

anabella235
18. sep 2013

ahoj. nášmu malému sme dávali obyčajný kuchynský olej - napr olivovy na kus vaty, potom na plienku a obalili miesto priedušiek, resp trubice. . V ľudovom liečiteľstve sa používa husacia masť. Nie som si však istá, či ide o to, aby tá masť aj vsiakla do tela, alebo skôr o to, aby aplikovaný olej hrial. Teda či lieči samotné nahriatie postihnutého miesta. Ked som ležala s malým v nemocnici práve na laryngitídu, tak mi sestrička povedala, že hlavne lieči to teplo. Takže o olej ani tak nejde.
Odporúčam neustále prísun čerstvého chladného vzduchu. Kolostrum. Najlepšie zaberajú inhalácie sprejov, ktoré rozťahujú dychacie cesty. V nemocnici syn inhaloval aj adrenalín. Tieto problémy ustali, ked mal 4 roky. Strašili nás, že bude hospitalizovaný veľmi často, no chvala Bohu, boli sme len 2x po 4dni. Rastom dieťaťa sa trubica roztiahne a nevrzgá

didulienka11
18. sep 2013

Ked mastove, tak uplna vychytavka je jazvecia mast, ci na laryngitidu, alebo priedusky. Len to je velka vzacnost a treba si to zohnat od nejakeho polovnika. Ale okrem olejovych zabalov sa pri laryngitide odporucaju praveze studene obklady, aby sa zmiernil opuch. Ja dam vlhku vreckovku na chvilku do mrazaku a previazem suchou plienkou. Toto par krat opakujem. A nam pomaha len dlhodoby pobyt vonku na studenom vzduchu. Akurat vcera sme mali nasu 4. laryngitidu tento rok a o pol noci som maleho kocikovala po vonku :( Treba dat kalciovy sirup ako tu bolo pisane a nam lekarka dala Fenistil kvapky, ktore maju tiez zmiernit opuch. Treba davat dietatku pit vela vlaznych tekutin. Zvysena poloha a polohovat dieta na bok. My mame v chladnicke uz aj Rectodelt (co su kortikoidne cipky :( lebo nam to prechadza az do dusenia a 2 krat sme skoncili v nemocnici......Prajem vela stastia!

annulikb
18. sep 2013

S latyngitidami mam skusenosti od dvoch deti. Ja som olejovy zabal robila tak, ze na vlozku som naliala rozohriaty olej a to som este trosku pokvapkala cistim alkoholom a to spolu som dalavs plienkou na krk. Treba vela vetrat, mat vlhky vzduch. Inhalovat ...... Drzim palce.

jarhal
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wookie35
25. mar 2019

... zdravim. Čítal som o olejovom zabake okolo krku. Ako dlho zábal ma mat na krku, po čase olej vyhchlane.... a ďalej čo?