Časté angíny a ochorenia dýchacich ciest

borkajanosik
8. aug 2014

Prosim vás , potrebovala by som poradiť nejakého špecialistu alebo rady ako bojovať s mnohonásobnými chorobami môjho syna . Som už bezmocná neustále je chorý ma oslabenu imunitu ale hranične hodnoty, je chory každý mesiac niekedy aj dva krat za mesiac. Vyskusala som rôzne lieky na podporu imunity. Boli sme na liečení ale nič nepomaha .

danielahamar
8. aug 2014

Mandle má v poriadku? ak áno, zamerala by som sa na črevá, u nás to bol reflux a int. laktozy - ochorenie dýchacích ciest pravidelne každý mesiac cca 7rokov v kuse 😔 od kedy sme vysadili mlieko sa drží a to je už cca pol roka

borkajanosik
autor
8. aug 2014

Nosne mandle nemá , int. laktozy bola od asi dvoch rokoch ale teraz už na normálnom mlieku výsledky su už v poriadku . Krčne mandle ma stale zdurené aj po liečbe antb.

mummy01
8. aug 2014

@borkajanosik a pobyt pri mori ste neskusali? Aspon na 3tyzdne...

bonaqa2013
8. aug 2014

moj syn keď mal 4 roky, z ničoho nič začal neustále kašľať, najma ráno. Začali časté zápaly priedušiek s horúčkami 40, nestačili jedny antb. ale museli byť vždy 2. Detská lekárka mi povedala, že to nie je dobré, aby dieťa malo do roka 10 krát zápal priedušiek. Poslala nás na alergológiu. Dali nám spreye na dýchanie, užívali sme ich niekoľko rokov. Všetko prestalo asi v puberte okolo 13 r. V súčasnosti má syn 19 rokov, a žiadne zápaly priedušiek už nemáva.

spirit16
8. aug 2014

Skus vymenit lekara, ak sa da. Inak ako pise danielahamar, imunita sidli v zazivacom trakte. Skus preliecit tuto oblast. Probiotika...

janette1105
8. aug 2014

ahoj. ako y som pocula sama seba ked hovorim o mojom synovi. ma sice len 6 rokov.... tiez nemamenosne mandle a krcne stake zdurene. za rok aj 6-7 angin plus ostatne infekcie. raz za rok skoncime v nemocnici z vysokymi teplotami, kde menia 3 az 4 krat ATB lebo nic nezabera.....plus kortikoidy..... uz sme tiez zufali...teraz cakame ze pojdeme dat vybrat krcne mandle.....zevrsj tam hnuezdi bakteria ktora vyvolava anginy a ine zapalaly. robili ste kontrolne vytery na lacno 3 dni po sebe?

staci ked niekto okolo nas ma nadchu a mi hned z toho anginu. 2 tyzdne do zadu som ma
emu nasadila wobenzym tabletky plus sme kupili GSE vytazok z grepfruitovych zrniecok, a musim si zaklopat ze zatim sa nam dari.

aj my sme lekara vymenili za specialneho dobreho odbornika a sme este viac chori nez pred tym.
je pravda ze pri anginach a zapaloch dych ciest by sa mali mliecne produkty vynechat a nahradit niecim inym.... no nas zije na mlieku a syroch.....

aj my smeboli na lieceni a nic, ku moru chodime 2x do roka a tiez nic.... ale dufam ze led vyberu krcne mandle a mozno po tomto wobenzine a GSE uz bude pokoj.

Kolko ma syn rokov?

miskatomy
9. aug 2014

@borkajanosik skusali ste aj colostrum na zvysenie imunity? alebo vitaaktiv?

dina14
10. aug 2014

@borkajanosik problem moze byt v krcnych mandliach - chronicka tonzilitida, musi vysetrit a potvrdit ORL specialista; v mandliach sa tvoria capy, ktore mozu vyvolavat chronicke zapaly. Na podporu imunity mozem doporucit Betaglukan - su k dispozicii aj pripravky pre deti. Je to dlhodobejsia liecba, ale ucinna, mozem osobne potvrdit. Tiez by bolo vhodne konzultovat s imunologom, mozno by bola potrebna aj odborna imunologicka liecba. Vela stastia! 🙂

borkajanosik
autor
23. aug 2014

Dakujem , zas a znova mal anginu a mal aj nejaku bakteriu hemofilis :( skusala som uz aj kolostrom a vitaminove doplnky...

janette1105
28. sep 2014

@borkajanosik aj my sme kolostrum skoro rok a pol brali, a vsetko ine co sa dalo a dlhodlbo. V july sme tiez mali heamophila, boli sme v nemocnici, vymenili mu 4 Atb, robili kontrolne vytery tie yri za sebou a stale ho mal ziadne ATB nepomohli. Tak sme ako som ored tym spominala, zacala davat to GSE plus wobenzin ao mesiac bez antibiotik heamophil zmizol. Musi na tom nieco byt. Sice od vtedy smebolu chori zas, asi 2x ale priebeh bol ako nikdy predtym. Bez vysokych horucok, a doba choroby bola o polovicu kratcia. Tak na tom gse a wobenzine oredca musi byt nieco.
O dva dni ideme na operaciu, trochu posmrkava.....dufam ze sa tam dostaneme.

Dala vam doktorka nejake antibiotika na toho heamophila? Vela deti s touto bakteriou zije, a nic im nie je.....
Drzim vam palce nech anginy ruchlo prejdu, a hlavne zima nech uz je za nami 🙂

terapiabachovky
29. sep 2014

@borkajanosik dobrý deň, nerozmýšľali ste nad homeopatiou? ale konštitučnou, že pôjdete k homeopatovi na odber vášho prípadu...imunitu dosť oslabujú očkovania...je toho v dnešnej dobe dosť...a celkovo už sa rodia deti choré - časté ekzémy, astmy, alergie, celiakia, diabetes...určite vyskúšajte všetko, čo sa dá.

terapiabachovky
29. sep 2014

@janette1105 a pri častých antibiotikách treba regenerovať aj hrubé črievko, napr.kvalitné aloe vera a popri tom probiotiká, ale ktoré sa rozpúšťajú aj v črevách, nie hociaké, pýtajte sa na to v lekárni pri probiotikách

terapiabachovky
29. sep 2014

@borkajanosik ČO JE TO HOMEOPATIA

Homeopatia je bezpečná a účinná metóda komplementárnej (alternatívnej) medicíny, ktorú používajú milióny ľudí na celom svete. Homeopatia je spoľahlivá a neinvazívna forma zdravotnej starostlivosti. Je to umenie a veda zároveň. Homeopatia využíva mimoriadnu schopnosť ľudského organizmu vytvoriť a udržať si stav zdravia. Ako umenie si vyžaduje vnímanie jedinečnosti a neopakovateľnosti každého človeka. Ako veda sa spolieha na metódy a princípy sformulované Samuelom Hahnemannom, geniálnym nemeckým lekárom prelomu 18. a 19. storočia.

Čo potrebuje Váš homeopat vedieť?

Aby pre Vás homeopat mohol nájsť správny liek, potrebuje vedieť o Vás čo najviac. Detailné porozumenie toho, kým ste, aké máte prejavy a problém a ako ich riešite, je potrebné k presnému odhadu Vášho prípadu. Takže čokoľvek poviete, je typickým prejavom Vašej individuality a môže pomôcť pri liečbe Vášho prípadu. Spoznanie Vašej všeobecnej energetickej úrovne, Vaša medicínsky liečená minulosť a spôsob Vášho života je pre homeopata nesmierne dôležité. Čokoľvek poviete, bude držané v striktnej tajnosti. V homeopatii nie je dôležitá diagnóza, lebo sa nelieči choroba(diagnóza), ale lieči sa človek. Vstupné vyšetrenie trvá v priemere do dvoch hodín. Niekedy nádcha, vyrážka, alebo iný prejav môže súvisieť s prirodzenou ,,jarnou očistou” organizmu. Podobne, staré prejavy sa môžu objaviť znovu, obyčajne na krátky čas.

Homeopat pristupuje ku každému človeku počas liečby individuálne, ale určité veci sú spoločné pre všetkých. Počas konzultácie postupne zisťujem, čo daného klienta trápi, ďalej potom sa snažím nájsť súvislosti a príčiny, ktoré k súčasnému stavu viedli. Pýtam sa na veci, ktoré na prvý pohľad nesúvisí napr.s boľavým kolenom, s ktorým klient pôvodne prišiel.

Čo možno očakávať po padaní lieku

Reakcia na liek sú rovnako záležitosťou individuálnou. Všeobecne môžme povedať, že po užití homeopatického lieku dochádza vo väčšine prípadov k prechodnému zintenzívneniu symptómov problému, prípadne sa môžu objaviť symptómy minulých problémov. Rovnako aj určitá emočná disbalancia nie je výnimkou. Spravidla sú tieto stavy záležitosťou niekoľkých hodín až pár dní a bez zásahu odoznejú. V prípade intenzívnejšej reakcie je možné užiť bylinky, bylinné tinktúry, Bachove kvetové esencie a pod. Celková doba liečby je opäť záležitosťou individuálnou. U miernejších problémov obvykle postačí vstupná konzultácia a jedna alebo dve kontroly. U problémov, ktoré sú hlbšie, prípadne trvanú niekoľko rokov, je treba počítať aj s dlhšou dobou liečby.

História homeopatie a vznik

Samuel Hahnemann (1755 - 1843) bol zástancom vitalistickej tradície. Pozoroval platnosť zákona, ktorý ako prvý sformuloval Hippokrates v 5.storočí pred n.l. "Similia similibus curantur". Podobné lieči podobné znamená, že látka, ktorá vyvolá určité príznaky u zdravého človeka môže vyliečiť chorého človeka, ktorý má podobné príznaky. Hahnemann na tomto princípe založil svoju novú vedu - homeopatiu. Princípy liečenia zhrnul vo svojom Organone liečenia.

Viac než dvesto rokov boli účinky homeopatických liekov systematicky skúmané pri homeopatických skúškach liekov - provingoch. Všetky symptómy, ktoré sa pri týchto skúškach objavili, boli zaznamenané v rozsiahlych homeopatických materiách medikách. Homeopatické lieky sú pripravené z rozpustených látok, ktoré pochádzajú z rastlinnej, minerálnej alebo živočíšnej ríše. Všetky homeopatické lieky sú netoxické. Sú pripravované špeciálnou metódou potencovania, dynamizácie, vďaka ktorej sú homeopatiká účinnejšie než pôvodné látky.

Pri príprave liekov sa ešte na chvíľku zastavme, pretože proces potencovania vyvoláva často nedôveru v tých, ktorí nemajú osobnú skúsenosť s homeopatiou. Homeopatiu zatracujú, lebo tvrdia, že po niekoľkých riedeniach sa v roztoku nemôže nachádzať ani jedna molekula pôvodnej látky. V tom majú pravdu, ale princíp pôsobenia vysoko potencovaných homeopatík nie je chemický. Ich vysoká účinnosť nie je dodnes uspokojivo vysvetlená.

Samuel Hahnemann v prvých rokoch po objavení homeopatie používal pri liečbe svojich pacientov vážiteľné množstvá látok. V niektorých prípadoch to však bolo pre pacientov značne nepríjemné, pretože pred vyliečením mali nepríjemné príznaky súvisiace s primárnym účinkom látok, ktoré boli toxické, ako napríklad Arsenicum album (oxid arzenitý). Našťastie Hahnemann neskôr objavil, že ak sa fľaštičkou s roztokom po každom riedení v pomere 1:100 (C potencie) alebo 1:10 (D potencie) silne búcha a trasie, toxicita lieku ustúpi, ale paradoxne jeho účinok sa zvýši. Ak by sa búchanie vynechalo a roztok sa len riedil, homeopatický liek by nevznikol. Po viacnásobnom riedení by výsledkom bola len obyčajná voda alebo lieh (podľa toho, čo bolo použité na riedidlo). Práve v búchaní tkvie teda tajomstvo účinku potencovaných homeopatík. Pri prudkých otrasoch sa laminárne prúdenie roztoku vo fľaštičke mení na turbulentné, ktoré je typickým príkladom chaotického systému, podobne ako počasie alebo ekonomické javy. Predpokladáme, že to bude práve Teória chaosu, pomerne mladá časť matematiky a geometrie, ktorá nám objasní pôsobenie potencovaných liekov, o ktorom sa každodenne v praxi presviedčame.

Zdravie môžeme chápať ako schopnosť prispôsobovať sa meniacim okolnostiam života. Homeopat podrobne skúma prejavy mysle a tela, aby čím presnejšie vybral liek, ktorý pomôže týmto prirodzeným regulačným mechanizmom organizmu nájsť stratenú rovnováhu. Správne zvolený homeopatický liek môže významne napomôcť v dosiahnutí osobnostnej integrácie, ktorá zlepší kvalitu života človeka.

Lekárska realita homeopatie

Homeopatické lieky poskytujú hodnotnú pomoc všeobecným lekárom a špecialistom v ich každodennej praxi. Vo väčšine oblastí sa homeopatické lieky používajú na liečbu akútnych ako aj chronických chorôb. Lekári, ktorí chcú predpisovať homeopatické lieky absolvujú špeciálny kurz po obdržaní svojich doktorátov na univerzite alebo v súkromných kurzoch poskytovaných homeopatickými lekármi.
Vo Francúzsku 17% lekárov používa homeopatické lieky pravidelne a viac ako 50% niekedy. Aj iní špecialisti využívajú homeopatiu: dentálni chirurgovia (2000), veterinári (700), a mnoho iných (priemerne 500, viac ako 100 z nich sú pediatri, ale aj gynekológovia, atď.)
V Taliansku 7500 lekárov predpisuje homeopatickú liečbu. Kurzy sa uskutočňujú v mnohých veľkých mestách (Bologna, Miláno, Rím, Turín, Florencia, Benátky atď.)
V Belgicku je asi 2000 lekárov, ktorí predpisujú homeopatické lieky.
V Španielsku sa kurzy homeopatie uskutočňujú už 15 rokov v spolupráci s najprestížnejšími univerzitami (Salamanca, Sevilla, Valladolit, Murcia atď.) alebo v spolupráci s Asociáciou lekárov (Alicante, Valencia atď.) Počet lekárov predpisujúcich homeopatiká je okolo 4000.
Vo východnej a strednej Európe bolo v posledných rokoch vyškolených v homeopatii mnoho lekárov (viac ako 8000 v Poľsku, Českej Republike a na Slovensku). Títo lekári poskytujú homeopatickú liečbu pacientom, ktorí boli o ňu dlhý čas ukrátení.
V Brazílii (viac ako 10.000 predpisujúcich lekárov) v Mexiku (asi 3000 lekárov) v Indii a všade vo svete mnoho lekárov oceňuje účinky homeopatickej liečby.



Všeobecné zásady pri užívaní

Podanie homeopatického lieku je jednoduché a jeho účinok je rýchly, musíme však pritom dbať na správne dávkovanie a spôsob podania homeopatického lieku. Užívanie homeopatických liekov bez výberu môže viac uškodiť ako pomôcť, obzvlášť pri vysokých potenciách.

Podávanie len jeden liek a len toľko dávok, než sa zmierni bolesť a potom musíme liek vysadiť. Dodržujeme termíny užitia lieku v príslušnej dávke.

Doporučujeme potencie C9, C15, C30. Potenciu C9,C15 môžeme podávať dlhšiu dobu. Pri horúčkach môžeme použiť tieto potencie každých 20-30minút až kým horúčka ustúpi. Ak liek nezaberá po niekoľkých dávkach, prerušte podávanie tohto lieku. Potenciu C30 môžeme podať v akútnych prípadoch 3x1globulku(dávku) každých 4-6hodín.

Hlavnou zásadou je to, že akonáhle ustúpi bolesť, hneď musíme vysadiť podávanie lieku.

Nedodržanie tejto zásady môže viesť k objaveniu sa príznakov, ktoré sú charakteristické pre užívaný homeopatický liek a môžu zhoršiť stav pacienta.

Doporučené potencie liekov môžeme užiť v granuliach, globulkách, kvapkách alebo tabletách. Pri užívaní používame plastovú lyžičky(nikdy nechytáme rukami), globulku si vložíme pod jazyk a necháme voľne rozpustiť pod jazykom. Doporučuje sa pred a po užití homeopatického lieku aspon 20 minút nič nepiť a nejesť.



Výhody homeopatie:

homeopatické lieky podporujú imunitný systém
nevyvolávajú nijaké známe vedľajšie účinky ako žalúdočné ťažkosti, ospalosť, bolesti kĺbov a podobne
nie sú chemicky toxické - pri ich užívaní nehrozí nebezpečenstvo predávkovania
chutia sladkasto alebo neutrálne, čo oceňujú najmä deti
nevyvolávajú kontraindikácie - možno sa kombinovať s ktorýmkoľvek klasickým liekom
homeopatické lieky sú vhodné pre pacientov, ktorí sa liečia na rôzne druhy alergií alebo ktorí neznášanú štandardné lieky
je veľmi vhodná liečba pre tehotné a kojace ženy a tak isto aj pre kojencov a batoľatá, pretože neobsahujú zložité chemické látky
dokáže liečiť a úplne uzdravovať pacientov aj v ťažkých a komplikovaných prípadoch,môže pomôcť ľuďom, ktorí majú veľké množstvo rôznych, spolu súvisiacich alebo zdanlivo nespojiteľných diagnóz
môžeme ju bezproblémov aplikovať u pacientov, ktorí užívajú aj iné lieky alebo inú liečebnú metódu
pomáha pacientom, ktorým nie je za štandardných podmienok pomoci
vynikajúca preventívna metóda
dokáže liečiť stavy, u ktorých je ťažké stanoviť diagnózu
homeopatický liek stimuluje organizmus a jeho liečebné sily a tým možno dosiahnuť lepšiu úroveň zdravia
nevyvolávajú psychickú a fyzickú závislosť

lauricita7
29. sep 2014

ahoj..ja mam vyborne skusenosti na podporu imunity probiotika Actibax, moje deti na tom vyrastaju skoro od malicka a choroba nas vdakabohu obchadza 🙂

amandas
29. sep 2014

ja s detmi chodim do kupelov.. mame, resp. mali sme podobny problem ako vy.. nam kupele Lucivna velmi pomohli..chodime tam pravidelne a neviem si vynachvalit.. skuste ist mozno tymto smerom..🙂

janette1105
30. sep 2014

@amandas aj my sme tento rok boli v Lucivnej v marci, ale nepomohlo, aj pri mori.....a nist... Zajtra ideme dat krcne mandle von tak dufame ze to pomoze.

janette1105
30. sep 2014

@terapiabachovky dakujem, Probiotika uzivame pravidelne.....teraz este davame aj oreganovy olej....uvidime ako bude ked vyberu krcne mandle.

terapiabachovky
30. sep 2014

Ak mozte,nedavajte ich vyberat.tym nic neriesite.zhorsi sa to.skuste este predtym homeopatiu alebo od Joalis detox.tiez mam vybrate mandle.nic sa nezlwpsilo.imunita sa zhorsila.hned to prechadza na priedusky.

janette1105
3. okt 2014

@terapiabachovky uz sma dali vybrat, zatial co pozname deti co mali presne presne priznakya problemy ako moj maly, tak po vybrati nie su chore vobec. Som si vedoma, ze je to risk po jednej stranke...lekar ktory robil operaciu je jeden z najlepsich orl doktorov , a povedal ze mandle mal v otrasnom stave.... Tak dufame ze teraz uz bude len lepsie....

luciaobrocnikova
7. okt 2014

@janette1105 no tak aj my mame tuto bakteriu ako vy....dneska akurat prisli vysledky z vyteru.....antibiotika nato sa nemozu dat, len ak bude strasne kaslat tak budeme musiet ist do nemocnici.....

janette1105
7. okt 2014

@luciaobrocnikova akoze vam nemozu dat ATB? Ved z vyteru prislo ktore ATb su vhodne, ci nie? Mavate heamophila casto, ci len teraz? My mame znamych,co maju tuto bakteriu a nikdy im nic nie je. Preto im nedaju ziadne AtB. Vam robi tiez sarapatu?

luciaobrocnikova
7. okt 2014

@janette1105 my sme dobrali Atb, mame to prvykrat a my mame strasny kasel, ale je to miernejsie predtym to bolo strasne ...v utorok ideme zase na vyter no uvidime

janette1105
7. okt 2014

@luciaobrocnikova drzim palce nech sa uz neukaze, my sme sa trapili s tym vyse 2 a pol roka, na koniec sme zistili ze pravdepodobne sidli v krcnych mandliach. Teraz sme ich vybrali a dufame ze je koniec trapeniu.

tamaram283
19. okt 2014
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

skus probiotika.. ja davam detom probiotika actibax.. lekarka nam ich odporucila pri atb.. a odvtedy ich uzivame pravidelne.. a musim zaklopat.. velka spokojnost 🙂 drzim ti palce

anjelik2509
19. okt 2014

ja som tak bývala stále chorá, stále angíny, minimálne raz do mesiaca, ATB som jedla ako lentilky, na pohotovosti nás už poznali...Aj uši ma bolievali, zrejme som mávala zápal stredého ucha, ušný povedal, že keď sa mi narodí súrodenec, prejde to..A aj tak bolo 😀 Ale angíny neprestali, museli mi vybrať mandle, nosné mi vyberali niekoľkokrát, keď som mala 7, vybrali aj krčné a odvtedy bol pokoj....

evadolna3
26. okt 2014

nam zabrali probiotika Actibax.. a veeela zeleniny a ovocia.. a plavanie.. caste prechadzky. .

danula.ch
26. okt 2014

@borkajanosik nam krasne zabera kolostrum, aloe vera a obcas probiotika, lebo z nich malych zapeka. v decembri sme s tymto zacali, predtym boli nonstop chori a na atb, az kym maly neskoncil v nemocke celkom vycerpany. odvtedy nemali ani raz atb a priebeh chorob je neporovnatelny, ani odsavacku sme odvtedy nepouzili
imunita je podla mna dlhodoba liecba a treba preliecit aj traviaci trakt. na to probiotika, aloe vera je protizapalove, tiez na to pomaha. kolostrum nastartuje imunitu. mam to odskusane aj na sebe
okrem toho davame pravidelne aj cecko, rybi olej s deckom a cesnakove tobolky z lekarne

nutrimas
28. okt 2014

Osobne mame velmi dobru skusenost s ucinnym prirodnym atb - KAPUCINKOU. Vo forme tinktury ju mozu uzivat aj deti a to tak, ze sa najskor kvapne do horucej vody, aby sa alkohol vyparil. Konkretne nam zabrala na pneumokoka na krcnych mandliach, kde lekarom bol diagnostikovany chronicky zapal mandli - tonzilitida. Potvrdene kontrolnym sterom, ktr. bol po 2mes. uzivania kapucinky negativny. Je nutne uzivat pravidelne kazdych 8hodin ako ostatne atb.

Kapucinka pomaha v nasl. pripadoch:

• akútne a chronické zápaly spôsobené predovšetkým kmeňmi streptokokových, stafylokokových a iných baktérií
• zápaly močových ciest (močový mechúr, obličky, prostata)
• zápaly pohlavného systému (vaječníkov, prostaty)
• zápaly dýchacích ciest
• vypadávanie vlasov a povzbudenie ich rastu
• proti lupinám
• ako preháňadlo
• posilnenie imunity
Nájdete na nasom PROshope alebo eshope:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...

xperinbabkax
30. okt 2014

@janette1105 moj malý od roka mal každý mesiac anginy az kym sme neskončili v nemocnici s otravou krvi... Nakoniec mu museli mandle krcne vybrať a to mal 2,4 roka... A od vtedy máme pokoj... A teraz uz ma 7 rokov... Ale treba dávať velky pozor,lebo anginy si po čase vyberajú svoju daň... My máme kvôli anginam perthesa...

visna264
30. okt 2014
Používateľ visna264 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od visna264.

moj syn bol casto chory.. kasel. a soplik. a teda po niekolkych ATB som uz bola riadne zufala.. pretoze nam nic nezaberalo.. pediatricka nam odporucila kupele.. chodime uz asi 2 roky do kupelov Lucivna.. velka chvala... 🙂 na caste problemy s kaslom a soplom by som sa asi obratila tymto smerom. lutujem ze som maleho tak dlho napchavala liekmi...