Červené mapy po tele

brahmi
18. aug 2014

Ahojte, mojej rocnej dcere sa na tele zjavili taketo cervene mapy. Nesvrbi to, nema teplotu, ani ine priznaky. Ma to stvrty den. Dnes sa jej to na slnku na chvilu zmenilo na akoby zihlavku, ale do 5 minut jej to opat kleslo a uz su to zase mapy, ktore na dotyk nie je citit. Po pritlaceni sa nemenia.. Neviete, co by to mohlo byt? Dakujem

jaja1979
18. aug 2014

@brahmi Ahoj, moja dcera to mala uz dva krat, velke flaky po celom tele. Mala to na dotyk teple, ale teplotu nemala, ani ju to nesvrbelo. Ked vysla na slnko, tak to bolo este horsie, flaky sa zvacsovali, ked som ju osprchovala vo vlaznej vode, tak sa to zlepsilo a pomaly mizlo. Najskor som si myslela, ze je to nejaka alergia, ale ked to o par dni dostal aj mladsi brat, tak bolo jasne, ze to bol virus. Mal rovnaky priebeh a ako prislo, tak odislo. Trvalo to par dni a bol pokoj, boli obidvaja bez akychkolvek nasledkov. Na zmiernenie flakov som davala fenistil kvapky.

brahmi
autor
18. aug 2014

@jaja1979 ahoj, dakujem za odpoved. u nas presne ten isty priebeh. na slnku zhorsenie, po okupani su flaky bledsie... Bola si s tym aj u dr? Lebo ak to je virus, nechcem ju velmi tahat k dr. A hovorim si, ze ak jej nic ine nie je, tak to asi netreba riesit... Nevies, ako dlho trvalo, kym to dostal aj syn? Mam este aj druhe dieta, tak ze kedy to mam ocakavat.... dakujem

jaja1979
18. aug 2014

@brahmi Ked to dostala prvykrat, tak som u doktorky bola, lebo mala tie flaky velmi velke, tak som bola riadne vylakana, ale predpisala mi len fenistil a vitaminy. A po par dnoch preslo.
A maly to dostal tak maximalne do tyzdna, uz si to presne nepamatam. Ale ked to mala druhykrat, tak vtedy som uz vedela, o co ide, tak som nikde nechodila a malo to ten isty priebeh a v tom case som uz mala 3 deti a ti ostatni dvaja to nedostali. Takze zavisi od imunity dalsieho surodenca, ci to dostane alebo nie.

sulaiovamaja
18. aug 2014

moj starší syn to mal ked mal asi 2 roky, občas sa mu to objavilo, potom to zmizlo..........davali mu na to fenistil, posielali nas na kozne, alergologiu(tam mu nakoniec predpisali Aerius sirup) a asi po 2 mesiacoch sa mu to celkom stratilo a viac sa mu to neobjavilo, dodnes nevieme čo to bolo

brahmi
autor
18. aug 2014

@jaja1979 u nas to zacalo mensimi fliacikmi, ktore sa ale postupne zacali spajat do vacsich map, tak som ostala tiez riadne vystrasena... Ja ani ten fenistil nedavam, kedze ju to nesvrbi. Zvysila som prijem cecka a becka a cakam, ale dnes to mala stvrty den a ziadna zmena, tak uz som nevedela.. Pevne verim, ze syn ma imunitu dobru a nedostane to... este raz dakujem.

@sulaiovamaja jezis, dva mesiace vkuse to mal? nestras ☹

sulaiovamaja
18. aug 2014

@brahmi no on to mal napr. jeden den, potom to dva nemal a tak .........on to nemal stale
preto mi najprv kazali spisovat všetko čo papa, ze ci nema alergiu na jedlo, to bolo utrpenie

brahmi
autor
18. aug 2014

@sulaiovamaja fuu tak ale to je cudne, ze tak dlho. Som zvedava, ako dlho to bude mat mala... Dakujem za odpoved

katarina_st
19. aug 2014

Ahoj, my sme podobne flaky mali prednedavnom. Dcerka sa vždy ráno vyhadzala a postupně jej to mizlo. Nam dali fenistil kvapky a masticku, ale ani po tyzdni to nezabralo. Vždy cez noc sa vyhadzala. Neviem, či vy to mate cely den? Nakoniec sme skončili na 5 dni v nemocnici, kde ju vyliecili. Užívala viacere lieky aj antibiotika a teda eště aj užívá. My sme mali alergiu-koprivku. Možno ale vám to same zmizne, ze netřeba liecbu, ale u nás sa to zhoršovalo.

brahmi
autor
19. aug 2014

@katarina_st tiez to mame tak, rano vyhadzana a cez den to bledne... dnes sa mi zdalo, ze uz to ma menej aj rano... Ked to je alergia, tak preco ATB? a ake ATB berie? vo stvrtok , piatok uz chcem ist k dr, ak to nezmizne, lebo uz to bude tyzden... len, ked som jej volala, tak povedala, ze to kludne ten tyzden moze trvat... preto skor nechcem ist...

katarina_st
19. aug 2014

@brahmi no lekari ani sami presne nevedeli z coho to dcerka mala. Ona bola predtym prechladnuta a boli sme aj na dovolenke, ze imunitu mala oslabenu, ze mala nejaky infekt. A ze jej telicko sa bránilo s tou chorobou tými flakmi. Tak ja neviem, či to jedno s druhým suvisí, lebo dnes pri kontrole, ked som sa opat pytala, co jej teda bolo, ze alergia a infekt. A ze z coho, tak velakrat při tychto koznych veciach sa to ani nezisti. No a ona začala brát po tyzdni antibiotika zinnat, lebo sa jej to zhorsovalo. Ale možno vám to same zmizne. Tych vysypov je teda asi viac druhov, no a nam museli pomoct v nemocnici. Možno by sa to dalo riesit aj ambulantně, ale doktoři ju chceli sledovat a aj odběry jej spravili. No a postupně jej přidávali lieky, ked jej to hned nezaberalo. No a najlepsie na tom je teda to, ze nevieme příčinu a ze niekto to ma raz za život a ma pokoj a niekto to ma viackrat. Tak snad my už nikdy viac.

brahmi
autor
19. aug 2014

@katarina_st ako mne je jasne, ze pricinu najst nie je jednoduche, len tato experimentalna liecba by sa mi asi nepacila. Nasa mala je uplne ok, chora nebola este ani raz, preto verim, ze toto uz prejde a bude pokoj. Dnes je to 5.den a syn je ok, tak snad uz to ani on nechyti... Drzim palce, aby ste uz boli ok a aby sa flaky uz nikdy nevratili!!

katarina_st
20. aug 2014

@brahmi no oni maju taku schemu, podla ktorej postupuju v takychto pripadoch. Najprv dcerke dali lieky podobne ako fenistil a ked jej to nezaberalo, tak pridavali postupně dalšie lieky. Oni neexperimentovali. Ale vy asi mate lepší priebeh, prajem skore uzdravení.

kittykitty
7. apr 2015

@brahmi prosím ťa ako to nakoniec u vás dopadlo s tými červenými mapami po tele. Moja malá to teraz má a priebeh asi ako si tu popisovala ty. ďakujem za odpoveď

brahmi
autor
7. apr 2015

@kittykitty bola to zihlavka-alergicka reakcia. Davala som 3x denne fenistil kvapky a dostala aj nejaku kortikoidnu mast, ale tu som nedala vobec, kedze kvapky zabrali... U nas to sposobil tuniak v konzerve. Dlho som nevedela, az sa to napokon zopakovalo... Mna vtedy dr.strasila nemocnicou, kedze je to dost nebezpecne uz v tom stadiu, v ktorom to mala nasa mala. Ale nakoniec to preslo. trvalo to ale cca 3 tyzdne az.

kittykitty
7. apr 2015

@brahmi veľmi ti ďakujem za odpoveď. Takže to predsa vzniká z jedla. A ako to mám zistiť z akého? Nič nové nemala. A prečo je to nebezpečné? Moja to má zatiaľ 4 dni, takže ešte sa načakám, kým to zmizne. Nám doktor povedal, že fenistil kvapky a masť stačí.

adramb
7. apr 2015

@kittykitty ja som mala take iste flaky a zistili mi alergiu na lepok,

brahmi
autor
7. apr 2015

@kittykitty no nasa dcera uz to mala potom hrozne, lekarka nas strasila opuchom a moznostou udusenia atd... Kedze to bola alergicka reakcia a nevedeli sme z coho.. Lekarka mi odporucila zavadzat alergeny opat po jednom, ako ked sme zacinali s prikrmami... My sme uplnou nahodou prisli na to, ze to je tuniak...