Dcérka začala krútiť a klipkať očami a rúčkami šla do klbka

majkafer
15. sep 2013

Stalo sa nám to pred týždňom a boli sme hospitalizovaní, zatiaľ ale nevieme o čo ide, či to bude epilepsia, či nejaké metabolické ochorenie alebo vírus. Nemohli nám urobiť magnetickú rezonanciu, lebo prechladla a tak čakáme na krvné výsledky, tie však môžu byť aj mesiac. Neviem, čo mám čakať. Máme lieky na epileptické kŕče, ale tie jej robia len koliky a potom nespí a keď nespí, tak má krče. No inak je až na prechladnutie všetko ok. už sa aj na mňa usmiala a už aj komunikovala. Má tri mesiac a som z toho vyčerpaná. Trvá to dlh, kým prídu výsledky

mima4
15. sep 2013

@majkafer
to prevracanie ociek u babatka, ano, stretla som sa s tym, bol to epilepticky zachvat.

norwayka
15. sep 2013

Musim sa spytat, bola ockovana? Ak ano, moze to mat suvis. Ale to by som sa potom obratila na tuto skupinu a popytala:
https://www.modrykonik.sk/skupina/1799/

dazdovka
15. sep 2013

@majkafer davam si tvoju temu do "oblubenych" prepac, nie som hyena, len ma zaujima, je mi to velmi luto co sa vasmu babatku deje. Ockovali?

majkafer
autor
15. sep 2013

praveze neockovali. a vyzera to na epilepsiu. S tým by som vedela žiť, len keby už tie krče prestali. Ale príčinu nevieme, len je v štádiu zisťovania.

norwayka
15. sep 2013

@majkafer to je super, lebo sa to moze tym padom vylucit. Ja osobne nemam skusenost. Ale nie je tu taka skupina, epileptici alebo nieco podobne? Tam by ti mohli pomoct. Neskusila by si aj nejaku homeopatku? Chudiatko male. Drzte sa.

srdiecko9
15. sep 2013

@norwayka
@dazdovka
Keď by napísala, ze očkovaLa, 100% by sa to automaticky zvalilo na to ako príčinu.. Nuž ale príčina by v skutočnosti bola úplne inde, že áno?

@majkafer a čo hovoria lekári nato, ze jej tie antiepileptika nezaberaju na tie záchvaty, keď ich ma stále aj keď užíva liečky? Prajem veľa síl, aby sa Vám čo najskôr polepšilo!!

norwayka
15. sep 2013

@srdiecko9 ano. Zvalila by som to na ockovanie.

majkafer
autor
15. sep 2013

@srdiecko9 chvíľu bolo lepšie, potom pridali dalsi liek a chceli prvy vysadit. teraz berieme oba lieky, o 10 dni kontrola krvi. Ale pojdem aj skvor ak sa mi to nebude pacit. Lekari vravia, ze liek sa musi dostat do obehu a az potom zacne ucinkovat. no ja mam pocit, ze nefunguju, lebo to je nieco celkom ine, ale to sa nedozviem, az mozno za tyzden, ci dva, ci mesiac. Inak je krasna a pekne rastie.

matrix87
15. sep 2013

@majkafer a prospieva normalne? mojej sesternici dcerka bola do roka v pohode, a potom sa zastavil jej vyvin, nedvihala sa nozky, a zistili jej Rettov syndrom. skus sa aj na to opytat. ale dufam, ze u vas je to len epilepsia. drzim prsty. (a nechcem strasit, len mi to napadlo, ze to moze nejako suvisiet)

srdiecko9
15. sep 2013

@majkafer určite chod skôr , keď by sa jej záchvaty opakovali, hlavne keď by ich bolo viac v jeden deň a hlavne za sebou. Asi to chvíľku potrvá, kým ju nastavia na lieky a aj príčina pomôže , keď sa zistí. Ale potom môže normálne fungovať a bude isto dobre už..držím palce !!

srdiecko9
15. sep 2013

@norwayka kto vie, koľko je takých prípadov , že to bolo "zvalené na očkovanie " , kedže samozrejme ani očkovanie nie je bez rizika, takže o to jednoduchšie sa to očkovaniu pripíše.. No nie o tom je táto téma ..

dazdovka
15. sep 2013

@majkafer chudatko malicke, taky tazky start do zivota ☹ bud silna

kacena4
15. sep 2013

ahojko ja beriem antiepileptika a je pravda ze na 100% zacinaju ucinkovat az tak o tyzden takze skus vydrzat dovtedy a ak sa to nezlepsi tak nech ich vymenia. je viac druhov liekov treba vyskusat ja som mala na vymenu uz asi 3-4. a neboj zvladnete to. drzim prsteky vsetky nech je malickej dobre

luckamorka
15. sep 2013

ahoj ja som mala od narodenia epilepsiu tiez som mala podobne priznaky, prevracanie ocami, zasklby a este aj parsekundove vypadky vedomia.. no vtedy boli iba hrozne silne lieky ktore utlmovali takze som hocikedy aj uprostred hry zaspala, kvoli tomu mi aj odlozili o rok skolsku dochadzku a tak... bud rada ze dnes su uz lieky ovela bezpecnejsie pre deticky a taketo nieco nehrozi 🙂 a nic sa neboj, s epilepsiou sa da v pohode zit, ja jedine obmedzenie co som mala ze som nikdy nemohla pit alkohol a na telesnej som bola oslobodena od niektorych veci (rychlostny beh a pod.), ale inak uplne normalne vsetko 🙂 drzim palce nech sa vam dari
@majkafer

kiki68
16. sep 2013

podla mna tiez epilepsia, jedno dieta z rodiny je silny epileptik, teda silne zachvaty od maleho babatka, tam sa to ale nastartovalo urazom hlavicky. Tiez prevracanie oci,zasklby,jemu aj zapadaval jazyk vzdy, takze hned tuba s diazepamom a rychla pomoc...maval zachvaty ako male dieta aj par krat do mesiaca, teraz je to ovela menej aj mensia intenzita. Ale zase aj liecba ide dopredu,cize co bolo 10 rokov naspat je teraz uplne inak...Hlavne to dietatko drzat od nejakych mihavych svetelnych podnetov, ostreho svetla, atd. To moze tiez vyvolat zachvat.