Dilatácia obličky u 16 mesačnej. Aká bude operácia?

zabulienka44
4. jan 2009

Maminky, máte niekto skúsenosti s touto diagnozou. Dcerke ju nezistili po narodeni, aj ked ide o vývojovú chybu. Prejavila sa nám teraz v 16 mesiachoch infekciou. Na pravej obličke ma dilatáciu II.--III. stupňa. Absolvovali sme uz cystografiu a uroskopiu, teraz ideme na scintigrafické vyšetrenia. Čaká nás operácia, ak sa nájde prekážka. V karte má napísanú ako diagnózu stenóza PUJ.
Nemáte náhodou niekto s týmto skúsenosť? Je to náročná operácia? Ďakujem.

roasha
4. jan 2009

zabulienka,je tu niekde takato tema,treba pohladat,ale nie som si ista,ci aj u tak maleho dietatka. 😔
inak II.-III-stupen je uz slusna bolest. 😅 😔

roasha
4. jan 2009

zabulienka,hod si do vyhladavaca oblicky,je vela tem.

zabulienka44
autor
4. jan 2009

Ďakujem, idem hladat.

lienka55
5. jan 2009

zabulienka my sme mali tiez problemy s oblickami ale neviem co znamena pojem dilatacia.Napis co to je a potom ti dam vediet.

zabulienka44
autor
5. jan 2009

Lienka, je to rozšírenie obličkovej panvičky, alebo kalichov v dosledku toho, že je niekde prekážka a moč nemože všetok odtekať preč. Dosledkom toho je vlastne hydronefroza.

tilly
16. dec 2009

viete mi poradiť? máme ísť na kontrolný usg obličiek, kam máme ísť? rodila som v ružinove

habibi78
16. dec 2009

my sme mali tiez dilataciu panvicky na oblicke 9 milimetrovú ked sa malá narodila.... v 30 tt...
teraz je to uz ale chválabohu ok.... neliecilo sa to, vraj to chce cas....
zabulienka, zelam malickej aby sa dala rýchlo dokopy, aby sa to vyliecilo, myslím na vas obe.....

baboobchod
17. dec 2009

zabulienka44, môj krpec mal hydronefrózu vrodenú, ako 6 mesačného ho operovali pretože mal v močovode zúžené miesto. Teraz má 2,5 roka a chodíme na kontroly už len 1x ročne.
Horšie je, že operácii predchádzali vyšetrenia urografia a cystografia, pri ktorých dostal zápal obličiek. Práve pre ten prekonaný zápal nás chce nefrologička poslať na scyntigrafiu, ktorú aj ty spomínaš. Ale my váhame, nechceme mu do tela púšťať rádioaktívnu látku :( prosím ťa, ako to vyšetrenie presne prebiehalo? Robili vám ho na Kramároch?

dadka28
18. dec 2009
tilly
21. dec 2009

maminy, viete mi preložiť túto správu?:

USF obl: moč mechúr v norme, obličky bilat. primeranej veľkosti, vpravo s dil. I. 0,6 cm, vľavo pyleoureter sp 1,5 cm

beata.n
22. dec 2009

tak tenhle problém máme taky,malej má jednu menší už od narození,ale zatím je to v normě,takže jediný na co si máme dávat pozor,aby nedostal zánět močáku,jinak by sme museli do nemocnice a antb.by dostával kapačkama.prý tuhle vadu má hodně lidí a ani o tom neví.pokud to není to není nějaký horší,tak se s tím nic nedělá

evina3
2. feb 2011

ahojte maminky.Chodim so synom na nefrologiu a tam mu zistili ze sa mu robia kamene ma len 2 roky,Este mi nevedia povedat prestnu diagnozu len vravia ze to je vrodene a do konca zivota sa bude z toho liecit.mate nejake skusenosti s touto chorobou lebo ja som sa este nikde s nou nestretla a v nasej rodine nik nemal nic s oblickami.vdaka