Salmonela u 2,5-ročného dieťaťa. Ako postupovať?

majuska85
7. júl 2011

Akú máte skúsenosť??? Nevieme si s tým poradiť. Ako postupovať v liečení,stravovaní a čo treba urobiť, aby sa to neobjavilo aj u ostatných členoch rodiny???

danielik79
7. júl 2011

@majuska85 no nezaručujem že to nechytíte ale treba malému dávať hlavne vela vody ak by zvracal tak po troške na lyžyčku a na teraz môžeš uvariť mu silny čierny čaj a ak ti zje tak trochu ryžy,varené zemiaky ,banány,mrkvu,cestoviny prípadne spraviťzeleninovú polievku ale bez korenia a bez oleja.A hlavne jemu dávať probiotiká ako Hylak,nutrolinB detský,biotron do 3rokov a pod.Vy si tiež kupte bud Endiex alebo imodium a pite hlavne vela čierneho čaju.A ak by malému vystúpili vysoké teploty tak do nemocníce.

skuste1983
8. júl 2011

Ahojky. Nezávidím, my sme to mali doma 3x. Všetko, čo napísala danielik79 platí, ale do nemocnice treba ísť aj v prípade, že hnačky neustávajú, alebo nebude chcieť piť. Prvé 1-2 dni sú dobré aj sucháre alebo staršie rožteky.
Všetkým treba často umývať ruky, najlepšie antibakteriálnym mydlom. Prajeme skoré uzdravenie.

katinka86
14. júl 2011

ahoj. moj 4rocny syn dostal salmonelu v aprili, no poviem ti nieco hrozne to bolo! hlavne musite drzat prisnu dietu,lebo sa vam to bude vracat ako nam. asi mesiac jedol len ryzu, banany, mrkvu, zemiaky, suche rozky, pil len cierny caj a uzival probiotika bio gaia a hylak, ak zjedol nieco ine znova bola hnacka. postupne som mu davala normalnu stravu no bez mliecnyh vyrobkov bol asi 2 mesiace, bola som uz z toho normalne na nervy hlavne preto aby to nechytil mladsi. no nastastie nechytil to nikto, treba dbat hlavne na tie ruky ja som mu ich umyvala velmi casto chudatko moje mal ich cele vysusene z toho antib. mydla.v juni sme boli na kontrolny odber tak mal negativny,no teraz zasa 2 dni hnackuje zasa dieta 😢 boli sme dnes na ster ,normalne sa bojim aby sa znova nepotvrdila ta pliaga!!!!!uz sme si toho zazili dost! a vy ako sa mate?? uz je lepsie?

sisaha
15. júl 2011

Ked som mala 18 rokov, dostala som salmonelu. Poviem ti, ze dvere na zachod prve 3 dni museli byt otvorene, aby som stihla dobehnut. Von za doktorkou som sa odvazila iba s vlozkou, keby som sa nahodou do...la. Kazdy prd znamenal hnacku..(sorry za opis). Doktorka mi ale povedala, ze nato, aby to dostali ostatní clenovia rodiny, by sme nemohli dodrziavat hygienu. Takze chore dieta ma iba vlastny uterak, do ktoreho sa neutiera nikto, antibakterialne mydlo, veci prať aspon na 60 stupnov. A hlavne: prisna dieta..slane tycinky, suchare, cierny caj. po tyzdni, dvoch, skus uvarit kura vo vode -okrem soli ziadne ochucovadla a moze papat take ciste masko.. neskor, moze aj polievku, ale uz nemozu byt akutne hnacky. Z liekov Hylak, cierne uhlie, probiotika. U mna to trvalo 4 tyzdne, kym boli vytery ciste..

titkovamiriam
13. nov 2011

Mam kamartku teraz hospitalizovanú s 5r.dcerkou-tiež im potvrdili salmonelozu.Este nevedia kedy pojdu domov ani z coho to mala chytila ale chcela by som vediet či ma ich otec nieco doma spravit aby sa to po navrate nevratilo,ci ma informovat skolku že maju takuto chorobu alebo ci maju ist na vysetrenie aj iný clenovia rodiny....