Tichý reflux - vaše rady a skúsenosti

zuzkag2
11. nov 2012

Ahojte maminky, hladala som podobnu temu, ale o samotnom tichom refluxe som tu nic nenasla, tak dufam, ze to admini nezamknu.
Mam mesacneho chlapceka, ktoreho kojim a dokrmujem UM. Asi pred tyzdnom sme mu diagnostikovali tichy reflux, na zaklade roznych priznakov, ktore som nasla kade tade po nete. Boli sme u lekarky, a ta to potvrdila, dala nam ARkove mliecko, mame ho polohovat a to je asi tak vsetko. uz papame to ARkove mliecko 5ty den ja nebadam ziadne zlepsenie. Co je najhrosie, budi sa kazdu hodinu s placom, pyta si papat, je velmi nekludny, zaklana stale hlavicku, bublinkuje slinky, s pusinky je mu citit kyselinu. uz neviem co by sme mu dali. Snazim sa ho prikladat na prska, to zaberie tak na pol hodku, UM mliecko mu nechcem davat castejsie ako kazde 3 hodky, ale takto nevieme kolko vobec spapa, ci sa aj neprejeda, ked je stale na prskach.
Privitala by som rady a skusenosti mamiciek s detickami s tichym refluxom, co robit, ako predlzit cas papania, ako ho utisit, co mu dat, aby nemal kyselinu, a aby sa trosku ukludnil. Dakujem

xlucia
11. nov 2012

@zuzkag2 skus namiesto AR mliecka kupis v lekarni prasok na zahustenie materskeho mlieka. mylsim ze sa vola svatojansky chlieb, ale nie som si ista. odsajes a zahustis a das a potom nakojis. dost to pomaha

luba41
11. nov 2012

nám nepomohlo nič iné, len stále ponúkať prsník a vydržať. A nedávala som UM, ani MM nezahustovala Nutritonom a pod. Aj tak, čo som tu čítala, väčšine bábetiek to nepomáha. Minimálne manipulovať s bábom, krmila som v polosede, nedávať odgnut / lebo zdvihnutím po jedle práveže mu podráždiš žalúdok/, ak zaspalo pri jedení, tak som čakala až začne byť nepokojné a potom som dala odgrgnuť. A tichý reflux nás trápil do 5. mesiaca 😝

luba41
11. nov 2012

@zuzkag2 a neskúšala si prejsť len na kojenie? Ešte je maličký, to by ste zvládli s pomocou dobrej laktačnej poradkyne http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... 😉

zuzkag2
autor
11. nov 2012

@xlucia a pomahalo to aj na kyselinu, ci len na grckanie? lebo drobce negrcka, len ma kyselinu. Inak badam na nom ze to ARkove mliecko nema pre neho ziaden vyznam, skor mi to pride ze je mu to takze na zaludok.

zuzkag2
autor
11. nov 2012

@luba41 och, do 5.mesiaca ? to su trosku galeje, ako ste to zvladli, ja mam dost tieto dva tyzdne, kym sme prisli na to co mu je, a zacali nieco riesit.
no snazime sa minimalne maniluplovat, a mame taky problem, ze sa vzdy maly pokaka pocas krmenia, a vzdy pri prebalovani mu vystreluje ta kyselina, nech sa snazim ako kolvek, tie nozicky mu musim trosku zdvihnut a tym drazdim zaludok
a ako to uz vas vyzeralo v noci? lebo ja som popravde uz trosku zufala, lebo sa budi kazdu hodku az hodku a pol od zaciatku posledneho kojenia, to je strasne casto...lebo krmenie, pockat kym sa mu ustali zaludok, odgrgnut - to je tak pol hodka, aj s tym polohovanim, a kolko krat o pol hodku uz sa budi a bud chce znova papat, alebo sa mu vracia znova ta kyselina a mrnka, placka....uz som utahana ako kon, aj mm, a isto aj maly tiez podla mna, ved sa vobec nevyhaja.
co to znamena ked sa povie casto prikladat? aj kazdu pol hodku?
co sa tyka kojenia, skusila som uplne vsetko co sa skusit da, vratane laktacnej poradkyne, ktora bola tu u mna doma, mam fibrocysticke prsniky, v jednom mi zrejme nefunguje cela jedna mliecna zlaza...maly sa narodil skor, mal nizku porodnu vahu, takze uz v porodke sme zacali s UM a ten rozdiel sa mi nepodarilo jednoducho dohnat. ale som rada ze vobec kojim, lebo mliecko sa mi spustilo az na 11den od porodu, vypila som hektolitre caju na podporu laktacie, davala som si oxitocin do nosa, prikladala maleho, bradavky som mala modre, podliate krvou toho, lebo maly chudacik tahal a nic mu neslo...na 11 den sa mliecko spustilo, ale je ho malo.

luba41
11. nov 2012

@zuzkag2 no tiež som poriadne nevedela ako na to 😒 Malá tiež grcakala len minimálne, počas prebalovania sa jej to vracalo vždy, ani šikmá poloha moc nepomohla. A v noci som spávala skoro v polosede a malá na mne. Teda v noci spávala aj stále spáva s nami v posteli. Vyskúšala by som spanie spolu v posteli a krmiť-kojiť poležiačky na boku,bez zbytočného dvíhania, obracania, vtedy sa to nevracia až tak do hrdla. Aj spanie na brušku je dobré. A to prikladanie, vlastne ked sa to vracia do hrdla zase dať zapiť a stále dokola 😒 http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro... skús prečítať, možno pomôže

janulka182
11. nov 2012

skus gastrotuss. nasej malej na kyselinu pomahal. mal by byt pre deti od narodenia. nieco si o nom mozes precitat tu:
https://www.modrykonik.cz/diskuse/lieky-pre-det...

zuzkag2
autor
11. nov 2012

@janulka182 akurat som dnes doobedu nasla ze existuje taky liek, a bol to mm kupit. prvu davku nam maly vyplul, druhu tak z polovice a teraz sa mi podarilo dostat do neho vsetko. och, to by bolo take uzasne, keby ho to prestalo boliet. dakujem za typ, idem si pozriet tu diskusiu.

zuzkag2
autor
11. nov 2012

@luba41 u nas je to s kojenim strasna patalia. lebo mam malicko mlieka, ale strasne silny spustaci reflex, maly potom nechce prsko, tak musim najprv co to odsat a potom ho mozem dat na prsko, preto v noci uz nekojim, lebo dost ze nespal dlhsie ako pol hodku ale aspon pol hodku mi plakal na prsku, co ho zalievalo. tak odsavam mliecko a v noci dostava vysostne mlieko z flase.
nas maly spinka v postielke, spaval aj s nami, este ked som sa snazila kojit v noci aktivne, ale to sme boli uuuuplne mimo potom rano, lebo sme sa obaja bali spat, ze ho pripucime. kokino, inak klobuk dole, ze si totak zvladala, ze si spala v polosede, a s malou na sebe, ved to si musela byt permanentne v kome.

veve10
11. nov 2012

my sme tiez mali gastrotuss, ale mne sa maly zvykol pogrckat este skor, nez som mu ho stihla dat. ☹ Nutriton bol zly, maly mal z toho koliky a hnacku, ale to je individualne. Hlavne musis vsetko podlozit a hodne, 40 stupnovy uhol...mne sa maly az smykal dole v postielke, tak som ho potom davala do takeho valca (je to specialne pre babatka, aby sa nehybali, ale u nas to asi nepredavaju). Podloz matrac, prebalovaci pult, kocik...co sa da. Mesiac je malicko, mlieko sa ti este zlepsi, neboj...ja som tiez mala patalie...v podstate cele kojenie, ale islo to. S tym dokrmovanim UM to vsak nezlepsis, skor naopak...po par tyzdnoch budete uz len na UM a to nechci, zvlast ked je Simonko predcasniatko - MM potrebuje ako sol. 🙂 Benedikt lekarsky, senovka rimska (jednoduhsie je kupit si kapsule More milk od Mothelove napr. v Brendone, alebo v lekarni), Ricinus communis...skus vsetko...caste nocne vstavanie je o hubu, ale vydrz par mesiacov, prejde to a potom budes rada, ze si zatala zuby. U takto malych babatiek sa meni rytmus budenie neustale - mozno uz o tyzden ti bude spavat lepsie (a mozno horsie, ale aj to rychlo prejde). Skus pomaly vysadit UM (ak ti normalne pribera)...ked ma dietatko akekolvek problemy, niet nad blizkost matky a nad vonu jej mlieka. Drzim palec!

zuzkag2
autor
12. nov 2012

@veve10 no ved sa snazim s tym mojim mliekom, kolko sa len da...myslis, ze tie kapsule pomahaju? citala som o nich, ale som myslela, ze dalsi farmaceuticky tah. ale kupim, ja si dam vsetko len nech mam viac mlieka. aj ked, fakt som rada, ze mojimi prsiami vobec kojim. ja viem, ze je to pre neho to naj, to materske mliecko, neboj, uz by som sa na to davno vykaslala, ale stale bojujem. uz som vela krat skusala vysadit UM, plakaval cele hodiny od hladu, prikladala som ho stale, ale potom uz nechcel ani bradavku, lebo som ju mala dopraskanu, cez klobucik papat nechcel...tak som si povedala, ze radsej bude mat UM ako stres, plac, a zufalu mamu. davam mu tolko co mam,a s obrovskou laskou, neprestavam s tym ale nemozem sa uz preto ani stresovat, nemalo to vyznam.
no to ste museli mat ale strasne silny reflux, ked si ani nestihla dat gastrotuss, uf, pekne ste si museli uzit. vidis, dakujem za radu, prebalovaci pult som nepodlozila, nieco vymyslim, lebo s prebalovania mam vzdy najvacsi stres, kedze sa vzdy pokaka pocas papania...takto by to bolo trosku opatrene, aby bol zosikma. a hovoris, ze aj viac mam podlozit, ze az tak aby sa smykal?lebo to nam hovorila dokina, ze to uz je moc. ale tak, ked to pomoze, radsej nech sa mi smyka, nejak to uz vymyslim, ako ho zabezpecit aby neusiel.
no, ja som skusala v noci znova ten gastrotuss, a som uvelicena, nadsena...spinkal 4 hodiny, co sa nam nestalo od kedy sa narodil, neplackal pocas toho spanku, nemrvil sa, nekaslal, nechrcal, neskutocne by to bolo dobre, keby sa mu takto ulavilo. potom uz sa sice zobudil po necelych 2 hodkach, ale nebol uplakany, viditelne si oddychol, aj popozeral okolo seba...to sme este nezazili, vzdy ked bol hore tak strasne plackal...

veve10
14. nov 2012

@zuzkag2 hmm...mas pradu (s tym UM)...ja som bojovala tiez ako lev a veru maly mi strasne plakaval a teraz si hovorim, ze ak by som to mala absolvovat znovu, tak by som mu tiez pomohla UM.
My sme vraj reflux nemali (nic potvrdene), ale obcas dost vracaval a vacsinou okamzite po jedle - preto som nestihla dat ani Gastrotuss. Skoro vsetky novorodeniatka kakaju pri papani - to o par tyzdnov prestane a potom to bude lahsie. 🙂 Drzim palce!

zuffovaeva
27. nov 2012

@zuzkag2 este ma napada ze ho cez den mozte nosit v satke vo zvislej polohe. My sme mali skryty reflux do 3,5 mesiaca. Cez den mi v satke spinkaval aj 3 hodiny v kuse.. V noci bol problem, tiez sa budieval kazdu hodinu, tak aspon cez den si pospinkal. Pri tomto probleme treba aby spinkali co najviac, jedno ci cez den alebo v noci. Ked to slo, tak sme sa striedali s manzelom v noseni.. Aj kocik zacal postupne odmietat, tak sme ho na prechadzky nosili (a stale nosime 🙂) Ak vam pomohol gastrotuss tak fajn, nam to nezaberalo.. A este som mu to takemu malemu nechcela tak casto davat, aj ked ucinna latka by sa nemala vstrebavat, su tam konzervanty atd.. Zelam dobru vydrz a teste sa z maleho z kazdeho okamihu ked ho to prave netrapi!
@luba41 chcela by som sa spytat, ci ste po tom 5. Mesiaci nemali problem s castym grganim.. Nas ta zaha prestala trapit, ale pocas kojenia mi velmi casto grga az je z toho cely napätý. grgal obcas pocas kojenia aj predtym, ale nie tak casto..

luba41
27. nov 2012

@zuffovaeva nie, nemala problém s grganím. Do toho 5. mes. áno, ale to bola chyba manipulácie, pretože som ju po kojení dvíhala a tým obsah žalúdka letel hore. 😒 Po tom 5 mes. ten reflux zmizol / možno sem tam ešte párkrát v 6 mes sa to prejavilo / a bol klud . Začala som viac kojiť poležiačky, hlavne v noci a ľutujem, že som to nerobila aj tie prvé mesiace. A dalej ľutujem, že som nepoužívala šatku na nosenie, mohlo byť oveľa viac kludu. Nosili sme na rukách, potom v babyvaku, ale to nebolo ono. Kočík sme za prvý polrok tiež použili max10x. Potom už to bolo fajn, ked mohla sedieť s oporou. A tie zahusťovadlá som nepoužívala tiež z titulu-načo pchať do malinkého dieťaťa zbytočne nejaké lieky. Aj Vigantol som dávala len sporadicky aj to len cez zimu, v lete nie. Potom sme prešli na prírodnejší Vit.D. A pri Vigantole si tu dosť mamičiek aj tak sťažovalo, že deti po ňom viac grcali.

zuffovaeva
28. nov 2012

@luba41 mne on zo zaciatku vodorovne vobec nechcel lezkat, takze kojenie v lahu neprichadzalo vobec do uvahy. Tiez spaval na mne a ja v polosede 🙂 teraz sa da uz v lahu, vtedy ani moc negrga. A je to ovela prijemnejsie. aj ked sa v noci stale este casto budime, po takomto kojeni hned zaspime a rano si ani nepamatam kolkokrat som bola hore 🙂. Dufam ze to grganie s prvymi prikrmami prejde.. A k vit. D som citala niekde v odporucaniach EU, ze staci "pobyt 15 minut parkrat do tyzdna" na slniecku, samozrejme nie cez poludnie. Takze ak sa v lete chodi pravidelne na prechadzky v kociku, to uplne staci, ani netreba babatko vedome vystavovat slnku, do kocika sa aj tak dostane. Z vit. D sa da aj predavkovat, takze treba byt ozaj opatrny..

lemurko
28. nov 2012

Aj my sme mali, cim bol starsi, tym to bolo lepsi. Lezat nechcel vobec. Grckal malo, ale plakal stale. Tiez som davala Gastrotuss, pomahal, aj ked nie uplne. Nedavala som odrgnut, kojila kazdu chvilu. Vymizlo to same, zavadzanim normalnej stravy. Zhruba do 8 mesiacoch sa stalo, ze sa pogrcal, taka mrkva to bola uplna parada... Ale uz tym, ze sa vedel pohybovat a nemusel lezat na chrbte, tak plakaval o dost menej.
Aj ked sa to taraz zda ako neprekonatelne dlhe mesiace, prejde to ako voda. Iba vydrzat a hovorit si, ze to bude lepsie. Lebo fakt bude. Ozaj a este jedna rada. Do sportaku sme isli ledva 4-mesacny. Vodorovne lezanie vo vanicke neexistovalo. V sportaku napolohovany potom vela spaval, niekedy aj na vecer, kym sme ho prelozili.

klaram82
30. nov 2012

ahojte mamicky, my sa trapime tiez s tichym refluxom. maly ma teraz 3.5m a spava velmi malicko aj to velmi nekludne uz od narodenia. zhruba v 4t mu zistili reflux...cez mi spi jedine v manduce a v noci sa budime kazdu chvilu...zacala som ho davat do nasej postele tento tyzden, a kojim v podstate celu noc, ale aspon ako tak spinka a nemusim ho stale vyberat z postielky a naspat. je to ozaj narocne, hlavne to denne nosenie, kedze uz ma 7.3kg 🙂 pomaha cela rodina, nosime ho na striedacku, no aj tak vela sa trapi a place. a mam pocit ze cim je starsi tym sa mu to spanie zhorsuje, niekedy uz ani sama neviem ci to vobec s tym refluxom suvisi. boli sme aj u neurologa, vraj vsetko ok. tak uz len dufam ze zavadzanim normalnej stravy sa to zlepsi, zacnem mu davat asi uz od ukonceneho 4m. vcera sme boli aj u homeopata, a tiez nam odporucala vysadit vigantol aj vit. K, a vraj ho nemam dat ani ockovat kym je takyto nekludny.... ja pevne verim ze uz to nebude dlho trvat. s tym sportakom je to dobry napad, skusim zajtra.

simonka1304
30. nov 2012

Ahoj Zuzkag2.Jednoznacne treba davat do mliecka Nutriton,to je na zahustenie.My sme mali skryty reflux,a kedze doktori nevedeli,co jej je,lebo taky nepoznaju, sme chodili po nemocniciach.Mala uz mala take bolesti pri papani,co jej to mliecko stale "behalo"v pazersku hore,dole(to sme videli potom pri tom sone),ze uz odmietala jest,tak musela byt na imfuziach.Nakoniec(vdaka internetu,a mojmu naliehaniu,aby ju poslali na vysetrenie,ci nema ten skryty reflux)sa to potvrdilo.Nasadil sa jej Nutriton a od vtedy sme mali ine dieta.Krasne zacala papat a tym aj priberat.Chvylu som jej davala aj ten gastrotus,na vyhojenie pazeraka..

zuffovaeva
2. dec 2012

@klaram82 aj ja rozmyslam ze zacnem uz s prikrmami..mame teraz 4,5 mes. ak to na ten reflux pomoze.. Mamicky kto s tym ma konkretnu skusenost, oplatio sa vam zacat pri refluxe s prikrmami skor?

Aj ja nosim nasho aj 6-7 hodin denne ;) a mame tiez uz cez 7kg .. berem to ako ten najmilsi fitness, ja som pri tom schudla🙂
Tiez ho este nedavam ockovat.. A snazim sa ho uvolnovat, rozne jednoduche cviky.. Spievam mu.. A este sa obcas kupeme spolu, to ma rad! 🙂 aj ked ako som pisala nas ta zaha uz netrapi, tie grgy ho drzia v napati tak aspon takto sa ho snazim ukludnit..

klaram82
2. dec 2012

@zuffovaeva a ako si zistila ze uz ho ta zaha netrapi? lebo ja mam niekedy tiez pocit, ze mozno uz nema ten reflux, ale potom neviem preco nevie spinkat ☹ aj cez den mi spinka max 35-40 min, a potom vydrzi max 1- 1.5 hod byt hore, ale aj to cely cas ziva . a tebe maly spi v kludne v satke? lebo my sa natrapime kym zaspi - to je tak 5-10 min. , place a kruti sa ako keby tam nechcel byt v tom nosici, tak mam z toho vzdy taky zly pocit ze mu vlastne robim zle, ale ked on nikde inde nezaspi, uz som vselico skusala. v kociku niekedy sa podari, ale tiez velmi place kym zaspi, a tiez max na tych 40 min. co by mi ani nevadilo, keby mu ten spanok stacil. ale ocividne mu nestaci kedze sa vacsinou budi placom, a ziva az do dalsieho "uspavania". spievam mu aj ja, aj tancujeme spolu, to mame taky spolocny relax, spolocne kupanie sme este neskusali, som sa bala ze je este maly na to, ale mozno vyskusame.
no a veru aj ja som stihlejsia ako pred tehotenstvom 🙂
a teba chrbat neboli z toho nosenia? lebo mna veru hej a dost, aj ked mame ergonomicky nosic....ja uz som inac pevne rozhodnuta ze na vianoce zaciname s mrkvou 🙂

zuffovaeva
2. dec 2012

predtym mi robil mosticky, zvijal sa a vobec nemohol lezat na rovnom, ani napr. pocas prebalovania. A teraz spi v noci na rovnom dokonca. Este asi ma trocha reflux ked ma tie grgy, a obcas vyjde aj nieco do pusinky ale uz to je ine.. deticky by ani nemali byt v kuse dlhsie hore ako 1,5-2 hodiny. A celkovo by mali spinkat 15 hodin denne. V satke ho kojim a on potom plynule prejde do spanku ale tiez sa mi tam niekedy kruti kvoli tym grgom.. Ale cez den to je ta najlepsia poloha pre neho. A vacsinu casu musime chodit aby sa mi neprebral. Zo zaciatku ma chrbat bolel ale teraz uz asi mam tie spravne svaly 🙂 ale obcas ma bolia krize, ked ho nemam spravne priviazaneho, ked mi trocha visi.. inak mam aj manducu ale radsej nosim v satke, v manduce ma bolel chrbat viac. Ak ma rad vodicku tak to kupanie urcite skuste, staci chvilka prvy krat. moj je rad ked ho nadnasa a ho trocha povozim vo vodicke. Dnes sme spojazdnili sportovy kocik, tak vyskusam tento tyzden ci ho bude akceptovat ;)
@klaram82

klaram82
3. dec 2012

@zuffovaeva
tak ja som rada ked mi spi celkovo tych 10 hodin denne, a pritom sa snazim ako sa len da aby spal co najviac. aj teraz ho mam v nosici, a sedim (poskakujem) na fitlopte 🙂 posledne dni mame obzvlast uplakane, vcera nam dokonca aj pocas kupania zacal plakat, co sa este nikdy predtym nestalo, kedze vodu ma velmi rad...neviem co ho tak velmi trapi,na zuby je este velmi skoro, aj ked slinta dost aj ruky ma stale v pusinke.
tak to mas super ze ti zaspi po kojeni, aspon ho nemusis nejako extra uspavat. moj nezaspi cez den po kojeni nikdy.
tak neviem s tou satkou, som skusala aj ja, ale nejako sa mi to nezdalo, som mala pocit, ze sa tam nezmesti (priviazala som ho do kolisky), a krutil sa tam velmi. a chrbat ma bolel este viacej ako z manducy. tak mozno som ho priviazala nespravne...skusim najst nejake videa ako sa to spravne robi s takym vacsim babatkom 🙂
uz ste skusali sportak?mne tam dnes spinkal na balkone 20 min.. nic moc.

kika1111
3. dec 2012

@zuzkag2 kúp Nutriton..a ten je aj na predpis.. ja dávam malému aj do čaju...a na noc vždy aby dobre spinkal... len dávaj trošku menej než je v návode, lebo inak veľmi zapeká.

zuffovaeva
3. dec 2012

@klaram82 ja viazem toto. Vysledok vyzera ako dole na obr. B. Tu je popis https://www.modrykonik.sk/fotoblog/elinka27/alb.... Ked sa mi tam maly preberie, tak mu dam trocha cucnut a spi dalej. Neskusala si?
Mozno ti placka lebo je unaveny. Alebo aj tie zuby, tie sa hlasia aj niekolko mesiacov dopredu niekedy.
Sportiak som este neskusala, som trocha prechorena, tak sme dnes radsej vonku neboli. Uvidim zajtra..
Tak si poskakujte a drzim palce nech pekne spinka! ;)

zuffovaeva
3. dec 2012

A este k tomu zahustovaniu, treba si to asi premysliet, zvazit plusy a minusy: "Zahusťovanie materského mlieka lekári ešte často odporúčajú. Na rozdiel od zahraničia, kde sa od zahusťovania ustúpilo. Jeho účinok je diskutabilný, dokonca môže reflux zhoršovať. Zahustené jedlo zostáva v žalúdku dlhšie a spôsobuje častejšie refluxné príhody. Zahustením síce grckanie eliminujeme, no tichý reflex – pálenie záhy sa ešte viac zhorší. U nás sa na zahustenie využíva komerčne vyrábaný Nutriton, ktorý však okrem vlákniny zo svätojánskeho chleba obsahuje i veľa cukru. Veľa detí naň reaguje ďalšími tráviacimi problémami i zápchou či hnačkou. V zahraničí sa zahusťuje i škrobom, najmä ryžovým. Zahusťovanie je spojené s potravinovými alergiami a zvýšeným rizikom cukrovky a obezity v neskoršom veku. Zahusťovaním sa môže znižovať celkový objem vypitého mliečka a tým sa zníži i prísun potrebných živín. Zároveň sa znižuje počet dojčení, laktácia sa nekontrolovateľne tlmí. Preto by zahusťovanie malo prichádzať do úvahy až vtedy, keď bábätko skutočne neprospieva a vďaka úpornému vracaniu trpí podvýživou." Zdroj: dojcenie.wordpress.com. Inak cely ten clanok o refluxe je dobry.

klaram82
4. dec 2012

@zuffovaeva dakujem, vyskusam urcite! bolo by super keby tam spinkal dlhsie a mna by tak nebolel chrbat. takze hlavicku ma mat potom trosku tak nizsie aby sa vedel napapat, ze?
suhlasim s tym zahustovanim, aj ked ja som zo zufalstva uz tiez nakupila aj nutriton aj nutrilon AR aj vsetko mozne..nutriton som chcela skusit raz, no maly neakceptuje flasku 🙂 a ked som mu to dala ako gel pred kojenim, tak sa skoro zadusil... nutrilon AR som ani neotvorila. verim tomu, ze najlepsie pre neho je moje mliecko, tak len dufam ze z toho vyrastie uz cim skor a zabudneme na toto tazke obdobie.
inak, nie len ten jeden clanok, ale cela stranka je velmi dobra 🙂

zuffovaeva
4. dec 2012

@klaram82 hej, pri kojeni je trocha nizsie, ale ked zaspi tak si ho opatrne vytiahnem znova vyssie, aby ma nebolel chrbat. Aj ja dufam ze ten reflux bude coskoro minulost! ;)

klaram82
5. dec 2012

@zuffovaeva
u nas zatial ziadne zlepsenie, posledne dni maly je strasne uplakany, ani na rukach nechce byt, proste nikde mu neni dobre ☹ vela kasle, ale podla mna to ho ta kyselina drazdi, lebo prechladnuty neni, ani sopliky nema.
u vas ako? prajem skore uzdravenie 🙂

nesa12
6. dec 2012

Ahoj,my mame reflux tiez a bojujeme s nim uz 5 mesiacov...mali sme ar mliecko a to nam sedelo,ale odkedy nam zistili laktozovu intoleranciu,tak mame aj ine mlieco a to je hroza...je riedke ako voda a hoci sme davali nutriton na zahustenie velmi to nepomahalo...na gastre nam povedala,aby sme davali 5 minut po jedle gastrotus sirup...funguje aka taka zatka a nemalo by po nom babo zvracat...no nasa zvracala aj po nom...treba len trpezlivost,stale spat v sikmej polohe ...my sme museli mat stale odsavacku po ruke,lebo ked zvracala,tak islo aj nostekom :( pomohlo mam prikrmovanie...do mliecka davam trosku kase...snad sa toho skoro zbavime...skusala si uz nutriton alebo ten gastrotus? Gastrotus sirup mozes davat aj po kojeni.

zuffovaeva
9. dec 2012

@klaram82 tento tyzden sme zacali s mrkvickou, paci sa nam to 🙂 zatial reflux nezmeneny, ale sme len pri dvoch lyzickach zatial 🙂)