Začiatočná skolióza u 12 ročného dievčaťa. Poradíte?

ktore
22. okt 2014

ahojte prosim vas poradte mi.dcera ma 12 rokov,bude nosit carbonove vlozky do topanok,a ma skoro zachitenu miernu skoliozu chrbtice.v skole som sa pytala ucitelky ci by nemohla obmedzit knihy v taske lebo toho maju vela.povedala ze staci ak napisem ziadost ,ako sa to pise ja vobec neviem

avionka
22. okt 2014

Ahoj, ja som mala v 11 zistenu skoliozu a navyse deformitu hrudnika- mama ma zufalo buchala a napominala nech sa vystriem, korzetovu pomocku som vydrzala nosit pol roka, rehabilitacia bola hrozna nudaaa v tom veku...nakoniec mi pomohlo plavanie, zacala som postupne viac a viac plavat, autobusom do susedneho mesta, neskor som sama zistila ze po uceni je prijemne sa natiahnut, skusala som jogu- su to doteraz moje oblubene sporty, konecne som sa v priebehu puberty vystrela a teraz ked ma zacne bolievat chrbat vzdy si uvedomim ze dlhsie necvicim...neviem ako napisat tu ziadost, skus sa spytat na mieste kam ju mas dorucit (riaditelstvo skoly?) pripadne kde ju chces po trdit (u svojho deckara)- ale myslim ze prave posilnenie chrbtovych svalov by pomohlo viac🙂 pripadne este je fakn fitlopta!

annko
22. okt 2014

Ahoj, ja som mala tiez skoliozu v puberte, ale len miernu, riesilo sa to rehabilitaciou a masazami, dost dlhodobo, treba s tym pocitat, ked to je vaznejsie, ze bude treba rozne specialne cvicenia na chrbat naozaj dlhodobo, mozno celu pubertu, ale deti z toho mozu vyrast, ak cvicia, kosti su este ohybne. a tiez odporucam pravidelne plavanie, joga, ale len cviky ktore su jemne natahovacie, suhlasim aj s fitloptou, alebo sedom pri cupeni, je to teraz dost moderne aj pre dospelych, dolezite je, co najmenej sediet, ked dcerka pride zo skoly, uz sedela dost, treba aby cupela v sede, alebo fit lopta, alebo na koberci v lotus sede, pri cupnuti sa jej uvolnuje chrbtica a posilnuju sa urcite svaly, ktore inak neposilni, a to ked cita, tiez pri notebooku. Ja by som jej tiez zakazala nosit tazke veci, iba lahky ruksak s perami a jednym zositom... Je to podla mna dolezite zachytit na zaciatku, lebo teraz rychlo rastie, a moze sa stat, ze za par rokov uz bude mat rovny chrbatik. prajem vela stastia!!

lorela
22. okt 2014

Po formálnej stránke takto:

http://www.gemerskahorka.sk/articles/kataster_s...

Samozrejme, uvedieš svoje meno a úplnú adresu v hlavičke listu.
Na pravej strane v 1. štvrtine uvedieš úplnú adresu školy, pod názov môžeš meno riaditeľa/-ky.
Miesto a dátum.
Vec: Žiadosť o úľavu pri nosení školskej aktovky.

Vážený pán riaditeľ/-ka,
vzhľadom na zdravotné problémy mojej dcéry (meno a dátum narodenia) a odporučenie lekára (meno a zaradenie), ktorá navštevuje (ročník/trieda) Vás chcem poprosiť o súhlas s obmedzením počtu/ťarchy kníh, príp. školských pomôcok, ktoré tvoria obsah školskej aktovky.

Za pochopenie ďakujem.

Príloha: (Mohlo by to byť písomné odporučenie lekára aj s krátkym všeobecným odôvodnením alebo ho uvedieš v texte).

Meno a priezvisko, podpis.

barbora59
22. okt 2014

Daju jej jednu sadu knih navyse . jednu bude mat doma jednu v skole

bombo
23. okt 2014

Cvičiť MMS systém na posilnenie

silvik1
23. okt 2014

fit lopta a SM Systém - ten je myslím ešte lepší. cvičím 4 - 7 krát do týždňa 30 minút (len škoda, že mne to už chrbát nevyrovná - už som stará kofa 😀 ). kúpiš to v lekárni kde majú aj zdravotnícke potreby a dobrá fyzioterapeutka by to mala naučiť správne cvičiť. ale predávajú aj taký balík s SM systém "šnúrami" a k tomu je aj kniha a dvd-čko.

nutrimas
26. okt 2014

Velmi ucinne cvicenie nielen pri skolioze ale pri roznych bolestiach pohyboveho aparatu (hernia disku, artroza, kyfoza, spondyloza, gulaty chrbat, atd) je spominane cvicenie SM system. Pri skolioze (pozor, aj niekolkorocnej!, cize ani 40-50rocni na to nie sme stari) sa da stav pravidelnym cvicenim upravit o niekolko stupnov, ba az odstranit.
Jedna sa o naoko velmi jednoduche, no zato velmi ucinne cviky (12 zakladnych), ktr. je potrebne hlavne na zac. cvicit pod dohladom cvicitela, fyzioterapeuta. Ked zvladnete techniku cvicenia, spravne dychanie, potom si mozete cvicit aj doma, min. 10-15 minut denne. V opacnom pripade si mozete viac uskodit. Vo väcsich mestach sa cvicia aj skupinove cvicenie, co moze byt pre niekoho viac motivujuce.
My sa v nasom masaznom studiu venujeme tomuto cviceniu, osobne som aj jednym z 15 lektorov na SK, nasim klientom vypracuvavame individualny cvicebny program, ktr. je prisposobeny ich kondicii, diagnoze, bolestivosti. Zatial sme nemali pripad, kedy by poctive a spravne cvicenie nepomohlo.
Skoliozu je dobre podchytit v pociatocnom stadiu, vtedy je velmi velka sanca na zlepsenie stavu. U nas v studiu cvicia deti od 5 rokov, aj tehotne mamicky, aj starsi ludia po 50-tke...V akutnych fazach bolesti je dobre cvicit v sede. To uz vsak ale dobry cvicitel vie poradit.
Vsetky cvicebne pomocky ponukame aj v nasom PROshope na MK, prip. aj na eshope:
https://www.modrykonik.sk/shops/sportove-potreb...

Viac info o SMS sa dozviete na ofic. stranke autora metody Dr.Smiska: www.smsystem.cz.
V pripade otazok Vam rad odpoviem, pokojne piste do IP, prip. mailom.
@ktore