Zápal močových ciest

marianaru
26. jún 2015

Ahojte,
nejake rady a skusenosti pri opakovanom zapale mocovych ciest? Mam 14mesacnu dcerku, uz pojedla tolko atb, ze to ani poratat neviem.
Co robit, co nerobit, comu sa vyvarovat?
Len prosim ziadny Urinal a Uroval, ten berie uz nejakych 9 mesiacov a neviem, neviem ci ucinok ma nejaky...
vopred vsetkym dakujem.

kaja476
26. jún 2015

Ešte som neskúšala, ale počula som že je dobrá Kapucinka. Predáva sa v lekarni ako tabletiy a je to rastlinka, ktorá sa dá doma pestovať, jej listy sa dajú jesť. Nám zabral Macmiror.

provoke
26. jún 2015

ja som mávala opakovane zápaly močových ciest 8 rokov, tiež som pojedla nespočetne veľa atb a nakoniec mi urolog naordinoval uro vaxom a ten jediný mi zabral. Už 5 rokov som nemala zápal.

katarinamarkova
26. jún 2015

@marianaru len taky moj sukromny nazor.
ma to z tych antibiotik - prakticky vsetky antibiotika totalne narusaju imunitny system, pocet bielych, cervenych krvniek, a casto sposobuju prave oni nebakterialny zapal moc. ciest ci obliciek. plus v kombinacii s ibuprofenovymi liekmi na tisenie bolesti - riadna supa na oblicky.
porad sa s dr. ako to riesit....ak ta zatial neposlala k ziadnemu odbornikovi, pytaj sa tam.
.....
co ma este napadlo...ona nemusi mat hlavny problem v moc. cestach.....pri tolkych liekoch, moze mat totalne rozhadzane, ci zapalene creva.....a zapal nasledne vzdy prejde do moc. ciest.
probiotika, ziadne antibiotika, strava, veeeeela vody.....urologicky caj - neviem ci ti ho mala bude chciet v tom veku.
.....
a ked uz tak dlho liecite stale tu istu vec, predpokladam, ze dr. robila vytery, odbery, atd.....ak nie, nenechaj do dietatka pchat nieco co mu moze viac uskodit ako pomoct, bez toho aby ste vedeli, co vlastne mate liecit.

lussy666
26. jún 2015

@marianaru neviem, ci je to rovnake u deti aj dospelych, ale mne velmi, naozaj velmi pomohol caj, tento konkretne

http://potrebyprokancelar.cz/produkt/bylinny-ca...

je aj chutovo dobry. a zabral takmer hned...

emma_932
26. jún 2015

@marianaru bozemoj, chuda malicke... ja mam ten isty problem, su roky ked to mam aj 10x. Vela vela pit, mne pomohli 3 veci:
1. citricidal - ale objednavam z CR taky 60%-ny, tie 30%-ne su nanic
2. aloe vera gel s brusnicami - po nom som mala asi 2 roky pokoj
3. kupujem v bio obchode taku 100%-nu brusnicovu stavu, pijem ju prakticky kazdy den.

Drzim palce malej, nech sa z toho dostane, je to peklo

marcelatje
26. jún 2015

@marianaru my sme tiež mali zápal opakovane, v podstate nepomáhalo nič. Navštívili sme homeopatičku a super, odvtedy nič 😉 Dávala som aj uroval manosa, ale teraz skôr sporadicky. Malá má rozšírený močovod prvého stupňa. To sa ešte neoperuje a rieši sa to atb liečbou - dlhodobo .....no ja jej atb už minimálne pol roka nedávam. Možno pomohlo že sme odplienkovali 😅

emma_932
26. jún 2015

@marianaru no zabudla som napisat, neviem co z toho, co som napisala, mozu male deti... povedala by som, zevsetko, ale treba to preverit.

ukulela
26. jún 2015

mne pomahaju jedine brusnice. moja zlata svokrusa mi ich zavara kazd rok a ked sa rano zobudim a citim, ze ide problem, dam na ranajky maly vyzivovy poharik brusnic. do vecera je vsetko OK. lepsi vysledok som nemala so ziadnymi tabletkami. ak mas moznost zavarit si doma, urob to. ak by ich aj teraz nemohla, tak aby si do buducna doma mala.

emma_932
26. jún 2015

@provoke hm ja beriem urovaxom asi 8 rokov a nic...
Ale
@marianaru ako pisu predo mnou - probiotika. Tiez mozu pomoct.

chantalka86
26. jún 2015

Ahoj @marianaru tiez som dlhe roky bojovala so zapalom mocovych ciest. Stale som len antibitika dostala predpisane. Raz som vsak bola na usg s prsiami a tam som sa postazovala lekarke. Ona mi odporucila aby som si v lidli kupila susene brusnice a denne za hrst zjedla. Pomohlo. Vybrala som asi 3 balenia. Musim poklopat, odvtedy som to nemala.

suzzi_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianka0101
27. jún 2015

@marianaru okrem toho, co som ti pisala v IP sa uplne zhodujem so suzzi_ tiez sme uplne prestali pouzivat vlhcene utierky, ja som pri kazdom prebalovani umyvala vo vani, ak sme boli doma. A mne este kazala doktorka umyvat kazdy vecer mydlom, po kazdom kakani okrem zadocka aj predok mydlom a poriadne oplachnut. dcerka ma agresivny moc a este aj teraz sa jej 1x v tyzdni suska zapali. Vyskusalaby som nacvicovanie na nocnik. Tym sa aj nam urcite ulavilo, nebola v tych bakteriach co sa mnozia v plienke. Ja som dcerku odplienkovala rychlo, prave kvoli tym zapalom. Vo vasom veku sme uz mali plienku iba v noci. No dcerka velmi spolupracovala od zaciatku. Syn mal plienku az do 2,5 roka tak som bola velmi rada,ze je taka rozumna 🙂

marianaru
autor
27. jún 2015

Dakujem Vam za odpovede,
Mala je cistucka, umyvam ju pod tecucou vodou, vlhcene servitky mame viac menej nato, aby ich z balicka mohla mala tahat ;) stale dostava Uroval, je to uz x mesiacov,na usg obliciek je vsetko v poriadku, nefro dalsie nas zanedlho caka....
S tym odplienkovanim....uz som na tom zacala pracovat.....mala sedava par krat do dna na nocniku, na 80% tam aj vselico vykona...tu by sa mi tiez zisla rada ;) jak ste to dokazali, mam poxit ze mala nerozumie co tam robi, snazim sa jej vysvetlovat, ze co robi, chvalim jak diva...ale jak docielit to, aby ma upozornila nato, ze daco by chcela vykonat do plienky ;)....

susily
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
emma_932
5. apr 2019

@susily netusim, nie som lekar 😉 ak mas zapal, pomozu len antibiotika. Citricidal a brusnicova stava su skor na prevenciu, zapal nevyliecia.