Čo môže znamenať výsyp na tele bezplienkového dieťaťa?

evina313
19. máj 2010

uz vyse 2 tydnov je maly vysypany. najskor to zacalo na trieslach, myslela som ze potnicky. davala som mu sudocrem. potom sa to zacalo zhorsovat, mal to viac a viac, uz aj na nohe a bruchu, v podstate tam, kde je plienka. tak som mu dala imazol. nic. boli sme na koznom, dala nam maste. presiel tyzden a nic. trochu to najhorsie vybledlo, ale male bodky - taky vysyp stale pokracuje. uz aj na nohach zozadu, na bruchu az k zaludku...dnes sme boli na kontrole. lekarka povedala, ze si mame dat urobit krvne vysetrenia, ci nema nejaku innfekciu. teplotu nema, ani nekasle, ani zdurene uzliny, ..proste nic, len vysyp. Pytala som sa ci to moze mat alergiu, vraj nie. tak neviemm. Plienky uz nenosi, iba na spanie, cize 2 plienky denne. Takisto sme na jej odporucanie zmenili znacku plienok. nic. co moze byt pricinou takeho dlhsietrvajuceho vysypu?

amdeis
19. máj 2010

Ahoj evka. Pripadne to moze byt aj prasok na pranie alebo kozmetika, ktoru pouzivate. Mne sa deti vzdystrasne vysypali ked ich vzal niekto, kto pouzival bezne pracie prasky. Specialne od svokrovcov sa vysypal lebo im pracka aj zle plaka takze je to vzdy plne pracieho prasku. My perieme v ekologickych a deti maju vtedy kozicku uplne ok. A kozmetiku nepouzivame ziadnu len take hypoalergenne nevonave veci.

evina313
autor
19. máj 2010

no neviem, ved uz ma 2 roky. UZ ! 😀 a doteraz to mal iba raz, po ockovani. periem mu veci v detskom prasku. najskor sa to urobilo v plienkovej casti, tak lekarka predpokladala ze je to z plienok. plienky sme vymenili a vysyp ostal. no uvidime, zajtra ideme k nasej lekarke, snad nieco vymyslime

maca793
19. máj 2010

evina313
mne staršia dcéra má výsypy na celom tele používame Excipial U lipolotio

maca793
19. máj 2010

a zabudla som ked sa deti narodili či dvojčatá alebo karolínka tak som právala v obyčajných práškoch na pranie nepoužívala som žiadne detské prášky a ani kozmetiku. pri dvojčatách som mala len jednu drahú kozmetiku od mlieka, mydla, šamponu,. krému a po čase sa začali vyhadzovať.mávali suché fľaky po tele a tak som prestala im to dávať a kúpavala som ich len v čistej vode, nicím som ich nenatierala. a všetko im po čase zmizlo.
jedine ti teraz môžem popriať veľa trpezlivosti

hruskaskiku
19. máj 2010

Odporucam na vysyp obmyvat cajom LAPACHO. My sme riesili vysyp pred 2 mesiacmi. Mali sme zmenu prasku, rezali sa zuby... Mame 2,5 roka.
Dala som urobit odber krvi na imunitu a tiez vytery. Bohuzial imunita bola nizsia, vytery neg. a to dcera je celkom otuzila a nebyva tak casto chora.

evina313
autor
20. máj 2010

kozmetikou to nebude, umyvam ho iba cistou vodou. skor sa mi zda ze ci nemoze mat v tele nejake parazity, alebo tak. Ten lapacho caj - to som pocula uz. mne sa 2 tyzdne zdaju byt uz dost dlhe. V 15 mesiacoch sa mi vhadzal komplet cely, vyzeral hrozne. to sme skoncili v nemocnici, ale po mastiach mu do za par dni preslo. teraz mu davam Locoid a taku hnedu smradlavu, nespomeniem si teraz na nazov. vtedy to vyzeralo akoby dostal z ockovania proti osypkam osypky. mal typicke priznaky.
no uvidim, idem dnes k lekarke poradit sa na nejakych testoch.
zatial dakujem

junovka
20. máj 2010

a akej farby ma vyrazky?svetle az do bleda, alebo cervene drobne vyrazky?

evina313
autor
20. máj 2010

no boli sme u lekarky. povedala ze este zoberieme stolicu na parazity a ked bude tam vstko ok, tak nas posiela k inej lekarke. neviem vsak ci to ma zmysel. Boli sme v nemocnici na detskom koznom, predpokladam, ze tam vedia viac ako na obvode.no ved uvidime. on ma tie bodky slabo cervene a tam kde ich mal najviac nakope, sa to nejak zlieva doseba, uz mi to tam pripada ako ekzem, len to nie je take suche. na bruchu ma taky ruzovkasty vysyp, ale az tak hore, asi po rebra.
este pockam asi na moju sestru, robi na detskom v rakusku, spytam sa jej co oni davaju na taketo, alebo nech mi aspon povie na co ho mam dat vysetrit ☹ s nim je to tazke, len vojde do ambulancie a hned spusti hystericky rev, este sa nanho nikto ani nepozrie. nakolko este nerozprava, tazko mu ja vysvetlujem ze sa na to iba niekto pozrie. nepomaha ani auticko, pitie, jedlo...proste je to v tej chvili hysterik. ☹ ☹ ☹

segricka
20. máj 2010

evina, neviem, ale mne sa takto prejavovala alergia na citrusy. začalo to červenými vyrážkami na bruchu, ktoré sa po čase zlievali do veľkých fľakov.
a neskôr sa mi začali tvoriť na rukách a tvári. začalo to v cca 7-8 rokoch a trvá dodnes.
malého to svrbí?

junovka
21. máj 2010

tak podla toho co popisujes evina, asi pravdepodobne bude nejaka alergia 😒

cestovatelkaandrea
21. máj 2010

evina my prave prekonavame nieco podobne. u nas je to crevna infekcia. zacalo to vysevom na ritke, potom na brusku, nohach a uz to ma aj na krku, rukach.a dost ho to svrbi.
moc mu nechutilo jest par dni dozadu ale uz sa to zacalo zlepsovat.

evina313
autor
21. máj 2010

citrusy maly nejedava, ale ja uz tiez rozmyslam nad alergiou. kozna na kramaroch mi povedala ze to alergia nie je 😖 srvbi ho to, ale uz nie tak ako predtym.
zacalo to ako potnicky a zrazu sa to zacalo zhorsovat. uz to ale dnes nabralo aspon normalnu farbu tela. predtym to mal akoby zapalene.
cestovatelkaandrea - a ako vam zistili ze je to crevna infekcia? bolelo ho brusko? Leebo Miskovi nic nie. som zvedava ako dopadnu tie vysledky zo stolice. ci nam tam zas nesarapatia skrkavky alebo co 😠

cestovatelkaandrea
21. máj 2010

evina, najprv ho brusko nebolelo. len mal redsiu stolicu a velmi tazky dych. brusko ho boli az posledne dva dni. vysev sa zlepsuje az teraz ked zacina opat normalne jest.

segricka
21. máj 2010

nechcem ta tlacit do toho, ze je to alergia na citrusy, ale to, ze ich maly priamo nejedol neznamena, ze s nimi neprisiel do styku. stačí len šťava v sirupoch,v čaji, výťažky z nich v kozmetike, v detskej výžive, ovocnej štave...

želám skoré zlepšenie 😉

evina313
autor
23. máj 2010

ahojte, zlepsenie na jednej strane vidim v tom, ze je to bledsie ako bolo. na druhej strane sa mu to tiahne na zadnej strane noh az dole.fakt to vyzera ako potnicky, alebo ako koprivka...ale predsa nemoze mat potnicky 3 tyzdne . doma nosi iba kratke nohavice aby sa mu to vetralo. s tymi citrusmi to moze byt pravda. stale si pyta sirupovu vodu, skusim vysadit, dik za tip

kamilka12
23. máj 2010

ahojte,

evina - presne čo opisuješ máme teraz my (malý ma 21 mesiacov), ešte som s tým nebola u dr., lebo stále čakám, že to prejde. A začínam si myslieť že je to to čo píše cestovatelka, lebo práve máme črevnú chrípku...no ten výsyp mu začal asi týžden pred tým ako začal zvraciať, tak teraz neviem či to s stým súvisí alebo nie.. 😕

Nám to začalo na mieste, kde sa mu končí na brušku plienka..myslela som, že sú to tiež potničky, potom to pokračuje na nohe a teraz to má aj na ručičke, ale zaujímavé je, že iba na pravej strane tela 😕

evina313
autor
24. máj 2010

ahojte,musim sa pochvalit, dnes mame 2 ročky 🙂
no kamilka, u nas to crevna asi nebude, my sme nemali ziadne ine problemy. ale je pravda, ze Misko to ma tiez iba na jednej strane - lavej. teda mal. prve 2 tyzdne. teraz to ma uz aj na pravej nozicke. tak neviem, fakt sa mu to nelepsi. vcera tu bola sestra nanho pozriet, robi sestricku na detskom, povedala, ze to moze este dlho trvat, ze to asi parazity nebudu, mozno nejaka alergia. no tu je cakacia doba na alergologiu 2 mesiace, tak neviem. ale skor vravela ze ma v tele nejaky infekt co sa takto prejavi. v stredu idem e zas na kozne tak som zvedava co povie.

kamilka12
24. máj 2010

evina - Miškovi gratulujeme 😉

Tiež som si neni istá, či je to tou črevnou virozou...možno to je iba náhoda, že to práve teraz v tomto období má ..

evina313
autor
25. máj 2010

no ako bonus k narodeninam sme vcera dostali vysoke teploty ☹
nevyzera ze by mu nieco bolo, ale kazde 4 hodiny ma medzi 39-40. idem cez obed k lekarke, tak uvidime. nemyslim si vsak ze to suvisi s tym vysypom.ten uz ma 3 tyzdne. zajtra by sme mali ist na kozne, ale s horuckou tamm urcite nepojdeme. no co uz ...

cestovatelkaandrea
26. máj 2010

baby pisem znova: drobec ten vyses nemal z crevnej infekcie.
vcera sme boli opat u lekara a nakoniec sa z crevnej infekcie vyklula silna usna infekcia. drobec nejedol, lebo ho to bolelo ked papal. a vysev na tele nastal po teplotach, takze je to pravdepodobne reakcia po teplote. ten vysev na ritke bol po hnackovej stolici, ktoru mohol mat aj zo zubkov. prerezavali sa mu dva ocne zuby. tie bolesti bruska mohli byt zo soplikov, ktore mu stekali do bruska pri prerezavani zubkov.
Najprv ma doktor dobre domylil ale hlavne ze sa vsetko teraz vysvetlilo. takze alternativu s crevnou infekciou moc neberte.
Evina dufam, ze uz vies z coho to drobec ma a skore uzdravenie.

evina313
autor
26. máj 2010

ahojte, este nevieme co to je, dnes to ma zas skarede, hrozne sa rano skriabal. ked chcem aby mu urobili testy z krvi na alergiu, musime vysadit fenistil. rano sa skriabal ako div ☹ stolicu aj moc mal ok, tak parazity to nebudu. plienku ma uz iba na noc, aj to uz byva sucha.zajtra asi skocim zas ku koznej, tak som zvedava co poriesi

zuza.m
26. máj 2010

nemože to mat napriklad reakciu na to že sa spoti??a ten pot to potom všetko draždi a cele ho to svrbi??kamoška ma maleho a ten ma nejaky detsky egzem a tak tiež musia davat pozor aby sa nespotil lebo si to potom cele doškrebe...

natasa8
26. máj 2010

ahojte... tiez sme mali podobny problem, skusim to zhrnut:
Moja Katka mavala obcas po telicku take vacsie cervene vyrazky, nebolo ich vela tak 2-3 naraz - myslela som som ze je to z pracieho prasku/avivaze. Ale v poslednom obdobi sa zacala hrozne skrabat na ramienkach a v zadu nad zadockom (tam kde konci plienka).
Jedneho dna sa tie vyrazky zhorsili, navyse sa jej na brusku a na chrbatiku objavil taky drobny vysev. Isla som k lekarke a ona mi hned povedala ze je to zo stravy. Spytala sa ma ci jedava nejake ovocne ochutene jogurty - no a bola pravda ze v poslednom case som jej zacala davat ochutene jogurtove mlieka.

Takze nam kazala na cas vysadit ovocie a zakazala mi davat malej ochutene ovocne veci - vraj to vobec nie je pre deti, hlavne kvoli tym pesticidam, cim striekaju ovocie. Ovocie vraj mozem davat len cerstve a bez supky, pripadne najlepsie domace.
Takze sme drzali dietu, tiez sa nam objavila hnackovita stolica - a taka agresivna ze sa jej hned zaparila ritka. Jedna moja znama je makrobioticka a robi poradenstvo v zdravej vyzive, - ona ma ukludnila, vraj vyrazky v kombinacii s hnackou znamenaju ze telo sa cisti od skodlivin. Tiez mi poradila drzat dietu bez ovocia a minimum sladkeho.
Po tyzdni diety vyrazky zmizli a hlavne mala sa hrozne ukludnila (pred tym sa mi casto hadzala o zem a bola stale nervozna), skusila som jej dat jablkovu vyzivu, ale hned sa zacala skrabat a o 2 dni sa objavili zname vyrazky ☹
Ale ta znama mi poradila, vraj to moze trvat viac tyzdnov, aj 2-3 mesiace kym sa telo da do poriadku, a ovocie mam skusit davat len uvarene so stipkou soli (aby ostalo sladke)....

evina313
autor
26. máj 2010

fuha 😕 no mne to pripada ze to moze mat od potu. ale napr. na tvari, krku, cele, to vobec nema. tam sa poti predsa najviac. no aj keby to bolo od potu, nemam to ako vyriesit, on je dost baculko, nie ze by bol tucny, ale je taky pevny a licka ma dost baculate. ale to mu aj ostane / po tatovi 😉 / pravda je ze sa dost poti . no ako to mam vyriesit, ved to sa neda. obliekam ho nalahko, ale aj tak. a teraz v lete, to si ani neviem predstavit 😒

natasa8 - aj to mi napadlo a to si tiez neviem predstavit, kedze byvame v dome so zahradou. jahody-maliny....ale nestriekane, tak snad...pravda je ze mu davam aj ochutene jogurty, vysadim.
davam mu sem tam aj dzusy, alebo sirupy. hlavne jupi - ten je bez farbiv a konzervantov, ale aj tak je vyhadzany. tak vysadim aj to. ked sme boli na koznom v nemocnici - v auguste, tak tam davali detom pit iba cierny caj a jablkovy dzus, ze tie nesposobuju alergiu. vcera pil jablkovy dzus a dnes sa mu to zhorsilo. ☹ teraz naobed som zbadala, ze ma aj na rukach, takze novinka. ☹
dnes som bola u nas v takom sukr. centre, ze snad na alergologii budu mat skorsi termin ako v inych...smola. az koncom jula.
dam mu este u nasej lekarky teda spravit protilatky na tu alergiu a snad sa k niecomu dopatrame uz.

leca
26. máj 2010

Ahojte babenky, tak pridam cosi aj ja na tuto temu.
Nas maly je uz tiez asi treti tyzden vyhadzany, zacalo to par vyrazkami na tvaricke po ockovani (mumst, rubeolu a osypky) a taktiez si myslim, ze je to aj stravou, lebo malemu pridavam postupne vsetko co doposial nejedol, (t.j napr. sladku kapustu, rajciakovy pretlak, bryndza....) No a to su potraviny, z ktorymi moze vysyp taktiez suvisiet.
Po vyrazkach na tvaricke, jemnych cervenych fliackov okolo oci, prisli dalsie na krku a teraz su aj nizsie, na hrudniku a na hornej casti chrbatika. A aby toho nebolo malo, cosi sa mu vyhodilo aj na pipiku (tam ma take cervene fliacky a okolo ma vyrazky).
A inak sme mali jeden den teploty 38.5 - 39 a uz stvrty den mame hnacky. Tak to je strasne. Myslim, ze to moze byt zo zubkov, lebo sa nam tlacia dva vonku a ma naliate dasienka. CIze toto mohlo byt zubkami.
Bola som s tym u Dr. a ta mi dala na pipika najprv Ibazol, druhy krat silnejsiu masticku Fungicidin. Mam na upravu crevnej mikloflory kvapky Hylak a proti svrbenie Fenistil. Vraj to moze byt aj zacinajuci ekzem (ja ako dieta som mala ekzem, cize moze ho dostat aj maly), alebo alergia. Mame drzat dietku a vylucit mliecne vyrobky.
Baabenky a co ste davali za masticku na tie vyrazky, alebo zacali postupne miznut, po diete? Mne dala fenistil, vraj upravou stravy by to mohlo zmiznut.

Som zvedava ako dopadneme a kedy mu to zmizne.

martinka1981
26. máj 2010

Evina313 jablko je alergen !!! Vyluč ho zo stravy a tiež aj ten džus mu nedavaj. A taktiež pozor na detske vyživy,všade su jablka 😒

evina313
autor
26. máj 2010

leca - my sme po ockovani mums, rubeola, osypky - skoncili v nemocnici. maly bol hrozne vyhadzany, ked som si precitala priznaky osypok na nete, vyzeralo to zee ich dostal.boli sme tam asi 5 dni, po ich mastiach to zmizlo, asi nejake silne, uz si nepamatam co to bolo.

evina313
autor
27. máj 2010

no ani neviem co si mysliet. kozna nam povedala, ze si mysli ze je to v tele nejaky infekt, ze to nie je alergia. odporucila nas nasej obvodnej na krv. ked sme boli vtedy v 15 mes. v nemocnici, tak dnes som sa dozvedela, ze vtedy mu zistili z krvi, ze prekonal infekcnu mononukleozu. nevie sa vsak kedy. to sa da nezistit ? 😕 lekarka mi povedala ze sa to moze prehliadnut, ze asi mal slabsi priebeh. jablka aj stavy sme vylucili, takze cakame...

leca
27. máj 2010

evina, tak to je strasne ze si sa az teraz dozvedela, ze prekonal infekcnu mononukleozu, to Ti doktorka teraz len tak nahodou povedala? To je divne.
My sme este bez akychkolvek zmien, zatial stale rovnako.

kamilka12
28. máj 2010

Ahojte,

dnes nás konečne kožná zobrala a aj vybavila. Tak ako som tu písala, malý má už 3 týždne výsyp najskôr na brušku, potom na nožičke, teraz aj na ruke a tam si to škriabe stále....červené bodky..a na ruke ich má nakope, takže muto vytvára také červené škvrny alebo čo..ale iba na pravej strane tela.

Kožnej verdikt: nie je to ekzem (naštastie), ani alergia na nič...nemusí mať teda žiadnu dietu, nie je to chytlavé...ale je to prejav "vnútorného nepokoja", vraj sa to zvyčajne robí a objavuje ako výstraha pred zápalom dýchacích ciest...vraj to tomu predcházda...pýtala sa ako často býva chorý a vraj možno u neho niečo prepukne...niečo v tele je zlé a takto to reaguje na povrchu kože. Možno má nejaký vírus, ktorý sa ešte neprejavil a možno sa ani neprejaví a tak mu zobrala stery z nosa a hrdla a o týžden na kotrole nám povie výsledky...DAla nám 2 zarobené mastičky, kvapkať máme Fenistil a dala nám ešte 1x za deňSirup AERIUS....Dúfam, že to zaberie...