Grgnutie u týždňového bábätka. Ako mu k tomu dopomôcť?

adulik16
4. nov 2008

Ahojte, mojho malinkeho bohuzial od narodenia nekojim, takze papa Nutrilon Premium, ale nevie si po jedle odgrgnut, neviete mi prosim poradit, ako mu k tomu dopomoct? Je mozne, ze mu to mlieko nevyhovuje?Vzdy, ked si ho dam na plece, tak zaspinka a neodgrgne si a potom az ked sa zobudi troska grcka.

graziela
4. nov 2008

Adulik, ja sice mojho synatora plne kojim od nar., neviem, ci to odgrgavanie nejako moze suvisiet s mlieckom...skus maleho trosku posuchat po chrbatiku, ked ho mas na pleci, trosku sa mu posunie tym padom vzduch nahor a vygrgne...Niekde som citala, ze pokial si dieta neodgrgne do 15 minut, nema dalej zmysel ho davat odgrgavat dlhsie, niektore deticky si proste niekedy nepotrebuju odgrgnut, pokial nejedia moc hltavo...nas Jurko ma uz sice takmer 5 mes., ale uz cca. 1 mesiac som ho vobec nedavala odgrgnut...No nezabudni maleho vzdy polozit na bok, v pripade, ze by si grckol, aby sa nezadusil... ale to urcite vies...
Este ma napadlo, dobra poloha je taka, ze drzis maleho na rukach, bruskom dole, neviem to lepsie opisat, skus pozriet moj album, tam maleho takto drzi moj manzel 🙂

fifinna
4. nov 2008

mne maly vôbec negrgal, ale bol kojeny. Pri piti z flase by si dieta malo grgnut. V knizke je pisane, ze ak drzite dieta akehokolvek veku na kolenach, alebo na rukach tvarou nadol, pomôzete mu odgrgnut. Pritom mu treba jemne, rytmicky hladkat chrbatik. Ked si negrgne tak vzdy ked dopapa, tak ho daj spat na bok ,ak by sa pogrckal, aby sa nezadusil.

mywiel
4. nov 2008

Pobuchat jemne po zadocku po plienke a bublinky co sa tvoria v zaludku sa odlepia od stien, alebo polozit na brusko. 😉 🙂

luciar79
4. nov 2008

posadiť na kolená, podoprieť hlavičku a rukou šúchať po chrbátiku....dá sa to už od malička, netreba sa báť a je to účinejšie ako nosenie na ramene.

alica147
4. nov 2008

ahojte nám sa osvedčila technika chytit bábo pod pazušky -ako ked ho ideš zdvihať hore- to vždy zaberie 😉

bubba
4. nov 2008

my sme tiez negrgali a po jedle sem tam trosku vygrcli a nic sa nestalo ani nemavala ine problemy koli otmu ona sa dobre vyprdkala pre zmenu...to ma po mamine ja som za cely zivot grgla mozno 5 x mne to proste neejde...zato "odbublinkavam"sa inokade 😀 😀 😀 bez problemov

terkaa
7. nov 2008

ani my sme negrgali dost dlho. niekedy som renka mala na rukach aj pol hodinu, a nic. vela krat sme ho ulozili spinkat, ked negrgol asi po takych desiatich minutkach a nic sa nestalo, ale strasne treba davat pozor, aby bolo babatko trosku naklonene na bok, keby sa mu mliecko vratilo spat.

majcik
7. nov 2008

U nas pomahalo a este aj pomaha, ked sa po krmeni trosku poprechadzam s malym a jemne mu masirujem chrbatik. Moj syn ma 7 mesiacov a este aj teraz davam pozor, aby si odrgol ... niekedy to nejde ... vacsinou potom grcka.
A ako pise terka - ak ma dieta problemy s odrgnutim (alebo aj ked nema), treba novorodenca davat na bok, aby sa nezadusil svojim zvratkami.

zuza.m
8. nov 2008

moj maly tiež negrgal ked bol kojeny,prešli sme na umele tak sa grgat naučil ale musela som ho držat aj 15minut aby grgol bolievalo ho bruško tak že grgnutie bolo doležite.on je malinky a ešte slabučky tak že po namahanom piti je už taky unaveny že zaspinka.no a v tedy len tažko grgne.inak nechcem strašit ale moj maly bol ešte v nemocnici ked začal grckat.spinkal a zrazu začal robit čudne zvuky ,vobec neotvaral ustočka ako na grckanie až začal modrat,rychlo som ho zdrapla a naklonila do predklonu.potom bol už ok.sestri hovorili že asi plodovu vodu vygckal ale vystrašilo ma to poriadne,už sa to neopakovalo.preto že spinkal na boku.

zuza.m
8. nov 2008

chcela som napisat že v tedy spinkal na boku ked sa skoro udusil.tak že treba sledovat aj tak tie detičky aj ked spinkaju na boku.

mona1981
29. sep 2012

Ahojte,

mam 6 dnove babatko a mam problem ze si nevie odgrgnut ...Papa mi dobre ale akonahle ho zdvihnem a dam na rameno tak nie vzdy si grgne. Potom sa stane ze vyvracia mlieko a este dostane stikutku..Stikutku dostane napriklad aj ked lezka ..neviem cim to je . vzdy mu chytim hlavicku ako ma fontanelu a tlacim trosku ..to pomaha.
Poradte ak mate take skusenosti aj vy . Skusala som aj polohu v sede drzanie pod ramenamy ale malinky bol viacej cerveny a neodgrgol si .