Hnačka a zvracanie

ekolesarova
12. jún 2015

ahoj maminky, idem ku vam po radu. dcerka prisla domov zo skolky s hnackou a zvrackanim. zvracanie preslo samo ale ta hnacka nas trapi. A teraz uz aj syncek zvracka. prosim vas poradte mi co zabera na hnacku a zvracanie. bio gaya nazabrala ani smecta. dcerke som davala aj hylak ale tiez nic moc. Dakujem vam za kazdu radu.

majaxy
12. jún 2015

Možno navšteva lekára?

ivett1
12. jún 2015

@ekolesarova ak má už len hnačku, tak treba aj diétu ...varená mrkva, ryža, banány ...neskôr staršie biele pečivo...na pitie čierny čaj, z lekárne humanna elektrolyt alebo podobný rehydratačný nápoj ...ak aj zvracia, tak určite návšteva lekára, alebo aspoň zavolaj, lekárka ti poradí lepšie ... možno bude treba vyšetrenie a potom aj nejaké lieky...držím palce

ichbinich
12. jún 2015

Ake velke su deti? Maju aj horucku? Piju dostatocne?
Pri horucke a dehydracii smer lekar.
Ak su inak v poriadku, tak staci pockat doma a drzat sa rad od @ivett1 😉

Inak probiotika zaberaju na hnacku, nie na zvracanie, a tiez nie po prvej-druhe davke. To trva, kym tie "dobre" bakterie budu silnejsie a bude ich viac ako tych zlych. Takze s probiotikami by som neprestavala.

Najdoleziteijsie je, aby dostatocne pili. Zvlast teraz v tom horku treba na to davat pozor. Radsej kazdu pol hodinu jeden glg ako naraz vela, aby to zase neslo spiatky.

Dobre su polievky-domaca kuracia. To je odrazu na rehydraciu, aj na regeneraciu ornanizmu, je tam aj mrkva,... Tym urcite nic nepokazis.

Proti zvracaniu nie je nic, okrem silnych liekov, ktore treba davat pod dohladom lekara, pokial viem. To treba preckat alebo teda ist do nemocnice, ak je toho vela a dieta neudrzi ani len ten glg vody.

tinqua
12. jún 2015

Ahoj, za toto môže to teplo...veľmi veľa ľudí z okolia to chytilo, mňa tiež, moju dcérku o dva dni a moju mamu hneď potom...podstatné je aby v sebe dieťa udržalo vodu, my sme sa už videli v nemocnici na infúziách nakoniec sa mi podarilo v malej udržať ryžový vývar a za deň bola v poriadku ....takže voda, radšej v menšom množstve a povedzme každých desať minút a prísna diéta...ryža, suchý zemiak, možno krajec chleba, banán a aj to v malom...musíš vidieť ako na tom sú, pokiaľ to nie je o bolestiach netreba hneď lieky zadeliť, malo by to prejsť rýchlo ak už majú tak vydráždené črievka aj žalúdok, že bolí potom doktor...na pohotovosť by som asi nešla, takto malé deti hneď s virózou posielajú do nemocnici....ale vravím, zváž ako na tom sú....veľa síl prajem

petronelka77
12. jún 2015

Urcite by som okamzite nasadila dietu a isla k lekarovi. Nam takto zacala salmoneloza, maly sice nezvracal (vtedy mal 4), ale hnackoval, dost intenzivne (kazdych 15 minut), aj s primesou krvi. Lezali sme tyzden na infekcnom, co nevedeli zastavit hnacku. Potom mesiac na diete. V nemocnici bol len na infuziach a rozkoch, mrkve, ryzi, cely cas.
Ale nechcem ta strasit, moze to byt aj z tepla, len nejaka viroza, ale urcite by som to nepodcenovala.
Hlavne dodrziavat pitny rezim (smecta, hylak) a pit v malych mnozstvach. Drzim palce.

ivett1
12. jún 2015

@ekolesarova inak, odkiaľ ste?...lebo v Ba je niečo podobné (hnačka a zvracanie - deti aj dospelí) už asi tretí týždeň (to len čo som počula a čo mi hovorila kolegyňa) ... trvá to cca tri dni ... ale neviem, či je to len z tých horúčav, alebo je niečo "vo vzduchu" ...

mahu74
12. jún 2015

Pridávam sa k "ivett1" - z vlastnej skúsenosti. Ten Hylak zaberá dobre, ale tiež nie okamžite, aspoň tie 3dni a aj po utlmení príznakov ešte chvíľu pokračovať + diétna strava. Tiež sú na hnačku veľmi dobré probiotiká Enterina.

latvia
12. jún 2015

@ekolesarova podla veku deti by som este skusila endiex, cca 5 rocne deti mozu pol kapsulky vypit. smecta jedna nezaberie, musis dat na den aspon 3, plus hylak 3x denne, banany, ryza atd. hore spomenute....nam na hnacku pomahala aj horka kvalitna cokolada....pokial zvracia, tekutiny po cajovych lyzickach....cierny caj mozes trosinku docukrit a na spicku nozika aj sol, aby sa mineraly doplnili pri zvracani.

meusicka
12. jún 2015

@ekolesarova podavat probiotika a na hnacku ocistit jablcko, nakrajat, nechat zhnednut nech sa vyluci jablcny pektin a tak tie zhnednute jablcka zjest. a na ukludnenie zaludka este harmancekovy caj. zrejme je to nejaka viroza, my sme tym presli pred rokom a dostali sme to aj moj muz , aj ja. nastastie to vtedy obislo nase dvojicky 😝 treba sa spytat aj v lekarni. ja momentalne zijem v AT a tu maju aj sirup prave s tym pektinom a harmancekom... vola sa Diarhoessan... mozno nieco podobne sa najde aj u nas.
s my sme s tym boli vtedy u dr a naozaj sme nedostali nic ine, len probiotika a plus tento sirup a kazal nam jest jablcka. a zabralo to. drzimpalce.

danna85
12. jún 2015

@ekolesarova odporucam este okrem uz spomenuteho slane tycinky (jednak zapeka a tiez na doplnenie mineralov) a coca colu. Viem, ze sa to dava i detom, neviem ale od akeho veku, oboje pomaha

ekolesarova
autor
12. jún 2015

dakujem pekne baby za rady. Nakoniec som volala radsej dr kedze maly ma aj epi a DMO ale nastastie zvrackal len 3x a on je bez hnacky.Dcerka mala hnacku ale dnes uz je to celkom ok takze sme to obstali s ciernym cajíkom.

tosomja
14. jún 2015

ahojte, dcérka od soboty hnačkuje, boli sme na pohotovosti, nasadili sme smectu a hylak, diétu...včera ešte plakala, že ju bolí bruško okolo pupku, hnačkovala aj celú noc, aj ráno...teraz je to lepšie, ale trápi ma čierno-zelená stolica z ničoho nič...vlastne, dala som jej čučoriedky a v sobotu čierne uhlie...myslíte, že to z toho?
Nemá úplne vodovú hnačku, takú "blatovú".

martina1305
14. jún 2015

na rychle doplnenie tekutin, obnovenie crevnej mikroflory a doplnenie stratenych mineralov je super iontovy napoj ISO-TEA. jeho velkou vyhodou je, ze je v prasku, takze si ho môzete odsypat a zobrat so sebou kludne aj na dovolenku (doplni mineraly aj po nadmernom poteni, napr. po celodennom opalovani). ja si ho zarabam do posilnovne a ked nas doma nahodou chyti hnackovaci virus, tak je nas velky pomocnik.

ichbinich
15. jún 2015

@tosomja
Ano, aj uhlie, aj cucoriedky vedia super farbit... Takze to ma urcite z toho. Ked ma "blato", tak uz je to pomaly na ustupe. Ale aj tak treba pockat, kym nebude zase normal...
Vsetko dobre vsetkym hnackovitym!

tosomja
16. jún 2015

@ichbinich od piatku ešte stále hnačkuje, boli sme v sobotu na pohotovosti, kázala dávať hylak a hydrasec, alebo smectu. Včera sme boli pri našej dr., zobrala jej výter, máme zajtra volať...ráno už bolo dobre a teraz zase asi 5x na wc úplnú vodu. Ja už neviem...už ani neviem, čo jej mám dať jesť, mám pocit, že keď neje, tak neserie 🙂

ichbinich
17. jún 2015

@tosomja
Oje, tak to ju poriadne chytilo ☹
Moje deti mali vzdy stastie, ze sice mali hnacky, ale nie az take...
Co sa tyka jedenia, to je druhorade. Najdolezitejsie je pit. Ale zase potrebuje aj nejake kalorie, lebo bude ako zbita mucha, taka slabucka...
Skus fakt domacu kuraciu polievku, to je vlastne vseliek 😉 A ked len zje par rezancov, bude dobre. Polievka je trosku slana, to jej doda soli, je to tekutina, varena mrkvy zapeka, nic lepsie nie je 😉
V kazdom pripade vsetko dobre!

tosomja
17. jún 2015

@ichbinich ďakujeme, už je trošku lepšie, dnes len ráno mala prehánky a doteraz zatiaľ nič..ale ešte bolí bruško...snáď je to na ústupe.

tosomja
18. jún 2015

dievčatá, prosím vás, malá má kampylakbakteriozu, či ako sa to volá...majú nám prísť z hygieny...môžu nám zakázať vycestovať...ideme na dovolenku o 12 dní...malej je už dobre

filipka3
21. jún 2015
Používateľ filipka3 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od filipka3.

Pre deti je hancku je dobry aj Probicus - s nim mam dobre skusenosti.

tosomja
22. jún 2015

@filipka3 ďakujem, berieme bio gaju, máme s tým dobré skúsenosti...už je nám, našťastie, dobre.