Máme ísť na pohotovosť s červeným očkom s hnisom?

syska90
14. dec 2012

Ahojte. Syn má 11mes. a má červené očko. Je menšie ako to druhé, vkuse si ho mydlí, má tam aj taký hnis alebo čo to je. Viete mi poradiť? Umývam mu to v repíku, a dávam Oftalmoseptonex. Mám ísť na pohotovosť??
Ďakujem

ludka140281
14. dec 2012

nedavno mal sused niečo podobne(
červene očko svrbelo ho) bral antibiotika,bola to nejaka bakteria,radšej by som šla k lekarke,istota je istota,možno mu nič nebude,ale prenho je to iste nepríjemne

metlonka
14. dec 2012

my sme to prave prekonali 😉 nie je to nic strasne...ale bez ATB do ocka to neprekonate...mala by si ist na pohotovost, tam vam urcite predpisu opthalmo framykoin, masticku do ocka...ten septonex je len na dezinfekciu, s tym sa vytiera ten hnis. Vraj velmi pomaha aj vyluhovany sacok z cierneho caju..prilozit uz vychladeny na ocko...ale neskusala som..atb nam zabrali za dva dni...inak je to dost rozsirene momentalne.. je to vysoko infekcne..mal by mat svoj vlastny uteracik a po chorobe prevliect navliecky..

k_a_j_k_a
14. dec 2012

Moja starsia tak prisla pred dvoma tyzdnami zo skolky. Vraj to bol nejaky virus. Ocka mala cele cervene a zahnisane. Isli sme hned na ocnu pohotovost, kde nam dali borovu vodu, antibakterialne a antibioticke kvapky. Ako mala mala nepriechodne kanaliky a aj mi povedali, ze pri silnejsej nadche jej to nemusi ist len nosom, ale aj ockami ☹ . Ja by som zasla na tu pohotovost.

pajerchinova
14. dec 2012

ahoj, mame s ockami viacnasobne skusenosti, ak tam uz je hnis opthalmoseptonex uz nepomoze, je skoda to nechavat na pondelok ku doktorke, dovtedy si to od svrbenia len rozdrazdi a viac mu to opuchne (poznam velmi dobre). U takych malych deti davaju najprv opthalmoframykoin mast - je len na predpis, tak treba ist k lekarke, opt.septonex sme klupkali len tak pomedzi na dezinfekciu do oboch ociek. Ak by sa to vratilo po framykoine, dava pediater uniflox kvapky - tiez antibioticke.

bambibam
14. dec 2012

jasné ved oči ....jááj som dospelá,ale na zápal si pamatám,svrbí,štípe páli ...tiež som to odkladala ,zbehni nenechaj ho trápiť ,dajú ATB kvapky a v pondelok má pokoj 🙂 ,a tiež to bol vraj nejaký vírus

kuriatko33
15. dec 2012

no urcite ist na pohotovost,treba to liecit,mi sme mali uz chore ocka a vzdy sme isli hned ako sa mi nieco nezdalo a lekar mi povedal,ze cim neskor tym horsie,moze sa tam dostat aj bakteria,ked je oko oslabene ☹ a ked mate hnis,tak uz tam asi aj nejaka je

kveta
15. dec 2012

Urcite. Neliecene v as moze viest k poskodeniu zraku. My chodievame rovno do nemocnice na ocne, nie na beznu pohotovost.

leamato
15. dec 2012

Určite! Ja mám štvormesačnú dcérku a tiež sme to práve riešili k doktorovi sme síce neišli len sme zavolali a potom išiel muž pre recept, ale predpísal nám tiež ATB a na druhý deň už to bolo podstatne lepšie, takže neodkladaj a do pondelka môžte mať krásne očko.

fixska
15. dec 2012

moja mala to tento tyzden prekonala.dostali sme uniflox kvapky antibioticke a mast na noc do oko.trvalo to 3 dni.este jej davam occuflash kvapky....treba ist na pohotovost

zuzi0911
15. dec 2012

Treba s tym ist na pohotovost.do pondelka sa to moze este zhorsit

dedenini
15. dec 2012

uz si tam mala byt

jaaty
15. dec 2012

Ahoj, v prvom rade zruš repík, skús opthalmoseptonex alebo iné očné kvapky z lekárne.
Ja by som najskôr skúsila toto, až potom by som šla na pohotovosť. Hanka to mala tiež jeden či dva dni a pomohli obyčajné očné kvapky.

karolinka1977
15. dec 2012

Ja stele riesim podobne veci, nastesie mam nonstop lekara a super sluzbu kedy prestavam panikrcit 🙂

marduliena
15. dec 2012

Ja dávam deťom aj teraz to mal syn mal červene oko a hnis tam mal ak máte Uniflox treba mu kvapkat aspon tri krát za den su to dobre kvapky ak ma nejakeho bacila mne to pomohlo.