Plienková dermatitída

grundia
22. jan 2014

Ahojte.Skusim ist po radu aj sem.
Mala je uz asi tyzden dost vyhadzana na stehienkach,hneď pod ritkou,z druhej strany.Ma take vyrazky,cervenkaste.Uz su z toho take 2,3mapky.Dalej to ma trosku na pipinke.Ma to aj na ramene,lytku,pod bradou a dnes som nasla fliacik aj na ruke,predlakti.
Vcera sme boli u koznej a vraj je to plienkova dermatitida.
Nemalo by to byt v tomto pripade hlavne okolo ritky?Mne sa ta jej diagnoza nepozdava.Dala nam nejaky prasok do vody,aby bola taka ruzovkasta a nejake 2kremy.

adkasmolka
22. jan 2014

@grundia my sme mali PR z plienok zn. babylove a huggies. Ostatne som radsej neskusala a vratila sa k pamerskam. No ja som mu davala repikove obklady na tie vyrazky a natierala sudocreamom. Ten sa mi perfketne osvedcil no a vetrat stale, vetrat ritulu.

luba28
22. jan 2014

@grundia aj nas maly mal z babylove plienok a aj z pampers obruskov,....tiez uzivame pampers a spokojnost,...skus zmenit prasok na pranie,alebo tie plienky,....a ten sudokrem,alebo baby aviril je fakt dobry,...

lubica7
22. jan 2014

Mne sa nezda,zeby to bolo od plienok 😒

lubica7
22. jan 2014

Nezmenila si prasok alebo avivaz?Nas to mal az do krvy ale len ana ritke uz v porodnici tam sa tvarili akoby som sa mu nevedela o nu postarat.Doma som pouzila vzorku sudocremu a preslo .Dokina predpisala rybaciu mast a opat cervene.Tak alergia na daku lozku.Mal to hrozne ale len a ritke nikde inde.

grundia
autor
22. jan 2014

@adkasmolka
@luba28
@lubica7 Ale ona ma ritulu uplne krasnu.Ma to hlavne na tych stehnach,teda tam najviac..
Stale jej periem v Lovele,len nieco som oprala spolu s mojimi vecmi ale to tiez v Persile Sensiv..
Napadlo ma,ze ci by to nemohla mat aj z neho ale predsa,tiez sa pouziva na detske pradlo.. 😒

luba28
22. jan 2014

@grundia neviem,no,...ja periem v normalnom persile kapsulach a nic nemame,ale moze to byt aj z toho prasku,...

mamina2388
22. jan 2014

ahojte....aj ja som donedavna mala s malou problem!!! co sa tyka tej dermatitidy, ale mozem len poradit, neslubujem ze zaberie, no u nas chvala bohu zabraalo 🙂
tak ja som vyskusala 4 plienky tesco plienky nie, plienky pampers zelenomodry obal nie, pampers s oranzovym obalom nie, neviem uz ake ale v Kauflande kupene velke balenie 3x50ks tam bolo no myslim ze boli tiez pampers a tu nam to zacalo uz ustupovat, ale pouzivam kuchynske papierove utierky, ze v malej miske mam vzdy vodu a lanolinove mydielko umyjem osusim natriem obycajnou ale nechtikovou indulonou, trosku pockam kym sa vstrebe, a nanesiem SOS NIVEA a dam plienku ale teraz uz tie biele pampers co obsahuju aj aloe vera...praktizujem to uz cca mesiac a ustupuje to, nakolko som nevedela co s tym a hore dole som skusala a len sa jej to zhorsovalo a zhorsovalo tak teraz aj dlksie trva kym ustupi...a hlavne ak vieme tak co najdlksie vetrame....

inak nedavno som citala o tom niekde clanok ze vsetky maminky si myslia ze je to z plienok a pritom to je z!!! vlhcenych obruskou!!! no nechcela som verit ale je to zrejme pravda lebo za posledne dni co jej ritku umijem ako som vyssie pisala jej to ustupilo o dost velmi!!!

a vlhcene pouzivam iba tak ked niekam ideme a aj to nanesiem na nu trosku z tej indulony..

mamina2388
22. jan 2014

este som zabudla dopisat, ze na pranie pouzivam lovelu ale tekutu, a pri kupani lanolinove mydlo, a po kupeli dobru masaz z olejcekom ozaj vrelo odporucam ale neparfemovany cisty..

jankastubka
22. jan 2014

Nam sa vzdy vyhodi par cervenych vyrazok vzdy pri tych novych plienkach z lidla. Akonahle prestriedam s inymi tak ma ritku v pohode. Inak tie predtym z lidla nam sedeli a aj tesco.

lubica7
22. jan 2014

@grundia mozno jej ten prasok vadi hoc je senzitiv.Vidis nasmu na ritku vadila rybia mast aj nivea a vlhcene obrusky v pohode ale potom utrem do sucha latkovou plienkou.Detska pokozka vie byt riadne citliva.Skus ten prasok nepouzivat.

grundia
autor
23. jan 2014

@lubica7 no uz jej nanovo periem oprane veci..opat v Lovele a to som si myslela,ze uz bude stacit len 1prasok

lubica7
23. jan 2014

@grundia este ma ale napadlo ci daco nespapala.

grundia
autor
23. jan 2014

@lubica7 nic co uz nemala

modrofuzik11
17. nov 2015

cervene vyrazky sa vyhodia preto, ze pokozka je niecim podrazdena. moze to byt plienkami, moze to byt z mocu alebo stolice. je potrebne zistit pricinu. my pouzivame zelene pampersky a sme v pohode. ritku vzdy do sucha do sucha utriem suchou papierovou vreckovkou a natriem bepanthenom. teraz je novy, bepanthen extra urceny pre novorodencov, obsahuje aj vitamin b3. pokozku chrani a preto by sa zapareniny nemali objavit. drzim palce 🙂

denda78
19. nov 2015

vrelo odporúčam chrániť pokožku pod plienkou overeným liekom - Rybacia pasta (Pasta cum jecoris aselli od VULM- taká zelená) je to liek a nevysúša pokožku - je to absolútna istota- poradili mi to ešte dávko v pôrodnici a nedám dopustiť ani teraz na to. Dokonca aj dnes ked dcéra jazdí na koni a osype sa jej prdelka tak dáme toto a máme pokoj. stojí asi 2 eurá v lekárni- žiadna parfumovaná kozmetika ale liek. Môže ti ho predpísať na recept aj doktorka- je čiastočne hradený posťovňou ale len väčšie balene myslím že 100g. Kúpiš aj na voľno v lekárni. Ale pýtaj si zelenú od VULMU tá modrá nie je taká dobrá.

pe
19. dec 2015

Ja ako ochranu - prevenciu pred plienkovou dermatitídou odporúčam Bepanthen Extra, u nás sa veľmi Bepanthen osvedčil, perfektne chráni jemnučkú pokožku, Bepanthen Extra je určený pre najmenšie detičky až do 12 mesiacov, lebo tie majú najcitlivejšiu pokožku, krémik treba dávať viackrát za deň,najlepšie aj pri každom prebaľovaní, aby stále pôsobil a chránil 🙂

milota164
7. mar 2016

Extra mast od Bepanthenu je velmi dobra ochrana pokozky deti hlavne do jedneho roku. Lepsie chranit ako potom liecit. Ma velmi dobre zlozenie hydratuje olivovym olejom, regeneruje a vytvara vodeodolnu vrstvu.

lilu7
22. máj 2017

tiez mam len dobru skusenost s kremom bepanthen care aj kamoskam som ho poradila vyskusat, ktore mali problemovu pokozku deti, ja ho pouzivam od narodenia deti na zadocek, mne na popraskane bradavky a aj na suche miesta na kozi, on krasne premasti, hydratuje a regeneruje pokozku.