Problémy so štítnou žľazou. Má ich aj vaše dieťa?

13. apr 2014  • 
fotoportrét
fotoportrét
janulap
14
Registrovala sa 19. apríla 2007 na modrykonik.sk. Pridala 2751 príspevkov a 24 inzerátov. Má 16 priateľov. Okres Dolný Kubín.
 Maminky,mate aj vy doma dietatko,ktore ma problemy so stitnou zlazou?Budem velmi rada,ak si tu navzajom pomozeme,poradime emoticon
14. apr 2009 o 10:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal pravidlá fóra. Porušoval pravidlo "Fórum nie je pre firmy".
14. apr 2009 o 10:40 • jujuju
fotoportrét
fotoportrét
lubkaj
Registrovala sa 23. septembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 512 príspevkov. Má 1 priateľa. Bratislava, okres Bratislava.
  • Jarinko7 rokov
  • Adrianka10 rokov
 Mne zistili zvysenu cinnost stitnej zlazy a zvacsenu stitnu zlazu, ked som mala 12 rokov. Potom som bola na operacii a teraz mam znizenu cinnost. Ale deticky to nastastie po mne nezdedili...
14. apr 2009 o 11:48  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
janulap
14
Registrovala sa 19. apríla 2007 na modrykonik.sk. Pridala 2751 príspevkov a 24 inzerátov. Má 16 priateľov. Okres Dolný Kubín.
 Lubkaj ahoj,
nasej Emke to zistili cca pred yvse rokom.Dr.vravela,z deti zvyknu z toho vyrast,tak mame nadej,ze tie lieky nebude brat dozivotne.Emka ma znizenu cinnost.
15. apr 2009 o 08:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lubkaj
Registrovala sa 23. septembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 512 príspevkov. Má 1 priateľa. Bratislava, okres Bratislava.
  • Jarinko7 rokov
  • Adrianka10 rokov
 janulap: To je mozne, ze sa jej to upravi. Moja sestra mala tiez znizenu cinnost a uz to ma v poriadku. Ja budem lieky brat stale, lebo pri operacii mi tej stitnej zlazy zobrali viac (to som mala 18 rokov). Ale ked je spravne nastavene davkovanie liekov, nie je s tym najmensi problem, ani v tehotenstve - len vtedy to treba poriadne sledovat...
15. apr 2009 o 14:09  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
janulap
14
Registrovala sa 19. apríla 2007 na modrykonik.sk. Pridala 2751 príspevkov a 24 inzerátov. Má 16 priateľov. Okres Dolný Kubín.
 lubkaj,tak ty beries lieky od 18-tich??a preco v tehotenstve byt viac sledovana?Vysvetli mi prosim.vdaka emoticon
15. apr 2009 o 20:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lubkaj
Registrovala sa 23. septembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 512 príspevkov. Má 1 priateľa. Bratislava, okres Bratislava.
  • Jarinko7 rokov
  • Adrianka10 rokov
 Lieky som zacala brat hned v tych 12 - na znizenie cinnosti (Carbimazol). Parkrat som aj lezala v Lubochni a ked som mala 18, tak uz som brala take velke davky liekov, ze sa lekari rozhodli radsej cast stitnej zlazy vybrat von. Vybrali jej vsak trochu viac, lebo ratali s tym, ze este trochu dorastie a ona, potvora, uz nedorastla emoticon. Tak teraz beriem kazde rano 125 mg Euthyroxu a budem brat az do konca zivota - s takto nastavenou davkou mam tych hormonov akurat.
V tehotenstve to treba lepsie sledovat kvoli babatku - v tehotenstve totiz matka zasobuje hormonmi aj babatko (hormonmi stitnej zlazy do 12. tyzdna) a aj seba. A ak by ich mala malo, mohlo by sa babatko narodit so znizenou funkciou. A znizena funkcia u malych deti moze sposobit tazke mentalne poskodenie. Preto treba upravovat davky liekov tak, aby bolo hormonov stitnej zlazy dost aj pre babatko.

Nasla som clanok o ochoreniach stitnej zlazy u deti, snad Ti pomoze:
http://www.radost.sk/tiptyzdna.php?show=more&action=show&IDrow=100&IDpage=1&IDorder=1
16. apr 2009 o 11:27  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
janulap
14
Registrovala sa 19. apríla 2007 na modrykonik.sk. Pridala 2751 príspevkov a 24 inzerátov. Má 16 priateľov. Okres Dolný Kubín.
 lubkaj,dakujem za clanok,idem ho postudovat.Tak ty si aj v tehotenstve chodila na endo?A obe deticky su v poriadku,ohladom stitnej zlazy?Nie je to dedicne?
16. apr 2009 o 19:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lubkaj
Registrovala sa 23. septembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 512 príspevkov. Má 1 priateľa. Bratislava, okres Bratislava.
  • Jarinko7 rokov
  • Adrianka10 rokov
 Ano, pocas tehotenstva som chodila na kontroly castejsie - teraz chodim raz za rok, vtedy som chodila kadze dva mesiace a davku mi upravovali podla vysledkov. Obom detom potom robili vysetrenie, ked mali 5 dni (brali im krv z paty, ale to sa robi vsetkym novorodencom). A s dcerkou sme boli niekolkokrat na kontrole u detskeho endokrinologa, ale to som si specialne vyziadala. Je v poriadku. Syncekovi ziadne kontroly navyse nerobili, podla endokrinologa su na zdedenie tychto problemov nachylnejsie dievcata. Ale vyzera byt tiez v poriadku. emoticon
17. apr 2009 o 13:46  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
janulap
14
Registrovala sa 19. apríla 2007 na modrykonik.sk. Pridala 2751 príspevkov a 24 inzerátov. Má 16 priateľov. Okres Dolný Kubín.
 lubkaj,dakujem za vysvetlenie.Tak budem dufat dalej,ze z toho vyrastieme. emoticon
17. apr 2009 o 23:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lubkaj
Registrovala sa 23. septembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 512 príspevkov. Má 1 priateľa. Bratislava, okres Bratislava.
  • Jarinko7 rokov
  • Adrianka10 rokov
 Drzim palce emoticon
18. apr 2009 o 21:29  •  2 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
bets
Registrovala sa 22. júna 2009 na modrykonik.sk. Pridala 1122 príspevkov. Má 2 priateľov.
 po mne zdedil syn znizenu fciu stitnej zlazy. a pritom mne roky nikto nevenoval pozornost, a ja som samozrejme ani netusila, ze preco som stale unavena a vsetko ostatne co s tym suviselo.
takze v tehotenstve syn nemal dostatok hormonov. ked mi to nahodou zistili, tak som intiutivne dala otestovat aj syna a od malickeho babatka (8 mes.) berie hormony. povinny skrinning je pre mna zahadou, pretoze nas nikto nekontaktoval, zeby sa mu to prejavilo az niekolko mesiacov po narodeni?
ale nastastie aj ked mal mozno prve mesiace nedostatok hormonu, je z neho inteligentny chlapec s nadpriemernym IQ, teraz ide do skoly pre nadane deti. ked som si potom neskor nastudovala tuto problematiku, tak mi bolo az zle, ako sme mohli dopadnut (ja aj syn).
a endokrinologicka do poslednej chvile neverila, ze syn by to mohol zdedit, pretoze podla nej sa to dedi po linii zien. niekolko krat neveriacky opakovala vysetrenia az napokon si potvrdila diagnozu. a kedze take male babo muzskeho pohlavia bolo pre nu neobvykle, tak nam ani nevie dopredu predpovedat ako by sme mohli teoreticky dopadnut. ibaze v puberte nastava zmena - bud z toho vyrastie, alebo sa to moze zhorsit.
22. jún 2009 o 14:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tyli
2
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 739 príspevkov a 77 inzerátov. Má 87 priateľov.
 Ahojte,
syn má zvýšené TSH 7,32 pričom norma je 0,27-4,80 (fT4 13,46 norma je 12,00 - 22,00 ) Syn má 2 a 9mes. Pediatrička nás posiela na Endokrinologiu, na vyšetrenie. Je tu prosím niekto, kto by mi vedel vysvetliť o čo ide, alebo má podobné skúsenosti?
2. nov 2010 o 12:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
andreasiskova3
47
Registrovala sa 30. septembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 405 príspevkov. Má 16 priateľov. Okres Partizánske.
 Ahojte mamičky,
ako sa prejavuje ochorenie štítnej žľazy u detí: Ja sama mám chronický zápal štítnej žľazy už roky a liečim sa na to. Môj 8 ročný syn má nejaký problém s krkom, stále ho tam vraj niečo tlačí. Už je to niekoľko mesiacov a stále to tam je. Boli sme aj na vyšetrenie refluxu, a aj u krčnej ale všetko má v poriadku. Krčná povedala, že to môže byť aj štítna žľaza. Je mi to divné, u takého malého dieťaťa? To tlačenie cíti nad jamkou v krku. Zvnútra. Vadí mu to pri prehĺtaní čohokoľvek. Viem, že mne moja endokrinologička vždy kontroluje zrovna tú jamku pri pregĺganí. Tak neviem, či to teda nejak súvisí. Poraďte mi. Dík
20. máj 2011 o 13:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dada06
Registrovala sa 7. októbra 2011 na modrykonik.sk. Pridala 1 príspevok. Okres Bratislava.
 Ahojte,
ja mám tiež chronický zápal štítnej žľazy a dnes sme boli s mojim 5-ročným synom prvý krát na endokrinológii. Pravdepodobne zvýšená činnosť štítnej žľazy. Ešte nám odobrali kontrolnú krv a pôjdeme aj na sonografiu.i
7. okt 2011 o 21:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lucinocka
85
Registrovala sa 10. decembra 2006 na modrykonik.sk. Pridala 12650 príspevkov, 9 albumov a 17 článkov. Má 55 priateľov. Polostrov Peljesac / Trpanj, Chorvátsko.
 @tyli na endo mu zoberu krv, pozru stitku pod ultrazvukom a dostane lieky..
7. okt 2011 o 21:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tyli
2
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 739 príspevkov a 77 inzerátov. Má 87 priateľov.
 @lucinocka už sme boli na vyšetrení a po cca. roku stále nie je jasné či by mal syn brať lieky, alebo nie. má na striedačku raz dobré, raz zlé výsledky. prvé výsledky ako som vyššie písala mal veľmi zlé, druhé mu robili kontrolne po dvoch týždňoch a tie boli dobré. potom o 4 mesiace u endokrinologičky, u nás v meste zlé a o týždeň v metabolickej ambulancii, v BA (tam tiež chodíme) boli výsledky dobré. vraj to mohla byť chyba labákov, tak neviem. o mesiac ideme opäť na kontrolu po pol roku, tak som zvedavá ako to dopadne. momentálne sme bez liekov. kiež by to tak aj ostalo emoticon
8. okt 2011 o 15:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tyli
2
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 739 príspevkov a 77 inzerátov. Má 87 priateľov.
 @andreasiskova3 ako ste dopadli? ja osobne chodím na endokrinologiu, pretože mám pri štítnej žľaze cystu. tiež občas cítim taký tlak v krku. ináč štítnu žľazu mám v poriadku.
8. okt 2011 o 15:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tyli
2
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 739 príspevkov a 77 inzerátov. Má 87 priateľov.
 @dada06 a ako prišli na to, že váš syn má tiež problém? má nejaké príznaky?
8. okt 2011 o 15:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lucinocka
85
Registrovala sa 10. decembra 2006 na modrykonik.sk. Pridala 12650 príspevkov, 9 albumov a 17 článkov. Má 55 priateľov. Polostrov Peljesac / Trpanj, Chorvátsko.
 @tyli jedna z nasej rodiny ma hypertyreozu , ale vysledky krvi stale ako na hypo a nevedia jej teda dat ani spravne lieky.. zacala teraz pit koloidne striebro- a vraj to pomaha.. ja si ho skusim kupit na imunitu ked pridem na SVK
8. okt 2011 o 17:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
andreasiskova3
47
Registrovala sa 30. septembra 2008 na modrykonik.sk. Pridala 405 príspevkov. Má 16 priateľov. Okres Partizánske.
 @tyli ahoj, nezistili mu nič, štítnu má našťastie v poriradku. vraj je to psychického pôvodu. čo ja viem. sem tam ešte povie , že to cíti, ale nie často. tak neviem. má sa fajn, tak myslím že to mohlo byť tak ako povedali.
8. okt 2011 o 23:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
irriss
142
Registrovala sa 12. mája 2011 na modrykonik.sk. Pridala 16862 príspevkov. Má 34 priateľov. Taliansko.
 @janulap

Kazdy rok delam svym detem preventivni odber krve..letos VSEM TREM devcatum zjistili stitnou zlazu...cekame na vysetreni, ale jsou tu dlouhe objednavaci lhuty... emoticon

Prekrocili jsme nekolikanasobne normy..nejstarsi dokonce 8x (ale pry se nemam bat, ze je v dospivani..)a potvrdil se i "free faktor" u vsech tri..Nevyznam se, take jsem z toho mimo... emoticon
8. okt 2011 o 23:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
sara18
19
Registrovala sa 6. decembra 2010 na modrykonik.sk. Pridala 27 príspevkov. Má 26 priateľov. Košice, okres Košice.
 ahojte,ja mam 7mesacnu dcerku a stitnu zlazu nam ziastili hned pri narodeni. od 1tydna berieme euthyrox, davka sa meni podla vahy malej. stitnu zlazu mame uplne malinku,netrvori ziadne hormony a pristitne telieska sa ani nevyvinuli ;///
30. okt 2011 o 17:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
fay26
5
Registrovala sa 8. septembra 2009 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 24 príspevkov a 5 inzerátov. Má 14 priateľov. Topoľčany, okres Topoľčany.
 ahojte maminy, my máme 4mesiace a od narodenia berieme eutyrox, malinký má hypotyreózu, štítna žľaza mu netrvorí takmer žiadne hormóny - zistili mu to hneď pri novorodeneckom skriningu...
23. jan 2012 o 13:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
zuzana76
24
Registrovala sa 15. januára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 25229 príspevkov. Má 52 priateľov. Okres Nové Mesto nad Váhom.
 ahojte, synovi dnes zistili TSH 5,2 , FT4 ma v poriadku, ideme na vysetrenie na endokrinologiu, chcem sa spytat, v akej forme beru deticky tie lieky? lebo ja sama mam znizenu funkciu stitnej zlazy a beriem tablety, ale moj syn ma 1,5 roka, ten by taku tabletu asi nezjedol. Ako to detickam davkujete?


@tyli
@sara18
@janulap
@fay26
25. jan 2012 o 18:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tyli
2
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrykonik.sk. Pridala 739 príspevkov a 77 inzerátov. Má 87 priateľov.
 @zuzana76 my sme brali lieky cca 1-2 týždne na začiatku, kým sa v ďaľších výsledkoch nepotvrdilo, že má dobré hodnoty TSH. Bral Euthyrox 1/2 - alebo 1/4 tabletky denne (už si presne nepamätám tú dávku), ráno nalačno. ale tuším len 1/4tabletky. bola to taká menšia tabletka, takže tú maličkú časť ľahko prehltol. ale ono je aj o tom, či vie prehĺtať tapletky. náš malý s tým nemá problém. opýtaj sa, či mu ju nemôžeš rozdrviť na práčok a podať s troškou čaju v lyžičke. my sme teraz už dlhšiu dobu bez liekov, pretože má výsledky raz dobré a raz zlé. Dr. už vyjadrila aj pochybnosti o laboratóriach v našom meste a ja dávam tieto testy robiť aj v BA, keď ideme na kontrolu do metabolickej ambulancie. tam ich mal vždy dobré. ale to je iba moja zlá skúsenoť žiaľ. za viac ako rok sa Dr. nevedela vyjadriť či je, alebo nieje problém a či treba, alebo netreba brať lieky.
držím palce a hlavne prajem veľa zravia emoticon
25. jan 2012 o 22:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
fay26
5
Registrovala sa 8. septembra 2009 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 24 príspevkov a 5 inzerátov. Má 14 priateľov. Topoľčany, okres Topoľčany.
 @zuzana76 ahojky Zuzi, my berieme eurtyrox 1a1/4 tabletky - vždy mu to rozdrvím, zmiešam s troškou vodičky a striekačkou dám do pusiny - už si zvykol, pekne to vždy spapá emoticon
27. jan 2012 o 11:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
zuzana76
24
Registrovala sa 15. januára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 25229 príspevkov. Má 52 priateľov. Okres Nové Mesto nad Váhom.
 @tyli
@fay26 dakujem, 9.3. ideme na vysetrenie, dam potom vediet ako sme na tom my
27. jan 2012 o 11:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
fay26
5
Registrovala sa 8. septembra 2009 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 24 príspevkov a 5 inzerátov. Má 14 priateľov. Topoľčany, okres Topoľčany.
 @zuzana76 ok, držím pršteky emoticon
27. jan 2012 o 20:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
fay26
5
Registrovala sa 8. septembra 2009 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 24 príspevkov a 5 inzerátov. Má 14 priateľov. Topoľčany, okres Topoľčany.
 @zuzana76 ahojky, no ako ste dopadli?
13. mar 2012 o 22:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
zuzana76
24
Registrovala sa 15. januára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 25229 príspevkov. Má 52 priateľov. Okres Nové Mesto nad Váhom.
 @fay26 ahoj, boli sme v piatok v BA, zatial nemame vysledky, mam tam zavolat, skusala som v pondelok, aj dnes a nedovolala som sa, ale volala som az o 12.00, skor sa mi nedalo, tak zajtra uz budem mat doobeda volno, tak zavolam hned rano, dufam,ze sa dozviem nieco a mame sa dohodnut na kontrole, ale eviduju nas, kedze ja mam v anamneze endokrinologicke ochorenia. Inak som spokojna, lekarka ho vysetrila, este mu vraj da urobit rontgen rucicky aby zistila vek kosti emoticon , toto nechapem preco, ale to az pri kontrole, tak zajtra sa hadam dovolam a najradsej by som bola, keby bolo vsetko ok. Napisem potom viac.
13. mar 2012 o 22:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to

Podobné diskusie

Populárne albumy