Rotácia medzi kolienkom a členkom 15 mesačného dieťaťa

adelakuricova
13. dec 2014

Ahojte, ak mate niektore maminy uz takuto skusenost tak prosim o Vase nazory. Nas drobec zacal chodit asi ako 13mes aktivne uz aj po vonku , ako prve topanocky som mu kupila Shooshoos cizmicky lebo uz bol oktober, no uz pri skusani som si vsimla ze dava lavu nozku dost dovnutra. Predtym bezkal iba v ponozkach po dome a nebolo to az tak vidno, no ked som ho nechala bezkat aj bez plienky a uplne naboso doma tak trosicka dava lavu nozku dovnutra ale to som sa musela naozaj na to riadne zamerat a nie tak moc ako v tych topankach. Nasej pediatricke sme to spomenuli, a po prezreti noziciek, si vsimla ze medzi kolienkom a clenkom je rotacia a odporucila nas na ortopeda. No ked som sa objednavala tak som volala trom ortopedom ( kvoli skorsiemu terminu ) a dost sa cudovali ze 15mes. dieta... je skoda ist k ortopedovi. Ze sa noha vyvija do 3 rokov a objadnali nas az o tri mesiace ze mozno sa to aj upravi a ze prave take dieta len zacina chodit. A taktiez na lavej topanocke som si tiez vsimla ze podrazka na pata ( dovnutra ) je troska vysliapana.A podrazka na pravej topanke je bezchybna... Mate niektora mamina s tym skusenosti....A je mozne aby za tak kratky cas vysliapala podrazku....

zuzik307
13. dec 2014

ortopedi v tomto pripade vedia, co robia 🙂 Shooshoos su topanocky pre siroke nozky s vyssim priehlavkom, na uzsich nozkach nemusia sediet dobre...pod sa pozriet ku nam do skupinky: https://www.modrykonik.sk/group/4501/ mame skusenosti aj s topanockami tohto typu 🙂

adelakuricova
autor
13. dec 2014

Dakujem, pozriem, mame vysoky nart. Chodili sme po detskych obchodoch a obuvach a nic sme nemohli obut 🙂 tak sme si nakoniec vybrali shooshoos.

gulolicko
14. dec 2014

Myslím si, že ortopéd nemôže posúdiť na základe Tvojho opisu stav tej nôžky. Ja by som na Tvojom mieste išla k ortopédovi a keď nôžku reálne uvidí a povie, že to netreba riešiť tak by som bola spokojná. Ja som s malou išla k ortopédovi po 1. krát keď mala 2 roky a zistil nám ploché nohy, tak nosíme ortop. sandálky. A viem o takých mamičkách a deťoch čo už ako ročné nosia orto.sandálky.

adelakuricova
autor
15. dec 2014

Ahoj, to suhlasim, ortopedom som citovala co napisala pediatricka na vymennom listku, a vraveli vsetci traja to iste. Sme objednani no az na ten marec, objednavaju uz len tak daleko... a jeden mi povedal ze mam zavolat po 7.1. .Ze su momentalne plni. A ze jasne ze pozru nozicku, ale ze chodza sa do 3 roka vyvija, a ze je to uplne zbytocne teraz riesit.Takze podla nich to nie je az take akutne... a asi dufaju ze sa do toho marca to aj samo upravi... ALe je pravda ze nozicku zo zaciatku maly vytacal ( ked robil prve krocky ) ovela viac dovnutra, a teraz je to ovela lepsie, musim sa fakt zamerat iba na tu nohu az potom si to vsimnem ( inaksie kazdi vravi ze chodi pekne a nikto si nic nevsimol )... Aj som si myslela ze predsa len pri prvych krockoch davaju nozicky na vsetky mozne strany aby udrzali rovnovahu. No ked pediatricke sa tam nieco nezdalo tak urcite ortopeda musim navstivit. Este skusim obvolat dalsich, ale ked som sa stretla s nasou pediatrickou nahodne, tak mi vravela ze vsade je to rovnake ( s tym dlhym cakanim ).