Zapareniny na cikulke. Ako ich liečiť?

jeny
17. nov 2007

Ako mám liečiť zapareninky na cikulke? Dala som malej na to včera rybaciu masť,dnes som skusila sudocream ale nevyzerá že by sa to zlepšovalo.
Ešte liečime aj žabku v ustočkách fialovou vodičkou a niekde som čítala že také vyrážky ako pri zapareninách sa možu tvoriť aj preto,nepočuli ste o tom?

arabela36
17. nov 2007

Ahoj. Nasa mala mala zapareniny, ked mala asi 2 mesiace. Mala to dost hrozne, boli sme aj u doktorky, ale krem co nam dala nezabral. Trvalo to asi 3 tyzdne a potom to samo zmyzlo. Teraz mame pokoj, ale pamatam si, ze jej na to nic nezaberalo a boli sme dost zufali. Zatial sa nam najviac osvedcil Sudocream.
Jeny: snad sa vam toho podari zbavit skor nez nam. Vela stastia ;)

jeny
autor
17. nov 2007

Dakujem arabela,aj naša malá má 2 mesiace a 2týždne,snád ešte niekto poradí......

mirka4
17. nov 2007

jeny mne dala doktorka na to mast imazol a ta pomohla

andy.a
17. nov 2007

možno by pomohol Imazol krémpasta v tenkej vrstvičke,natierať 2-3 krát denne..voľný predaj..

mimakro
17. nov 2007

Ak má soor(spôsobuje ho Candida albicans) v puse, môže ísť o vaginálnu kandidózu a na tú je dobrý Canesten. Len neviem, či ho môžu aj deti. Treba sa spýtať v lekárni, alebo pediatra.

miruliacik
17. nov 2007

Ahojte. My sme mali tiez problem so zapareninami asi dva tyzdne. Doktorka nam predpisala Imazol a ten to vyliecil. Teraz jej ho davam na noc a mame pokoj...

xxmargaretka
17. nov 2007

ahoj..my sme sice na cikulke nastastie nemali no zadocek sme liecili pytiolom..v letaku sa pise,ze az od 10rokov no nam ho odporucila sestricka a zabral rychlo..inak ja stale natieram malej tenkou vrstvou rybacej masti jak zadocek tak aj cikulku aby ju nevystipkalo a nezaparilo sa..prajem skore uzdravenie..

harper
17. nov 2007

Aj my pouzivame imazol, ked to trocha viac scervena.

bibinka
17. nov 2007

zapareniny v oblasti genitálu majú súvis so "žabou" v ústach.ako píše mimakro. ja som to liečila slabučkou vrstvou imazolu(krémpasta)a pusu hnedým roztokom-dosť malého štípal. ☹ ale pomohlo to

lorik
17. nov 2007

no ja som pouzila obycajnu modru indulonu a ta pomohla

roasha
17. nov 2007

dievcata,aj na zapareniny/okrem ineho/je vyborny fungycidin mast.moze sa pouzit od novorodenca,neporovnatelne najlepsia. 😉 😵

roasha
17. nov 2007

opravujem,vsetky"i"makke-t.j.fungicidin. 🙂

jaduska
17. nov 2007

My sme na žabku používali tú "fialovú vodičku", ale v poradni u lekárky jej to nastriekali aj nejakým sirupom a potom žabka zmizla. Na zapareninky tiež používam imazol. Tie mala našťastie iba raz. Inak používam rybaciu masť. 😉

monkula
17. nov 2007

Pripájam sa k Imazolu, vylieči aj horšie zapareninky behom 3 dní...

tanja61
17. nov 2007

ahoj jeny-no mi sme tiez liecili zabku v ustach a malicky mal casto zapareny zadocek...ale ja som ho nechavala co najviac holuckeho aby sa mu to vetralo umyvala som len s cistou vodou a natierala sudocremom po 3dnoch sme mali pokoj 😉 a ako dlho pouzivas gentian violet?mi sme pouzivali skoro 3tyzdne a teraz sa nam to vratilo...nevies ci to mozem opakovane pouzivat?dik

jeny
autor
17. nov 2007

Maminy dakujem za rady,vyskušam ten imazol ešte.
Tanja61 mi dávame gentian zatial len tri dni tak ti neviem poradiť ci sa to može ale myslím si ze by to nemalo uškodiť,radšej sa porad s lekárkou.

emjee
18. júl 2008

dehrina • Včera o 23:41
Poradte mi prosim,
moja mala, teraz 5 mesacna, ma od narodenia vecne zacerveneny genital. Mala uz aj vytok, stale sme nato dostali masticku, po kotrej to preslo, ale dlho to netrvalo. Nikdy jej to vsak lekar poriadne nepozrel. Aj minuly tyzden prehrmel taky zapal, a dnes som si vsimla, ze ako keby sa jej to tam zrastalo, taka priesvitkava blanka je tam. Co s tym? Za akym lekarom? mali ste niektora podobny problem??
ako sa to riesilo??

danu • 1d • Dnes o 08:06
dehrina zbehni s malou ku gynekologicke

titkovamiriam • 3d • Dnes o 08:39
urcite ako radi danu,moze to byt aj neznasanlivost na papierova plienky alebo ak davas bavlnene na praci prasok ☹

sirinka • 1d • Dnes o 08:55
dehrina cim skor ku detskemu gynekologovi...

oskar75
18. júl 2008

Ahojte, nam pomohol krem od firmy Avene a vola sa Cicalfate. Pomaha na regeneraciu koze. Tam, kde nepomohol ani Imazol, zabral tento krem a pouzivam ho aj na potnicky a na akekolvek zacervenanie koze. Pozor ale, je dost drahy 40ml stoji cca 300Sk. V niektorych lekarnach vsak maju aj vzorky 🙂))

luciar79
19. júl 2008

nám pomáha kalciová masť.malý ešte zaparený nebol ale pri dcére ju používam doteraz.

miriam25
19. júl 2008

ahojte, tak nam dala doktorka kalciovu mast a holtov krem. Ten holtov krem dost smrdi, ale pomaha snad na vsetko, co je na pokozke. Aj na cervene pupaciky, aj na cerveny zadocek a maly mal na "vajickach" strasne cerveny flak, som sa az zlakla, ale aj na to nam ten holtov krem pomohol. Dostat ho v lekarni aj bez receptu 😉

andrii
19. júl 2008

Nám pomáhal Imazol a pri dievčatách ešte krém Canesten.

sipcek
19. júl 2008

ahoj,aj my sme pouzivali Imazol,rano a vecer,radili nechat chvilu rozbalit,ja som jej fenovala dupku,a za 2 dni jej to preslo.Osvedcilo sa mi to aj v nemocnici ked mala 2 mesiace,len doktori sa divili preco mam fen pri postielke 🙂 Cez den som davala hrubo sudocrem.

rohacka
19. júl 2008

Nasa Dorotka mala alergiu na jeden typ plienok, tiez pomohol Imazol. Lekarka mi kazala davat aj repikove obklady. Viackrat som vyskusala nasvietit Bioptron lampou od Zepteru - zabralo ukazkovo, priam pred ocami sa ta zapareninka zmensila.

kuky8
23. sep 2008

Ahojte,
my síce nemáme cikulku ale pipíka 😀 ale chcla by som sa poradiť...
Malému sa na vajíčkach vyhodili tri malé vyrážky - trocha červené, ináč nemokvajú,nesvrbia ani nič iné. Keďže sme nikdy nemali zapareniny (klop, klop) tak vlastne neviem, čo to je... Raz mal aj na pipíkovy taký červený fliačik, doky povedala, že mám na to dať harmanček. Dala som, za deň to prešlo.
Nemôže to byť tým, že som skúsila iné plienky než Pampers a Huggies, ktoré sme doteraz používali? (vrámci šetrenia som kúpila na striedačku Tesco, ale tie gumené 😢 ).
Ďakujem sa rady.

tinkaaa
7. júl 2009

my máme na cikulke taký malý červený fliačik,vyzerá to ako odlúpnutá kožička z pupáčika,dávam jej nato teraz bepanthen,ale zdá sa mi,že je to väčšie
zajtra asi pôjdem k dr,len sa chcem opýtať,či ta vyzerá tá zaparenina,lebo my sme to ešte ani raz nemlali kujem a tiež som kúpile Tesco plienky- 😒 ale teraz sme prešli na babylove z dm- tie sa mi vidia lepšie

ludmilabb
13. júl 2009

my mame zapareniny na zadocku ale nepomaha ani vetranie ani mastenie Imazolom. Mala ma hnacky a velmi pri kakani aj prdeni place.

cestovatelkaandrea
13. júl 2009

ludmila tie problemy pri kakani a prdeni sa daju ocakavat pri 1.5 mesacnom babatku. asi ma problemy s vetrami a preto aj tolko place. malo by sa to upravit do tretieho mesiaca 😉
skusala si na zadok pouzit mast Sudocreme? nam pomohla ked mal maly troska zaparenu ritku.

ludmilabb
13. júl 2009

ahoj, ja len neviem preco tak strasne hnackuje a potom ma vyzraty zadocek. Sudocrem som jej dala dnes prvykrat. Doma mam rybaciu mast ale nepomaha. Natieram aj Imazolom ale nepomaha. Miniem kvantum plienok uz je to financne neunosne o mojej psichyke nehovoriac kedze placeme stale.Dcerku preberie kazdy prdik ktory ju zaboli a je po spani 😢 Niekedy reve az sa ide zajst, prestane na par sekund dychat a obordovie, proste amok. Neviem ci sa aj vam taketo nieco prihodilo.

cestovatelkaandrea
13. júl 2009

hej prihodilo, nas drobec mal raz a posledny krat taku koliku, ze nomhol dychat od placu a bol cerveny ako moriak. bolo to hned druhy den po porode ale potom to uz nemal.
kolko krat denne ti kaka? nas maly ked mal 1.5 mesiaca kakal tak 4-5krat denne.