Čo všetko musím vybaviť pred pôrodom a po pôrode?

siposova
5. sep 2012

ahojte baby , som prvorodička , študentka 🙂) a chcela by som sa spýtať na doležitu vec z ktorej som úúúplny debil :D ....lebo nikdy som si nebola takto ziadne papiere vybavovat ani nic ... a nerozumiem sa tomu .... potrebovala by som vedet co si mam ist povybavovat pred porodom pre drobca a po porode všetko ...vsetky tie papiere a o co si mam vsetko poziadat .... najde s tu nejaka taka dobra duša ktora mi to všetko od A po Z napise ??? ja si to vsetko zaznačim ay som potom vedela 🙂)

ervenka
5. sep 2012

https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/co-potrebujem-vybavit-pred-porodom-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/co-treba-vybavit-po-porode-3/
kukni diskusie,
http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por... <--- toto je cerstve info z aprila... Poriadne si precitaj, zapis. Ale odporucala by som sledovat, ci sa casom nieco nezmeni (tvnoviny, denna tlac)

siposova
autor
5. sep 2012

@danka2105 no ja uz som toto pozerala lenže aj tak som s toho debil je toho strasne vela a tym papierom sa nerozumiem kedze som nechodila nikdy na urad prace ani nikde vies.... asi si teraz pomyslis ze toto dievca je dobre telivo ked tomu enchape ale co mam urobit ?? :D ....

hradnapani
5. sep 2012

@siposova tak vitaj vo svete dospelych 🙂 Ale vazne, tie linky, co ti dali dievcata su asi to najprehladnejsie,co ti mohli poskytnut. Na prve precitanie je to mozno chaos, ale ked precitas viackrat, zoberies do ruky pero a papier a sprehladnis si to, tak to nie je nic zlozite. Kazda sme raz zacali nieco vybavovat, a casto aj bez pomoci a dopadlo to dobre. Len sa toho netreba bat. Proste prides k okienku, povies co si zac a opytas sa, co mas robit.
Nepises, ci si studentka SS, VS, ci mas nad alebo pod 18 rokov, Ci si vydata alebo nie atd a od toho sa odvijaju dalsie vybavovacky... Pripadne si tu vyhladaj temu, v ktorej su baby s rovnakym alebo podobnym terminom porodu a popytaj sa tam, co vsetko uz maju vybavene. napriklad tu https://www.modrykonik.sk/forum/spolocny-termin-miesto/vytuzeny-poklad-cakame-v-novembri-2012/