Zmena trvalého pobytu. Čo k tomu potrebujem?

annie13
27. jan 2010

Nenasla som podobnu temu, potrebovala by som poradit, akurat sa s manzelom stahujeme do bytu svokrovcov, kt. maju v OV, zatial ho nejdu prepisat na manzela. V marci cakame druhe babatko takze do porodu si chcem vybavit vsetky formality. Svokor by nam mal dat nejake potvrdenie ze suhlasi s tym ze tam budeme byvat a mat to ako trvaly pobyt? Musi to byt overene notarom? na zaklade coho si mozem zmenit obciansky preukaz a dalsie doklady?
dakujem za rady

sue
27. jan 2010

Annie, svokor alebo svokra musia ísť s Vami na políciu s listom vlastníctva bytu,resp.domu a tam podpíšu súhlas s tým,že ssa vy tam nasťahujete 😉

dupinka
27. jan 2010

nie tak nahodou na obecny resp. mestsky urad??

annie13
autor
27. jan 2010

takze osobne tam musime? staci jeden z nas manzelov?
a kde vsade je este potrebne nahlasit zmenu adresy
dakujem

annie13
autor
27. jan 2010

?

sue
27. jan 2010

Dupinka, nie,na políciu...tam sa robí trvalý pobyt a zmena občianskeho preukazu...aspoň ja som tak vlani bola... Annie no všade...kvôli smetiam treba ísť na mestský úrad,na poštu, do všetkých úradov,preukaz poistenca...

annie13
autor
27. jan 2010

no tak mam co robit
dakujem Vam dievcata

siouxsie
28. jan 2010

co ma v rychlosti napadlo, tak treba toho naoazj vela vybavit:
- mestský úrad evidencia obyvatelstva a danove oddelenie (koli platbam dane za odpad, prip. dan za psa a dan za nehnutelnost)
- socialna poistovna
- zdravotna poistovna
- obvodny lekar
- OP, pas, resp. dalsie doklady
- banka
- komercna poistovna - ak mas uzatvorenu nejaku poistku
- stavebna sporitelna - ak mas s nimi zmluvu
- sprava bytov, resp. bytove druzstvo, ci spolocenstvo bytov, v ktoreho sprave je byt svokrovcov
- dodavatelia plynu, elektriky, tepla v byte, prip. pevna linka
- mobilny operator
- a dalsie veci , treba si len v klude prejst osobne doklady a pripadne uzatvorene zmluvne vztahy.

Zela ti silne nervy 😉

domin85
23. apr 2012

Ahoj,
potrebujem poradit, lebo uz som na prasky a nechce sa mi na stokrat obehavat vsetko, kedze zistujem ze vsade su strankove dni uplne inak...

Minuly rok sme s priatelom kupili byt, chceme si sem prihlasit trvaly pobyt. Kam to mam ist zahlasit a co vsetko k tomu potrebujem, resp. aky je postup? Mate niekto skusenost z poslednej doby?

Dakujeeeem 😉

namakuz
23. apr 2012

@domin85 Trvalý pobyt sa nahlasuje na mestskom úrade na ohlasovni pobytov (evidencia obyvatelstva), ak si z BA, tak na mestskom úrade tej mestskej časti kde si chcete nahlasit trvaly pobyt, resp. kde sa nachadza vas byt.. Je potrebny len OP, a original listu vlastnictva k bytu... ak je na liste vlastnictva uvedeny len jeden z vas, tak ten ktory na LV uvedeny nie je, potrebuje suhlas toho druheho - majitela bytu ... Ziadne potvrdenie o pobyte z evidencie obyvatelstva potom nepotrebujete, system policie a evidencie obyvatelstava je prepojeny, cize pri vybavovani novych obcianskych preukazov potrebujete uz len stary obciansky preukaz a zaplatit poplatok, to je vsetko.... 🙂

monhla
23. apr 2012

U nás požadovali na polícii /kvôli obč. preukazu/ aj potvrdenie z obecného úradu o trvalom pobyte. Aj ja mením občiansky kvôli zmane trvalého pobytu - o 500 metrov 😀 Ale chcem to zmeniť než sa bábko narodí.

namakuz
23. apr 2012

Neviem ako inde, ale v BA potvrdenie o trvalom pobyte pri vybavovani OP netreba....

domin85
23. apr 2012

@namakuz cize zajst na kataster, tam si vyziadat LV a potom s tymto LV a obcianskym na miestny urad Ruzinov, ak tomu dobre rozumiem? (byvame na Vlcom Hrdle, coz spada pod Ruzinov, ak mam dobre informacie) a to je vsetko? Potom na policii vybavit novy OP, alebo sa to automaticky? a pak az ked mam novy OP tak nahlasit zmenu zamestnavatelovi, poistovni banke atd?

namakuz
23. apr 2012

@domin85 pri zapise nehnutelnosti na katastri vam kataster nevystavil LV? Pokial nie, tak ano, musite si ho vyziadat, s LV a OP pojdete na mestsky urad Ruzinov na odd. evidencie obyvatelstva. Potom musite ist na policiu obaja osobne (musia vas odfotit) a poziadate o vydanie noveho OP. Ten vam vystavia za par dni.. Potom s novym OP sa nahlasia vsetky ostatne zmeny na úradoch, u zamestnavatela, na katastri, atd... 😉

domin85
24. apr 2012

@namakuz Dakujeeeem 😉

galamboska
7. dec 2012

ahojte mam dost velkej problem hcem sa prihlasit k priatelovi na prechodni pobyt ale ja pochadzam z cech tagze tu na slovensku nemam slovensky obcansky ale povolenie na pobyt co potrebujem abi som mohla urobit prechodni pobit k priatelovi??????????

stanislavao
7. dec 2012

na obecnom urade, kde s vami pojde svokor i svokra matrokarka vypise papiere, svokrovci to podpisu, dostanete papiere a mozete ist na policiu. matrika to hlasi vsade, na vase predchadzajuce bydlisko, kde vas odhlasia. vy idete len na policiu.

kosuda
22. apr 2013

Zdravim ,nemate niekto skusenosti ako postupovat ked si memnim trvaly pobyt z SK do CZ?Na ceskej strane mi uz bol vydany doklad o trvalom pobyte neviete ako treba postupovat dalej.Čo všetko potrebujem na Slovenske urady?

matozazzo
22. apr 2013

S dokladom z CR prides na MÚ - oddelenie trvaly pobyt a odhlasis sa. Potom postupne poodghlasujes aj dalsie veci, co platis na zaklade trvaleho pobytu. Tam ti poradia, ako dalej, ako zmenit OP, pas atd.

milan236
24. feb 2014

prosím Vás chcem sa opýtať pri zmene trvaleho bydliska sa samozrejme musí zmeniť aj občiansky preukaz a to som sa chcel práve opýtať či pri zmene občianskeho sa musí zmeniť aj fotka či neôže ostať tá predošlá za skorú odpoveď ĎAKUJEM :D 😀

sense
24. feb 2014

@milan236 ta odfotia priamo na policii

milan236
24. feb 2014

!
@sense. Ale ja chcem tu terajsiu fotku nie novú

angelheart
3. mar 2014

@milan236 tak máš smolu a nebudeš mať občiansky. Fotia priamo na polícii a už to nie je ani samostatná fotka, je to priamo súčasť tej plastovej kartičky ...

janie8254012
6. máj 2014

Ahojte..s priateľom sme sa rozišli a máme spolu 9 mesačného chlapčeka .. malý má trvalý pobyt v BA na tej adrese kde sme doteraz bývali spolu ... ja som ho mala stále u svojich rodičov a chcela by som ho zmeniť malému .. čo všetko na to potrebujem aby som to mohla vybaviť ??

mamulka211
1. jún 2014

@sue : nie nemas pravdu, na policiu pojdu az s potvrdenim z mestskeho uradu, ze su prihlaseni na trvaly pobyt, na policii sa na trvaly pobyt neprihlasuje, mas zle info.

juzanka25
5. jún 2014

dievcata, prosim Vas, budeme menit TP. Viem vybavit OP a VP naraz v jeden den? Resp. vybavim VP bez noveho OP? asi nie, co? a musim si zmenit VP v mieste povodneho bydliska? Novy TP budeme mat v BA, doposial som nahlasena v BB. Nerada by som cestovala vyse 200km kvoli kazdemu preukazu osobitne. Dakujem

antolka
19. jún 2014

@juzanka25 tiez nas to teraz caka, myslim si ze by sme to mohli vybavit v jeden den.. ale najskor treba ist na obecny urad/mestsky... bola si uz?

juzanka25
20. jún 2014

nie, este sme neboli, caka nas to najskor az na september. najskor musime dokoncit domcurik ;) nech mame kde ten trvaly pobyt prehlasit ;)

jamabe
8. júl 2014

@juzanka25 Vodičský preukaz nemusíš meniť - nie je tam uvedená adresa TP. Ale musíš meniť technický preukaz - tam adresa je 😉 Samozrejme to urobíš, až keď ti vydajú nový OP...

anik025
23. júl 2014

Ahojte da sa nejako urychlit vybavenie obcianskeho preukazu kolko sa plati? dakujem

radus1810
10. sep 2014

ahojte, ja sa chcem opytať ako to je, ked sme neni majitelia bytu, ale majitelom je stale bytove družstvo, nemame byt este odkupeny do vlastníctva.