Taliansko dovolenka - utečenci

bublinka127
21. jún 2015

Ahojte

chystame sa na dovolenku do Lido di Jesolo zhruba v polovicu jula. Chcela som sa opytat, ci tam uz niekto bol v tomto obdobi, ako to tam vyzera s utecencami. Je dovod na obavu? V TV to vyzera dost hrozivo....Poprípade keď nie Taliansko, Grecko takisto vyradujem..kam teda ist?

moni244
21. jún 2015

@bublinka127 nikam a ostať na slovensku

malabiba
21. jún 2015

@bublinka127 v TV vyzerá všetko hrozivo, veď z toho žijú 🙂 ..

mima4
21. jún 2015

@bublinka127

a čo si ešte všetko čitala? 😀

utecenci nie su zlocinci!!! Su to ludia, ktori nasadli do drevenej lodky s tym... ze mozno kazda piata lod sa potopi a oni zahynu na otvorenom mori...

fiffinkaa
21. jún 2015

vôbec by som situáciu nezľahčovala, utečenci zločinci sú, všade šíria strach a násilie, búria sa rabujú, nemajú problem zabiť, sú to moslimovia, ktorí to majú potvrdené v ich Korane..problém nie je ich tmavá pleť( aj ked priznajme si všetko čo je tmavšie od nás je lenivé, čiže žiaden osoh ale straty pre krajinu) ale problem je práve náboženstvo.. Moslimovia v prvom rade nenávidia židov, v druhom rade kresťanov..
okrem imigrantov sú veľkou hrozbou aj teroristické útoky v Europe, takže ak máš odvahu choď, ak máš strach a nechceš ohroziť deti seď doma

moni244
21. jún 2015

@fiffinkaa a ty si myslíš, že všetci utečenci, čo sú na lodiach, sú obohnaný bombami a ako prvé po príchode sa rozbehnú do letovísk a začnú vraždiť, vyhadzovať všetko do vzduchu a plieniť?

pribinak
21. jún 2015

Ked sa bojis, tak sed doma, aj tu na Slovensku mame kopec krasnych miest

Niekedy sa smejem, ze deti na ihrisku hovoria, ze my sme boli v Turecku a 2x v Egypte a na Korfu a ideme na Sardiniu a nepoznaju Tatry netusia nic o nejakych inych horach ci parkoch na Slovensku

ingelika78
21. jún 2015

@fiffinkaa to bolo myslené ako sarkazmus však?

mawka
21. jún 2015

@moni244 nezacnu hned, ale tolko nepokojov je vsade okolo nich, ze nevies nikdy ako im prdne v bedni a zacnu sa branit. no a ono je vazne lepsie zostat doma a teraz sa na juh velmi netrepat. clovek nikdy nevie. co tak severske krajiny? 🙂 tam by som sla 😀 norsko, finsko, svedsko no veru. a nie skapinat pri 45°C na juhu. nuz ale tento rok sme sa uskromnili na slovensku s terchovou. sice tam tiez clovek nikdy nevie, kedy sa na neho vyruti medved alebo sa zruti z rebrika dolu zo skaly 😀 a pri nasom stasti.... ej, som nas velmi kvalitne poistila. aj HZS 😀 😀

moni244
21. jún 2015

@mawka veď dobre, ale ona rieši teraz dovolenku v rezorte, ja narážam nato

mawka
21. jún 2015

@pribinak vies co, suhlasim. mne more postacuje raz za 5 rokov, minuly rok to bolo dost huste na ukrajine, stiahnutu prdel som mala riadne, ved lietadlo, vzdusny priestor, media, atd. a som si povedala, ze je to vobec treba? nie. a presne to ma napadlo, ze chodime kade tade, ale decka by mali spoznat v prvom rade svoju krajinu.

pribinak
21. jún 2015

@mawka co medved!!! Mojho svagra nahanal baran na salasi, aj ho nabral na rohy, boli sme mrtvi od smiechu, taku komediu moze clovek zazit len doma ;)

mawka
21. jún 2015

@moni244 tak ano, chce ist niekam, kde su nepokoje nejake a pyta sa ako to naozaj je. sak teda asi na zaklade niecoho mam obavy, sa tam nebudem trepat len aby som sla k moru? ja to nepochopim... jaj zlate slovensko, cesko, rakusko a tuto okolo. sak sa da ist v rakusku k jazeram, da sa ist k balatonu, u nas su kupaliska ake super, v cechach tiez. ale neeeee, my sa musime trtusit k moru zrovna vtedy, ked situacia v europe je napata.

moni244
21. jún 2015

@mawka pochybujem, že krajiny, čo žijú z turizmu, si nechajú pokaziť sezónnu, urobia všetko preto, aby turisti boli v bezpečí

mawka
21. jún 2015

@pribinak jezisi maria, tak toto ma nenapadlo, pricom na salas pojdeme urcite. no dakujem za tip, budem si davat pozor na barana 😀 lebo nam sa vzdy nieco musi poondit, som zvedava, co to bude tentoraz 😀 inak to moze byt zabavne 😀 😀

moni244
21. jún 2015

@mawka ale to je pravda, radšej sa budú trepať, ako by mali ostať tu a spoznávať krásy Slovenska

mawka
21. jún 2015

@moni244 no nedavno v tunise v super hoteli to tak nevyzeralo, ked sa tam nejaky maniak odpalil. clovek nikdy nevie.. sak treba byt opatrny no.

pribinak
21. jún 2015

@mawka ti poviem, ze moj svagor je chlap jak hora, ale ked ho ten baran nabral tak letel kvalitne. Na druhy den ledva nohy tahal. Ani bolestne od bacu mu nechutilo, ale nevadi ;) stiahli sme to za neho 🙂)))

mawka
21. jún 2015

@pribinak ja poletim, ked si dam zincicu 😀 😀 sak co, crevna sprcha natural 😀 detox. preco nie 😀

mima4
21. jún 2015

@fiffinkaa

sorry, ale problemom pre nas su v prvom rade chore myslenia ake mas ty.... myslienia v debnicke jeden krat jeden cm.... s miliardou predsudkov...

inak..pocula si o tom...ze v anglicku je 150 tisic slovakov?

co tak najprv stiahnut vsetkych slovakov zo sveta do slovenska... vies kolki rabuju, cerpaju rozne davky?

fiffinkaa
21. jún 2015

@mima4 proti čerpaniu dávok ja nemám nič, ak na to štáty majú..ja som hovorila o násili, presadzovaní islamu a utláčaní kresťanstva..

mima4
21. jún 2015

@fiffinkaa
a z kade mas informaciu, ze idu pachat tu nasilie?

inak..my "krestanska" europa... sme lepsi? vies kolko nasilia je pachanych od ludi, co nie su za islam?

tak ako najdes psychopatov medzi islammistami, najdes aj krestanmi, ateistami.... a vobec... z kade mas, ze ti ludia sem prisli robit nasilie?

fiffinkaa
21. jún 2015

@mima4
a ty máš aký názor na moslimov?
považuješ ich za mierumilovných?
oni majú svoje zákony a prispôsobovať sa nikomu nebudú..

mima4
21. jún 2015

@fiffinkaa

som krestanka a viem, ze tento problem je dany od cias izaka a izmaela... izak sme my krestania...izmael je nasledok nedovery abrahama voci Bohu a nasledny sex so sluzkou...a od izmaela ide aj moslimsky svet.... a vzdy tu budu problemy, nedorozumenia... ale povedat, ze automaticky kazdy moslim je zlocinec, gauner... je podla mna omyl... vies kolko cernochov v afrike je krestanov? ved sa tam hlavne v juhoafr. republike konaju cele konferencie krestanov...

inak, velmi odporucam precitat si tento clanok, je to tam velmi dobre napisane:

https://dennikn.sk/165049/falosne-bilbordy-star...

fiffinkaa
21. jún 2015

@mima4
a ty máš aký názor na moslimov?
považuješ ich za mierumilovných?

mawka
21. jún 2015

a ja si myslim, ze svet by sa uz mohol uberat inym smerom a prestat si dokazovat, ktore vierovyznanie ma vacsie gule a ci boh je ten lepsi. lebo sa kvoli takymto kravinam vykynozime a az potom bude konecne pokoj.
ale nasilim si rpesadzovat vieru je trosku proti vieram, nie? lebo podstata viery by mala byt asi v tom, ze sa majme vsetci radi rovnako. ale zrovna teraz ten pocit nemam, ked niekto v mene viery je schopny zabijat a zabijat tych, ktori maju inu vieru. no co ja viem... preto je asi lepsie byt bez vierovyznania a verit len vo vlastne schopnosti. pretoze ak ma na ulici zacne znasilnovat 5 chlapov, pre ktorych je zena handra, tak mi ziadny boh uz nepomoze..

fiffinkaa
21. jún 2015

@mawka
ale BOH Ti pomôže ak Boha nikdy nezaprieš ani on Ťa nezaprie na poslednom súde, život sa smrťou nekončí...

moni244
21. jún 2015

@fiffinkaa preboha, to co su za blaboly? Takto len dokazujes, ze krestania su tiez neprisposobivy

zita19
21. jún 2015

@fiffinkaa krestania by sa mali hlavne pozriet do svojej minulosti. Ako "merumilovne" presadzovali krestanstvo v juznej Amerike za cias konkiscadorov? Ako mierumilovne bieli krestanski novousadlici zahanali povodnych Indianov do rezervacii. To boli potoky krvi v mene toho jedineho spravneho Boha a potreby ziskat tamojsie uzemia a bohatstvo, kde sa bude lepsie zit ako v byvalej domovine.
A presne aj medzi tymi krestanmi boli mierumilovni, ktori nemali potrebu pachat zlo a sli tam len v dobrej viere v lepsi zivot. Lenze ich lepsi zivot bol vykupeny krvou, ktoru prelievala len cast z nich.
Krestensky svet dohnala jeho karma. Ci sa nam to paci, ci nie, dejiny sa opakuju a my sme zrazu na tej opacnej strane a povazujeme sa za ohrozenych. A nemyslim si, ze by sme mali realnu sancu na tom cokolvek zmenit, mozme len zmiernit dosledky.

moni244
21. jún 2015

@mawka to je tak, ked si par fanatikov prisposobilo koran podla seba, ale to robia aj krestania, len nie az v takej miere ako islamisti, ale ked si zoberies, kedysi boli kriziacke vypravy, tiez v mene nabozenstva, teraz si zase dalsie nabozenstvo prekrutilo svoje ucenie podla seba, covies, mozno o dalsich 200 rokov tu budeme mat sialenych tibetskych mnichov, ktory si tiez svoje nabozenstvo prekrutili

zita19
21. jún 2015

@bublinka127 ostat doma. V Lide som bola pred rokmi, ked este nenastalo stahovanie narodov a arabov a cernochov tam bolo dost. Cez den sa zubozeni motali po plazach a otravovali predajom kadejakych zbytocnosti. Po veceroch som tych istych stretavala vyfesakovanych, ovesanych zletom ako tiahnu do centra za zabavou.