Mumps, rubeole a osýpky vakcína - za a proti

miskatomy
5. jan 2015

Ahojte chcela by som sa opytqt na jednu vec.Moja mala bude mat 15 mesiacov zatial presla ockovaniami bez nejakych vacsich problemov.Ale stale mi vrta v hlave ockovanie mmr vakcinou kedze je z tych vsetkych asi najhorsia.Problem je v tom ze moj partner ma z predosleho vztahu syna ktory zdravotne nie je v poriadku bolo mi povedane ze sa o kusok vyhol autizmu.A samozrejme mnozstvo inych problemov ma.Neviem ci to mali rodicia v genoch ale bojim sa ze prave ta vakcina by mohla spustit nieco u mojej malej.Co si myslite vy ? Dakujem za odpovede

lucy125
5. jan 2015

Ahoj,my sme prešli všetkymi očkovaniami,dokonca aj nepovinnymi ako su rotavirusy a aj hepatitda A,synček ma všetky očkovania,Hexa,Prevenar13,Rotarix,MMR aj Havrix proti hepatitde a nikdy nemal nič,max nejaku teplotku a mmr sme prešli uplne že ok,na 11.den teplotka čo trvala 48h max 38,5st mal a nič ine,takže za mna áno.

miskatomy
autor
5. jan 2015

@lucy125 Daujem za odpoved a daa by ste a vtedy keby ste vedela ze v genochbdietata moze nieco byt a vakcina moze nieco vyvolat?

lucy125
5. jan 2015

@miskatomy ked je to v genoch tak sa to prejavi skor,či neskor,aj ked sa dieta neda zaočkovat tak sa to prejavi,možno o pol roka,rok ale prejavi.

zabka1987
5. jan 2015

tak za mna nedat !!!! odovodnenie mas u syna .... a to, ci sa to prejavi skor ci neskor je diskutabilne pretoze prave ockovanie je spustac

zita19
5. jan 2015

@miskatomy aj sa jedna o geneticku predispoziciu na nejaku chorobu spustacom moze byt cokolvek. Cas, banalna virusova infekcia, vysoke horucky, stres, uraz... Ak je nieco zakodovane v genoch je skor stastim ak sa nevyskytne v zivote cloveka nejaka okolnost, ktora to spusti. Ak mas naozaj pochybnosti, tak sa neriad radami viac ci menej informavanych amaterov, viac ci menej naklonených ockovani, ktori diskutuju v ockovacich temach na MK ale obrat sa na lekarov. Dozaduj sa vysetreni, dozaduj sa odporucani na odbornikov, obracaj sa na odbornikov cez maily.
Ja som sice zastanca ockovania, lebo podla mna benefity z neho vysoko prekracuju rizika, ale ak by som mala akukulvek pochybnost sla by som za ludmi, ktori veci rozumeju viac ako siroke plenum MK. Urcite by som sa nespoliehala na informacie sirene panom inzinierom cez dierkovanu matematuk, ktory sa samomenoval za najvacsieho odbornika na ockovanie v tomto state a ktorého (zial) mnohi bez rozmyslania slepo nasleduju a siria jeho (polo)pravdy ak nie rovno zavadzajuce informacie...
Pytaj sa infektologov, pytaj sa neurologov, pytaj sa genetikov, nenechaj sa odbit. Proste komunikuj s tymi co su vo veci odborníci.

zita19
5. jan 2015

@zabka1987 ockovanie nie je jediny spustac... Nezavadzaj neuplnymi informáciami.

zabka1987
5. jan 2015

@zita19 och !!! kde citas jediny ? nemyl si dojmi s pojmami, ok? uz som tu dost precitala o tebe vo fore, tak sa viac k tvojej osobe ani nevyjadrujem.

pectore
5. jan 2015

spojitost autizmu a ockovania MMR nieje doposial vedecky dokazana ci potvrdena. Autizmus je velmi komplikovana diagnoza a vedci ani dnes o nej nevedia vsetko.... najnovsie studie hovoria o spojitosti autizmu s prenatalnym vyvojom ...ci uz vplyv pesticidov, hormonov, genov...atd... suvislost s ockovanim je uz skor mytus polozeny na slamenych nohach podvodu pana doktora Wakefielda (nieco o tom najdes napr tu :
http://personal.tucna.net/mmr-zpusobuje-autismu...
http://personal.tucna.net/dr-andrew-wakefield-a... ) ... co malo za dosledok ze cast rodicov v UK prestala ockovat MMR vakcinou....autizmus nevymizol a este ako bonus mali na prelome rokov 2012-2013 vo Wales-e lokálnu epidémiu osýpok .... Treba si davat pozor na antivax hnutia ktoré velmi radi operuju s tendencným informaciami podobneho typu..obzvlast teda na internete a prostrednictvom mamickovskych for sa zdruzuju...a vzajomne podporuju v roznych nezmysloch ci nepresnostiach.... .poslala som ti aj pozvanku do skupiny kde sa problematike ockovania venujeme ...ak budes mat zaujem najdes tam mnoho infa o MMR, ockovani ako takom.... pozerame na zuby relativne dost nebezpecnému a manipulativnemu antivax.... veci niesu ciernobiele....tak ako ockovanie moze uskodit moze uskodit aj neockovanie.... nielen ze treba mat prehlad a individualny pristup aby sme sa mohli rozhodnut...ale dolezite je kriticke myslenie a kvalita informacii na zaklade ktorých sa rozhodujeme.

lucy125
5. jan 2015

@miskatomy tu si sa ani pytat nemala lebo jedny su za očkovanie a jedny proti,ja by so sa poradila s pediatričkou a povedla jej o všetkom.

miskatomy
autor
5. jan 2015

@zita19 urcite sa idem informovat aj osobne cez mail som pisala s lekarom ktory mi v podstate napisal to co vy.A tiez mi odporucil informovat sa aj u inych lekarov.Buduci tyzden ideme k nasej jej sa chcem opytat a chcela som vediet aj od inych kedze je nas tu vela a je vela skusenosti

zita19
5. jan 2015

@zabka1987 dakujem za informaciu. Tymto "uz som tu dost precitala o tebe vo fore.." si mi potvrdila, ze ma preberate aj vo vasich sukromkach. Mala som take podozrenie ale chybala mi istota. Ty si mi ju dala. Citim sa polichotena, ze vam stojim o to aby ste ma prepierali. Dakujem, zástancovia sloboty v ockovani! Naozaj dakujem za vasu, aj ked utajenu a predpokladam, ze asi nie velmi lichotivu pozornost. Potvrdzuje to, ze moja pritomnost v (ne)ockovacich temach ma zmysel.

zabka1987
5. jan 2015

@zita19 ja nechodim do ziadnych skupin a do fora malokedy 😀 "chyba" bude asi niekde inde 😀

miskatomy
autor
5. jan 2015

Tiez som podobny clanok citala a cim sa to blizi tqk mam stale viac a viac pochybnosti ci je to dobre rozhodnutie ked viem ze v rodine mojho partnera su taketo problemy.Doteraz sme normalne ockovali ale ked bol jeho syn u nas zacala som viac a viac nad tym vsetkym premyslat

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pectore
5. jan 2015

@tanapeta a co mas potvrdene..autizmus z ockovania ? ..priamo autizmus z ockovania u zdraveho donoseneho dietata?.. ziadna zmienka o postvakcinacnej encelofapatii ci inych problemoch? mozes dat foto tej spravy aspon teda tu cast kde to mate potvrdene?

denduska
5. jan 2015

@pectore prepac a co by sa tym zmenilo? Dieta ostalo postihnute bez ohladu na to ako to kto pomenuje 😖

denduska
5. jan 2015

@miskatomy neockuj, kym si nie si ista, zbieraj viac informacii, citaj, pytaj sa. Musi to v tebe dozriet, ci uz budete ockovat alebo nie. Kym to nemas v sebe vyjasnene, nedrazdi tigra bosou nohou...moja rada.

zabka1987
5. jan 2015

@tanapeta vsak Tani prosim ta ved aj mne ked som stala pred komisiou povedia, ze my sme tu na to aby sme vas odhovrali ale bola by ste hlupa pravdupovediac keby mu ho date ....oooo no ani reakcie som sa nezmohla ...a v komisii nie je jeden clovek

pectore
5. jan 2015

@denduska no napr to ze ockovanie nesposobilo autizmus... a hovorit ze ho sposobilo je klamstvo.. ak teda @tanapeta nema nejaky "dokaz" o tom ze autizmus maju z ockovania. (nie po ockovani ale z ockovania) ... nepresnosti su zbytocne zavadzajuce...

zita19
5. jan 2015

@zabka1987 😀 😀 😀

jana_eyre
5. jan 2015

@tanapeta nechces ukazat tu spravu, nech mame vsetci dokaz aki su doktori zmanipulovani? ved zamaz osobne udaje dcery a ukaz aka sprava dokazuje, ze autizmus je vdaka ockovaniu - mozes to dat aj do novin a konecne bude dokaz ake strasne to ockovanie je..

uz som taketo nieco citala viac krat - ze nejaky rodic "to ma potvrdene na papieri" ale nikdy to nikto neukazal.. to je naozaj, ale naozaj velmi zvlastne.. ved ked uz vsetci tak bojujete proti ockovaniu, preco nikdy neukazete dokaz, ked ho dokonca mate doma?

zabka1987
5. jan 2015

@jana_eyre aj ty nam hod svoje obcianske , rodne listy aby sme uverili ,ze existujes aj deti mas a neklames nas nahodou 😀 ale nie obcas sa smejem kam speje tato doba nasa 😀 😀 😀

jana_eyre
5. jan 2015

@zabka1987 nevies citat? pisem predsa nech zmaze osobne udaje dcery a nech da dokaz ktory tvrdi ze existuje.. ja sa obcas smejem nad hlupymi argumentami niektorych ludi - vid tvoj prispevok..

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zabka1987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
irenkask
5. jan 2015

Ani pána boha nikto nevidel a predsa každý z vás chodí do kostola a pevne verí že niekde existuje už niekoľko tisícročí a modlí sa k nemu .
Ani jeden duchovný nikdy nikde nedokázal nijakým vedeckým výzkumom kde sa nachádza , ani nijakým vedeckým pokusom nepotvrdil a pritom to nikto nespochybňuje.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz