Neočkovaná dcérka a plávanie

bjusnicka
6. jan 2014

Ahoj maminky,je tu nejaká ktorá nemá očkované dieťatko a chodí s ním plávať??? Chcela by som chodiť s mojou 7-mesačnou dcérkou,ale bojím sa,resp.neviem či jej môže niečo hroziť...ďakujem 🙂

zuzanockamt
6. jan 2014

@bjusnicka a to ju chces drzat teraz len doma zavretu? ... nedala si ockovat, tak musis pocitat aj s istymi rizikami a znasat ich

anjelicek26
6. jan 2014

@bjusnicka - a cim ju chces ohrozit? Nechapem. Nas maly tiez nie je ockovany a takmer dva mesiace chodime plavat. Ak myslis ockovanie proti rotavirusom, tak to zdaleka nechrani proti vsetkym kmenom, takze nejaku pliagu z verejneho bazena si moze doniest tak aj tak... preto chodime do extra mini bazenika pre deti, kde platia velmi prisne hygienicke normy.

tin007
6. jan 2014

@bjusnicka Neviem, ake boli dovody pre neockovanie a tiez nedefinujes blizsie, co by ju mohlo ohrozit. Skus byt trochu konkretnejsia, ze coho sa bojis.

uhnakova
6. jan 2014

My sme neockovani, absolvovali sme jeden kurz a v pohode, ziadna choroba. Skor nez jednu z chorob, proti ktorym sa ockuje, je pravdepodobnejsie, ze dieta chyti nadchu alebo kasel, kedze to maju bezne ostatne ockovane deti aj rodicia. Samozrejme nachladnute dieta nema co robit na plavani, ale pri zacinajucej viroze sa to blbo rozoznava, takze treba s niecim takym pocitat.

bjusnicka
autor
6. jan 2014

Neviem co by ju mohlo ohrozit,preto som sem dala tu diskusiu,ci je tu niekto kto chodi aj ked nema dietatko zaockovane.

hoblinka13
6. jan 2014

NEROZUMIEM.ak niekto neda dieta ockovat,predsa je to z prevedcenia,ze vakciny su zbytocne a aj bez nich sa dietatu nic nestane.ked sa bojis,ci sa jej nieco nestane,mala si ju dat ockovat

sissy27
6. jan 2014

@bjusnicka striehnu tam na ňu presne také isté nástrahy ako na ulici, v mhd, v nákupnom centre, v škôlke, v škole, v čakárni u lekára... a presne ako písala @zuzanockamt - nedala si zaočkovať, mala si na to dôvod, ale musíš rátať s následkami rovnako ako tie, ktoré zaočkovať dali...

prevenar
7. jan 2014

nemozes ho "ohrozit" nijak inak , ako by si "ohrozila" ockovane dieta ..kedze vakciny maju ziadny, alebo minimalny ochranny ucinok. skor opacne ..poskodia imunitu a dieta ochorie este skor, ako neockovane.

napriklad cierny kasel .

1) vyskyt pocas rokov - ochranny ucinok 0
2) chorobnost podla veku - najvacsia chorobnost u cerstvo zaockovanych deti.

popripade si prestuduj nieco z mojho blogu ..alebo v nasej skupine - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

bjusnicka
autor
7. jan 2014

...dakujem za nazor maminkam s danou skusenostou na ktoru som sa pytala,ostatne nazory maminiek,ktore vlastnu skusenost nemaju ma nezaujimaju 😉

emilia007
7. jan 2014

Ahoj,my chodime plavat od 8 mesiacov.dcera teraz ma 13m a z plavania jej nic nebolo.stale chodime plavat a neockujeme.podla mna plavanie skor podporuje imunitu.

nae
7. jan 2014

@bjusnicka ahoj, nemali sme s tým problém. S neočkovaným som chodila každý deń pre staršieho syna do školky, von, na návštevy, cestovali sme, bez problémov. Na bazéne može chytiť akurát tak soplíky, čo je časté, ale naozaj tam nechytí tetanus, záškrt apod.

kbeata
7. jan 2014

@bjusnicka tak ked ti teraz napisem,ze s malym 7 mesacnym neockovanym som chodila v lete do termalu,o rok na jazero,nevyhybala som sa v ramci moznosti nicomu,teda mat.centrum,obchody,zahrada,piesok...
skor by som povedala,ked cerstvo zaockovane babo zivou vakcinou proti rotav.si poprdkava v bazene...

silviami
7. jan 2014

@bjusnicka sama sa musíš rozhodnúť, pred piatimi rokmi som povedala pediatričke, že chcem chodiť na plávanie, a ona nech počkám, že až po očkovaní. Vtedy sa neočkovanie ešte len začínalo riešiť verejne. So synom som tiež chcela chodiť na plávanie, ale v 6. týždňoch dostal zápal obličky, tým sa oddialilo očkovanie do 5. mesiaca a nefrologičkin názor na plávanie vo verejnom bazéne je, že dieťa pokým má plienky nemá čo robiť vo verejnom bazéne (bez ohľadu na očkovanie), ona na to pozerá z pozície zápalu ľadvín a močových ciest. Zároveň povedala, že rozhodnutie je na mne, nemusí mu byť nič alebo absolvujeme 1-2 zápaly a prestaneme tam chodiť, a že to nevie vyjadriť ani percentuálne, je to od prípadu k prípadu. Rozhodnúť sa mám sama, takže nechodíme.
Prosím chápte, že píšem len svoj názor a skúsenosť a nemienim polemizovať o očkovaní/neočkovaní. To je každého osobná vec.

trend270
7. jan 2014

Nemusíte sa báť. Väčšina obyvateľstva je zaockovana, takze to, proti čomu ste neockovala by medzi ludmi nemalo byt. Az na mumps na východe. Uvidíme, čo sa objaví ďalej.