Očkovanie nie je také čisté ako sa zdá

cipanahajcik
1. jún 2015

Včera som v televízii zaznamenala reklamu na HN ktoré majú dnes v prílohe "Extra špeciál o očkovaniach"- ako totálneho nezastancu očkovaní som ich samozrejme musela mať. Dnes mi ich moja mamička doniesla a po prečítaní som zažila obrovské sklamanie. Takúto propagandu by som naozaj čakala v hociktorom denníku ale od hospodárskych novín, ktoré vždy popisovali veci s nadhľadom, jednoznačne nie. Tá pani na 4. strane ktorá je predsedníčkou vakcinologickej spoločnosti (totálne "nestranná") je dôkazom toho, že dnes už môže mať vysokoškolský diplom naozaj každý. Jedno jej tvrdenie sa vyvrátilo druhým. Pár dôkazov, že trepala od bučka do bučka:
1. "Neočkované deti ohrozujú očkované, pretože žiadna vakcína nie je 100% účinná" - no pani zlatá aký je potom význam očkovacích vakcín?! To je potom strašná sranda nechať si do seba pichnúť zmes vírusov (z ľudských embrií), jedov (ortute a pod.), ťažkých kovov (ktoré strčia do tela 4 mesačného dieťaťa) keď sú v konečnom dôsledku aj tak na hovno.
2. "Autizmus nie je spôsobený očkovaním, iba vzniká v rovnakom období v akom sa podáva aj 1. očkovacia vakcína" - Áha, to sú mi náhodičky...presne v tom istom?! Aj tuberkulóza sa prestala povinne očkovať pretože, pozor rovnako náhodne v tom istom období (po očkovaní) sa objavoval čoraz častejšie náhly syndróm úmrtia dieťaťa. Faktom je, že súčasťou mnohých výskumov bolo podanie vakcín v neskoršom veku ako je predpísaný a zrazu autizmus vznikal pokojne aj v 3-4. roku dieťaťa.
3. "Osobne nepoznám lekára ktorý nepodporuje očkovacie vakcíny" - no nehovor, veď z toho máte prachy. A ak sa aj nejaký taký nájde tak mu pre istotu vezmete licenciu.
4. "Situáciu by som riešila neprijatím nezaočkovaného dieťaťa do štátom dotovanej škôlky" "Osobne sa čudujem, že si rodičia očkovaných detí nezisťujú, ako sú na tom tie ostatné" - s týmto ma rozbila jak čínsky porcelán. To ako znamená, že v súkromných škôlkach nech sa aj umiera na choroby ale v štátnych budeme všetci pekne zaočkovaní? Ale keď ste kurnik raz zaočkovaní tak sa predsa nemáte čoho báť...alebo snáď áno? Jáj ja som zabudla akú účinnošt majú tie vychýrené očkovania. Nedávno som sa stretla s jednou mamičkou ktorá mi povedala ako majú podozrenie na čierny kašeľ (hlavne, že jej dcéra bola očkovaná pred dvoma rokmi). A to sa prosím pekne nebavíme o ľuďoch na konci civilizácie, ale o ľudoch z Bratislavy.
5. "Od 19. stor. (to je doba od kedy sú povinné očkovania) na svete nevypukli nejaké väčšie epidémie." - Tak, myslím si, že to nie je v tom od kedy sa očkuje. Kedysi nebolo ničím výnimočným ak prišiel mor a ľudia začali umierať. Zmenila sa doba. Keď som si prvý krát čítala spisy Louisa Pasteura a jeho srdcervúci príbeh o jeho vynáleze (vakcína proti besnote) nevedela som či sa mám smiať alebo plakať. Chlapca pohrýzol besný pes, na pomoc mu prišli ďalší dvaja ľudia ktorých tiež pohrýzol ten istý pes. Jeho matka ho vzala do Francúzska za istým chemikom ktorý ho mal vyliečiť. Do brušnej steny chlapca v podobe niekoľkých dní pichal injekcie (ich súčasťou boli rakovinotvorné bunky z pľúc oviec). Tento proces bol veľmi bolestivý no nakoniec Pasteur prehlásil- chlapec je vyliečený. A začalo sa očkovať vo veľkom...bez nejakých väčších výskumov. No ktosi zabudol na tých dvoch chlapov. Veď aj ich pohrýzol besný pes. A oni nezomreli napriek tomu, že neboli očkovaní.
Z toho vyplívajú dve možnosti: a) buď ten pes vôbec nebol besný alebo b) na besnotu by ten chlapec nezomrel ani ak by mu očkovacia vakcína nebola podaná.

Ak vás už nič z toho čo som napísala nepresvedčí položte si jednoduchú otázku "Koľko peňazí musí mať farmaceutický priemysel?" a odkiaľ ich má? hmmmm.... no veď z našich chorôb! z chorôb ktoré do nás nejako museli dostať. Skúste si niekedy dať napísať očkovaciu vakcínu. Prelejte ju do iného obalu a dajte si vyhotoviť rozbor. To sa budete diviť aké svinstvo má zniesť 4 mesačné dieťa ktorému to dosere imunitný systém, poškodí ochrannú vrstvu mozgu. Ak by vám pichli očkovaciu vakcínu priamo do krvného obehu boli by ste mŕtvi. Preto ju pichajú do svalstva! Aby sa uvolňovala pomaly. Narodí sa zdravé dieťa a po očkovaní ma detskú mozgovú obrnu. Dieťa chodí, rozpráva a po očkovaní zrazu nie. Ako je to možné?! Samozrejme, že nie u každého človeka sa následky prejavujú až tak rapídne, u niekoho vôbec...no ak by moje dieťa malo mať trvalé následky kvôli očkovaniu, tak by som to neprežila. A samozrejme myslím na to, že ak by ochorelo na nejakú z chorôb následkom neočkovania tak by som si to vyčítala rovnako. No v Afrike robili výskum kde výskumnú vzorku dvadsiati ľudia ktorí ochoreli na tetanus. Desiatim bola podaná očkovacia vakcína a desiatim injektívne vitamín C. Z tých čo mali očkovaciu vakcínu prežili dvaja, z tých čo mali podaný vitamín C všetci. Neutíšiteľný plač, vysoké teploty ktoré sú "prirodzene" vedľajšími účinkami po očkovaní sú dôkazom toho, že vakcíny sú agresívne. Tak ak si už za nimi tak stojíte tak ich podajte v neskoršom veku dieťaťa. Kedysi sa očkovalo živou vakcínou....bojím sa, že tie dnešné sú oveľa horšie. Ja som očkovaná...keď som raz mala úraz, lekárka mi pichla priamo do miesta úrazu tetanovku...ale moja tetanovka ktorú mi pichli pred troma rokmi bola ešte "plne funkčná"- Tak načo ďalšiu? Lekárka mi na to povedala "To len tak zo zvyku." A toto je kameň úrazu, oni vedia len to čo im trepali do hlavy iní. A ak im niekto celé štúdium hovoril aké su očkovania fasa, zdieľajú tento názor aj oni a takto ho sprostredkúvajú aj vám. V USA existuje program na odškodnenie obetí očkovania...no peniaze vám zdravie nevrátia.

aristka
1. jún 2015

Čo zakladaš novu av skupinu ,keď si založila novu temu o veciach ,ktore su tu rozoberane v inych očko temach a tieto av nazory tu mame dokola .....alebo ťa štve ,že konečne a niekto zobudil a hovorí ako by sa malo postupovať proti dobrovolne neočkujucim....ja tomu tlieskam,že to konečne niekto povedal nahlas....škoda ,že som si ten platok nekupila

esterba
1. jún 2015

@cipanahajcik musim konstatovat, ze jedine, co ma v tomto clanku zaujalo je, ze si od HN cakala nieco "viac".

pribinak
1. jún 2015

Skor ako sa zacnes odborne vyjadrovat k veciam, ktorym ocividne nerozumies, vrelo Ti odporucam nastudovat si gramatiku, mas tam krasnu hrubku

ghostsgirl
1. jún 2015

@cipanahajcik waw uz dlho som necitala hlupejsie argumentacie ako tie tvoje.... + tiez nechapem naco zakladas novu temu, ked ich tu je xy. Ved sa neockuj, ked nechces, ale laskavo tu nerozsiruj dezinformacie. Nechapem, preco mate stale potrebu vnucovat ludom to svoje neockovanie. Zi a nechaj zit!

cipanahajcik
autor
1. jún 2015

Prečo by ma malo štvať práve toto?! Ja vlastné deti nemám...a k tomu aby som zastávala tento názor ich ani nepotrebujem. Ja pokiaľ mám slobodu prejavu tak sa budem slobodne vyjadrovať. Ak to niekoho nezaujme, v poriadku. A ty pribinak mi dokáž, že tomu nerozumiem a odpusť mi hrubku. Keby ste si vaše názory aspoň odargumentovali na úrovni.

pribinak
1. jún 2015

@cipanahajcik zlata moja, toto co si tu ty dala dokopy je akurat tak kopa nezmyslov, Louis Pasteur sa musi v hrobe obracat
Daj nieco na urovni ty a potom mozno dame aj my ostatni ;)))

ghostsgirl
1. jún 2015

@cipanahajcik tak my si mame nazory argumentovat ,, na urovni,, , ale ty nemusis?:D Prepac, ale nebudem viest akademicku debatu, ked tvoje argumentacie sa k nej ani zdaleka nepriblizuju 🙂 Bojim sa, ze by si asi ani nerozumela... a to neber ako urazku....

lucinocka
1. jún 2015

Dalsia zbytocna tema

ajana1
1. jún 2015

@cipanahajcik tak sa nezahravaj s detmi inych.

pribinak
1. jún 2015

A poprosim ta, daj mi link ci odkazy na ten vyskum v Afrike a tiez link ci odkaz na tvrdenie v bode 5, to my zatial staci ;)))

qwerty81
1. jún 2015

Vsetci su blazni, iba ja som lietadlo...

miahavash
1. jún 2015
sanym
1. jún 2015

@pribinak dúfam, že tvoja hrubka je tam schválne 🙂

vroni
1. jún 2015

no konecne nejaka tema o ockovani! 🙄

adrika1704
1. jún 2015

do tejto diskusie rada pridam vlastne skusenosti a sebakriticky sa nazvem schizofrenik, co sa tyka ockovania. a to preto, ze som zasadne proti ockovaniu a vsetky 4 deti mam zaockovane..preco? pri prvych troch, ktore su uz starsie, nieco ako antivax neextistovalo.. sli sme ako ovecky.. pri poslednom 15 mesacnom sa to na mna ruti zo vsetkych stran. tiez som raz ocakavala od "Lampy" ktoru som nejak tak povazovala za nestrannu, ked sa venovala ockovaniu prisla som k velkemu sklamaniu, pretoze som mala z celeho pocit, ze este aj tí ktorí boli apriori proti ockovaniu asi chceli len tolko aby nebolo povinne..moja pediatricka inak skvela zenska, ked som jej spomenula moje pochybnosti povedala len tolko, nech sa rozhodnem ako chcem, dala nam najneskorsi mozny termin na danu vakcinu primerane veku, ale bola som upozornena, ze to nie oni musia nahlasovat, ale urad prace sleduje neockovancov.. cize nas stat v tom prstiky isto musi mat.. neviem ci je to farmaciami, ci ochranou deti.. ale ked zas sledujem mozno blbost.. EU nam posiela "balik utecencov" tak si 2x rozmyslim, ze zvladnem 1-2 dni teplot, alebo hrozbu nejakej nakazy..

adrika1704
1. jún 2015

@cipanahajcik do tejto diskusie rada pridam vlastne skusenosti a sebakriticky sa nazvem schizofrenik, co sa tyka ockovania. a to preto, ze som zasadne proti ockovaniu a vsetky 4 deti mam zaockovane..preco? pri prvych troch, ktore su uz starsie, nieco ako antivax neextistovalo.. sli sme ako ovecky.. pri poslednom 15 mesacnom sa to na mna ruti zo vsetkych stran. tiez som raz ocakavala od "Lampy" ktoru som nejak tak povazovala za nestrannu, ked sa venovala ockovaniu prisla som k velkemu sklamaniu, pretoze som mala z celeho pocit, ze este aj tí ktorí boli apriori proti ockovaniu asi chceli len tolko aby nebolo povinne..moja pediatricka inak skvela zenska, ked som jej spomenula moje pochybnosti povedala len tolko, nech sa rozhodnem ako chcem, dala nam najneskorsi mozny termin na danu vakcinu primerane veku, ale bola som upozornena, ze to nie oni musia nahlasovat, ale urad prace sleduje neockovancov.. cize nas stat v tom prstiky isto musi mat.. neviem ci je to farmaciami, ci ochranou deti.. ale ked zas sledujem mozno blbost.. EU nam posiela "balik utecencov" tak si 2x rozmyslim, ze zvladnem 1-2 dni teplot, alebo hrozbu nejakej nakazy..

sense
1. jún 2015

Nuz zvlastne ze v ziadnej krajine kde je ockovanie dobrovolne ale odporucanie nie je tak skoro az agresivna protiockovacia kampan ako na slovensku..a min. 95% deti je ockovanych...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moni244
1. jún 2015

@cipanahajcik ja len dve veci k tomu, ameriku a jej odškodnenie do toho neťahaj, oni dokážu žalovať každého a za všetko, nielen v rámci očkovania
a za druhé, že koľko peňazí má farmaceutický priemysel? nielen z očkovania, zober si len vitamínové doplnky, ktoré nútia tehotným, dojčiacim, na imunitu a podobné bláboly, toto sú skutočné prachy za nič

jalimag
1. jún 2015

@cipanahajcik nic si z tychto primitivnych, nevzdelanych nazorov nerob, asi tieto baby nemaju deti alebo nemaju nasledky po ockovani, lebo ak by mali, tak by hovorili inac, vid stovky nestastnych pribehov poskodenych deti a ich rodin... Clovek, ktory sa vzdelava a ktory navyse chce druhym dobre, je vzdy za debila. Fakt si z toho nic nerob. Kazdy si je strojcom svojho stastia. Prajem pekny den.

veriiii
1. jún 2015

@cipanahajcik
prepac,ale -akurat si spisala sumu sumarum co pretlacaju stranky ako slobodavockovani atd..
ano,a vsetko maju lduia 2 rozdiele azory,aj a ockovaie
1) ze ockovanie neucinkuje na 100% zamena,ze nie u 100% ludi sa tvori minimala ochrana hladina protilatok..to je fakt..povedz mi,co ucinkuje na 100%?dovod nie 100% moze byt pre vrodene odchylky v imunitom systeme..myslim,ze cislo je tak max 15%-20%?..ale-..kazda ocko latka ma svoj profil ucinosti....tetanovka ma podla SPC 100%...ak sa pouziva normalna-nie zrychlena schema..
2) autizmus je vrodeny...ine je autisticke spektrum v dosledku napr encefalopatie rozneho povodu....ta je velmi zriedkava po ockovani a predopklada sa,ze ide o deti s urcitymi genetickymi mutaciami..resp pridruzeymi infekciami v case ockovania...
ze casova nahoda neexistuje?kamaratky neockovany dostal ekzem kratko po 3. mesiaci...druhej zasa do 2.5 roka bolo zdrave dieta, potom regres a diagnoza-Rettov sydrom-ide o vrodene ochorenie..ako vieme ,av stranky sa nam snazia nahovorit,ze U vakcin su aj dlhodobe..aj za tie geny,co nechtiac predame nasemu dietatu mozu ockovacie latky..
ostatne ani nerozoberam..
jasne,ze farmafirmy chcu peniaze..alterativne nie?ale nesuhlasim,ze sa "vyrabaju" choroby za tym ucelom..ak by tvoje dieta zomieralo na sepsu, bola by si vdacna,ze firma investovala a vyvinula nerentabilny liek....alebo na vrodene metabolicke ochorenie,aktore ma incidenciu 1:40 000..

trosku sa pozri aj na tie choroby proti ktorym sa ockuje,a ich pripade komplikacie..cierny kasel u najmensich..osypky...vrodeny rubeolovy sydrom ..polio..zaskrt,tetaus..hepatitda B..netreba zatvarat oci a mysliet si,ze moje dieta ho aj tak nedostane./.
ja nechcem aby moja dcera dostalo rubeolu v "najnevhodejsej" chvili.., ani osypky, pripadne ich caste komplikacie..hepatitidu B, tetanus..ani cukrovku po mumpse..ci sklerozu multiplex po osypkach..atd atd..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
1. jún 2015

@jalimag nuz ani zakladatelka temy deti nema...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaduska
1. jún 2015

@jalimag podľa teba každý, kto očkuje deti je nevzdelaný a primitívny? Sa trošku kroť v názoroch a ak nemáš čo povedať k téme, tak sa nevyjadruj a nehodnoť názory iných prispievajucich....

ammellia
1. jún 2015

@cipanahajcik ked sa podla teba diplomy len tak rozdavaju, chod vystudovat medicinu a potom sir osvetu.

gabrielaslivkova
1. jún 2015

@cipanahajcik prepáč, ja sa vyjadrím len k jednej tvojej poznámke a to "Tá pani na 4. strane ktorá je predsedníčkou vakcinologickej spoločnosti (totálne "nestranná") je dôkazom toho, že dnes už môže mať vysokoškolský diplom naozaj každý.". Ty máš diplom z čoho? Z Google University?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cipanahajcik
autor
1. jún 2015

Ja mám 15 rokov a prístup k ľuďom evidentne lepší než vy. Nebojte sa ja si pre neho pôjdem! Pretože, si svoje názory aspoň viem obhájiť narozdiel od "tej pani". Ja si za svojim názorom budem stáť iba kvôli tomu, že nechcem aby trpeli nevinné deti. Lebo tie vám v 14. mesiacoch nepovedia či sa chcú dať zaočkovať a ak náhodou budú mať trvalé následky na kom bude stáť vina?!

zeriempizzu
1. jún 2015

@cipanahajcik ty mas 15 rokov a ziadne ine problemy okrem ockovania deti? Uz len preto mas problem. Odporucam psychologa, cim skor.