Očkovanie proti kliešťom

mondulka
25. mar 2014

Mamičky dávali ste očkovať svoje deti proti kliešťom?Ak hej v kolkých rokoch?

stefka33
25. mar 2014

Prečo chceš dieťa očkovať? Ak ho raz zaočkuješ, bude sa musieť očkovať v pravidelných intervaloch celý život. V prípade, že prešvihne termín a v tom období sa nakazí tou pliagou, má to závažné následky a choroba prebieha veľmi zle. Dávnejšie som videla o tom dokument.

belllinka
25. mar 2014

@mondulka Hlavne si o tom nieco nastuduj. To nie je ockovanie "proti kliestom" ale "proti kliestovej encefalitide" ktoru prenasa iba 1 percento kliestov. A ak toho kliesta vyberies a nenechass ho tam kvasit, tak sa nenakazis, ani ked je on nakazeny. Nebezpecnejsia a rozsirenejsia je borelioza a pred tou ta ockovanie neochrani.

ivetlo
25. mar 2014

Náš synator je zaockovany. Keď dostal prvú injekciu mal rok aj 10mes. Po mesiaci druhá a rok na to tretia. Po troch rokoch ďalšia a potom po piatich rokoch.
Nech si tu píšu čo chcú. Mi bývame pod horou, nie v meste kde nieje ani zeleň. Treba zvážiť či to vôbec potrebuje. Môj mal behom týždňa troch kliestov. Ja si nechcem nič vyčítať.

nae
25. mar 2014

Nedávala som deti očkovať, sama naša výsostne proočkovacia pediatrička to nedoporučila, a u detí mladších 3 roky už tým duplom. Už sa nám stalo, že kliešť preliezol zo psa na dieťa a prisal sa mu na hlavičku. Cez sezónu zvýšime príjem vitamínov skupiny B a repelent je náš každodenný kamarát. A každodenná detailná kontrola telíčka a hlavičky.

monicm
25. mar 2014

ja som nad tým tiež uvažovala,staršieho syna kliešte doslova milujú,ale ako tu už písala @belllinka ,očkuje sa proti klieštovej encefalitíde,ktorá je málo rozšírená a nie je až taká nebezpečná ako borelioza a proti tej sa očkovať nedá,takže sme to zavrhli.ja nie som proti očkovaniam,ale treba si zvážiť pre a proti.a tu bolo podstatne viac proti ako pre.aspoň u nás 🙂

lyzzy
25. mar 2014

ano,dali....proti kliestovej encefalitide....tusim nieco vyse dvoch rokov...uz si fakt nepamatam.

ichbinich
25. mar 2014

Zaockovani proti encefalitide sme vsetci, kedze tu v Stajersku su nakazene klieste velmi rozsirene. Deti su denne vonku, tak sme zaockovani. Ja som sa dala az po prestahovani tu do Stajerska. Ja viem, pred boreliozou nechrani nic, ale aspon teda pred tou encefalitidou.

daniela_m
25. mar 2014

Aj my sme všetci zaočkovaní. Minulý rok som dávala baby očkovať, tento rok my s mužom. Máme chatu v rizikovej oblasti, je tam dosť kliešťov. Viem, že je to len proti kliešťovej encefalitíde, proti borelióze sa nedá.

monika111111
4. apr 2014

zaujímavý článok ku kliešťom a očkovaniu
http://www.rodinka.sk/zdravie/zdrave-dieta/nebo...

cliuska
5. apr 2014

@belllinka suhlasim s tebou, ze ked uz je kliest prisaty, zaklad je ho cim skor vybrat, povodca lymskej boreliozy sa prenasa az 24hodin od prisatia kliesta... ale zase povodca kliestovej encefalitidy sa prenesie hned, on sa totiz nachadza priamo v slinach kliesta, teda hned ked zacne sat.... cize v ohniskach kliestovej encefalitidy, sa oplati dat zaockovat