Očkovanie proti žltačke typu A

salome123
3. nov 2012

dali ste svoje deti proti tejto chorobe ockovat? nemali z toho nejaku reakciu?

nam na preventivke v 2 rokoch doktor odporucil malu zaockovat, kedze sa jedna o v podstate caste ochorenie a vakcinaciou ziska dozivotnu imunutu. co si o to myslite?

aduskatt
3. nov 2012

Ackovu dostanes zo zanedbanej hygieny......................tak asi tak.......

janinah
3. nov 2012

moje deti sú očkované,ty dieťa v tomto veku nemáš šancu ustrážiť,aby nevopchalo rúčky kdekade,stačí, že ste v obchode,obchytá košíkovu ručku ,dáš jej keksík a nešťastie je na svete 😒 samozrejme,že rúčky umývame,učíme to deti,ale nemusí to stačiť...ale inak čo nemusíme čo nie je povinné,tak neočkujeme

jerryjanka
3. nov 2012

aky vtipny lekár že doživontú imunitu z očkovania 😀

sorciera24
3. nov 2012

@salome123 dozivotnu imunitu ockovanim rozhodne neziskas (kludne ti ju moze dostat aj po zaockvoani)....v kazdom pripade, by som ho ockvoat nedala, je to o hygiene a ak by nahodou, liecba je zvladatelna (no proste urcite sa jej menej bojim ako nez. ucinkov vakciny...)

kmkke
3. nov 2012

@salome123 Ja dám. Imunita je na 10 rokov, aj po prekonaní choroby si na 10 rokov chránená, potom sa treba dať zaočkovať. Ja som ju mala, týždeň doma v horúčkach, hnačkách a zvracaní a to som len pila vodu lebo nič iné som do seba dostať nemohla, teoreticky som si najhoršie obdobie odtiahla doma, podľa lekára som mala angínu, ožltla som až po týždni, potom tri týždne strávené v nemocnici, prísna diéta ešte pol roka, každomesačné kontroly, každodenné jedenie liekov na "podporu pečene" celý rok. Áno, je to žltačka špinavých rúk, ale ak od tohto ochránim svoje dieťa, ktoré ju môže dostať v pieskovisku, alebo na kupku (ja som ju dostala pri stanovačke na vodnej nádrži Teplý vrch), radšej ho dám zaočkovať.

pajerchinova
3. nov 2012

Ja som tiez dala, v skolke moze dostat tiez, aj v skole - aj ked ich ucime umyvat si ruky deti su roztopasne a nemyslia na to tak ako my. Tych 50e za dve davky este pre nich najdeme. Nemali ziadnu reakciu.

zigzag
3. nov 2012

@salome123 nie lebo urcite je lepsie, ak dieta chorobu prekona prirodzenym sposobom, ja ockovana na zltacku som nikdy nebola a ani som ju nikdy nemala, a ani nikto z mojich spoluziakov, tak naco riskovat vedlajsie ucinky vakciny proti chorobe, ktoru nikdy nemusi dostat ??? pan doktor je za ockovanie plateny jednak za vykon zo zdravotnej poistovne a urcite aj farmako firma mu da neaky ten bonos za splneny pocet 😉

alikaa
3. nov 2012

@salome123 precitaj si pribalovy letak vakciny a rozhodni sa, ci si ochotna riskovat neziaduce ucinky napisane v letaku. Su tam aj velmi vazne choroby. Navyse tato vakcina je mnozena na bunkach z potrateneho babatka v 16. tyzdni tehotenstva, co moze byt pre niekoho vazny dovod odmietnut takuto vakcinu (napr. u krestanov)

ankaevka
3. nov 2012

@salome123 staršie deti nemám zaočkované proti žltačke a nedám ani to najmenšie 😉

pajerchinova
4. nov 2012

nesuhlasim ze prekonanie zltacky A prirodzenym sposobom je lepsie, moja mama ju mala ako dieta a aj z jej rozpravania a rozpravania mojej babky to bola hrozna choroba aj skusenost. Ma to dosledky na pecen, a aj ked chcela nikdy sa nemohla stat darcom krvi.

hajanka
4. nov 2012

@salome123 ze dozivotnu imunitu 😀

kaja73
4. nov 2012

@pajerchinova to mala asi B typ-po A-cku sa moze krv darovat a A-cko nenechava dozivotne nasledky na peceni,na rozdiel od cečka a becka.
Pozitivita v krvi je po prekonani B a C hepatitidy-obe su prenosne krvou.

katarinka81
4. nov 2012

@pajerchinova Aj vakcinaciou proti hepatitide sa poškodzuje pečeň. Vždy je treba zvažiť rizika a benefity. Moja svokra dostala hepatitidu z očkovania.

monikamajova
4. nov 2012

@salome123 napr. naša doktorka nás o tomto ani neskúšala presviedčať,vraj sa žltačka dá citujem "úspešne liečiť homeopaticky" ..to máš ako s rotavírusom..vraj každá 3. hnačka ho spôsobuje...len zaujímavé je to, že v našej škôlke na dedine za 20 rokov nemalo žiadne dieťa žiadny rotavírus ani žltačku a to nie sú iné deti.. 😉 tiež jedia keksy zo zeme aj z piesku ked ich mama nevidí 😀