Váš názor na prvé tri očkovania

jjanulkaa3
18. jan 2015

Ahojte, kedze teraz riesim otazku ci dat svoju dcerku treti krat zaockovat chcem sa spytat su tie prve tri vakciny rovnake? Alebo je tam medzi nimi rozdiel. A ma zmysel ockovat tym istym ked uz dve mala? Potom preco sa ockuje teraz casto a potom nic? Aky je vas nazor na to najme na tieto prve ockovania do roka. Dakujem

sanym
18. jan 2015

@jjanulkaa3 áno, ide o preočkovanie rovnakou vakcínou Infanrix hexa+Prevenar13/Synflorix. Názor písať nebudem, ale určite si minimálne prečítaj príbalové letáky k týmto vakcínam.

zita19
18. jan 2015

@jjanulkaa3 http://www.sprievodcaockovanim.sk/caste-otazky-... pre viac informacii. Ale toto su informacie, ktore si mala mat nastudovane davno pred ockovanim a tiez ti ich mal vysvetlit pediater.

jjanulkaa3
autor
18. jan 2015

@zita19 ano jasne precitala som si kade co to ze sa tu pytan neznamena ze niesom infornovana chcem vediet nazory mamiciek a nie pediatricky ktora si ide stale len o tom svojom....

jjanulkaa3
autor
18. jan 2015

@zita19 a takymto strankam ja velmi neverim na kolko su doverihodne

zita19
18. jan 2015

@jjanulkaa3 a co je podla teba doveryhodne?

domak2
18. jan 2015

@jjanulkaa3 Myslim, ze ty velmi dobre vies co chces pocut a tem o ockovani je tu tisice tisicov so vsetkym pre a proti 😉 Ak uz si jej dve davky dala a nemala s tym problem, neviem nad cim rozmyslas. Takto rozdelene to je preto aby ucinkovali co najdlhsie ale nebol to velky naraz na organizmus. Teraz je to casto preto, ze najviac ohrozene su malicke deti a mozu mat najviac komplikacii a aj neskor sa este ockuju booster davky a mala by si v tom pokracovat aj v dospelosti, lenze vtedy uz je kazdy zodpovedny sam za seba a na take veci kasle.

iwesska
18. jan 2015

Z toho co som citala v odbornych clankoch, tretia posilnovacia davka je nepotrebna, nakolko je na nu minimalna imunitna odpoved, ak vobec nejaka. Malokto to vie. Je to zase len raz biznis. Tak ako v CR ti budu tvrdit, ze su potrebne do 1r. 4 davky Infanrixu, v SR, zazracne stacia len 3. Takze uz len z toho si mozes vyvodit nazor, ako velmi je to potrebne.

katrinka8
18. jan 2015

@jjanulkaa3 - ide o preočkovanie vakcínou Infanrix hexa+Prevenar13/Synflorix. Jedná sa o tzv. booster, ktorý zvyšuje účinnosť tých predchádzajúcich 2 očkovaní. Ak si pozrieš príbalový leták, zistíš, že zvyšuje účinnosť okolo 1,5 - 2 %. Študovala som si to pred 4 rokmi, tak presne tie čísla neviem, ale maximum boli tie 2 percentá na 1 chorobu, lebo sa to líšilo podľa tých chorôb myslím. Ale je to v príbalovom letáku. Názor si urob sama...

evittam
18. jan 2015

@jjanulkaa3 Chces nazor? Ciste svinstvo,vsetky 3. Staci si prestudovat pribalovy letak.

adsumus
18. jan 2015

@evittam môžeš mi napísať podrobne aké svinstvo je uvedené v príbalovom letáku?

evittam
18. jan 2015

@adsumus Najdi si pribalovy letak vakciny,ktora ta zaujima a prestuduj si.

maslenka47
18. jan 2015

@evittam a keby si nam to prezradila ty, my sme vsetky blbe a tomu pribalovemu letaku nerozumieme :D

purina12345
18. jan 2015

pridaj sa do tejto skupiny, tam si môžeš prečítať skúsenosti s očkovaním https://www.modrykonik.sk/group/2203/

zita19
18. jan 2015

alebo sa pridaj sem a dozvies sa tiez vela poucneho https://www.modrykonik.sk/group/6646/

evittam
18. jan 2015

@maslenka47 To nastastie nie je môj problem....Ak vies citat a si priemerne inteligentna tak porozumies,len musis mat zaujem si to prestudovat. A ak ti ide o provokaciu ohladne debaty za a proti a kto ma pravdu,na to si najdi niekoho ineho. Zakladatelka chcela nazor...

maslenka47
19. jan 2015

@evittam myslim, ze provokujes tu hlavne ty a je velmi smutne, ze taka sikovna a inteligentna baba si nevie svoj nazor zastat a obhajit. Hlavne ze mas mnoztvo "argumnetov" voci ostatnym. Ale to zase nie je moj problem, tiez som si spravila svoj nazor. A sice, ze cela tvoja argumentacia je na urovni "JPP". A zdovodnovat to tiez nebudem, evidentne to nie je v mode 🙂

denduska
19. jan 2015

@jjanulkaa3 laicky povedané - na vyvolanie potrebnej odpovede musíš detský imunitný systém "bombardovať" častejšie ako dospelý, preto je v zásade potrebných viac dávok a s vyšším obsahom ( to len tak zhruba, neplatí u všetkých jednotne..príklad Hemofilus B pri prvom očkovaní po 1.roku stačí jedna dávka, tetanus u dospelých stačí polovičný obsah toxoidu atď). Skutočne 3.dávka má už len minimálny efekt, ja som preto dcéru preočkovala až v 4.roku a už len "dospeláckou" vakcínou..vzhľadom na jej reakcie na hexu.

evittam
19. jan 2015

@maslenka47 Ja nikoho neprovokujem,len som napisala svoj nazor. A na co je dobre tu kopirovat znenie pribal.letaku a zlozenie vakciny staci si vypytat od pediatra a to nie je ziadne "JPP" ale cierne na bielom.

adsumus
19. jan 2015

@evittam Ja som sa ťa nepýtala na znenie letáku, ale na tie svinstvá, ktoré podla teba obsahuje. Ja som tam žiadne svinstvá nenašla, preto sa informujem u teba ako pôvodcu informácie. Aké svinstvá obsahuje leták?

evittam
19. jan 2015

@adsumus Okr.ineho hlinik,olovo,formaldehyd,glutaman sodny,ortut,polysorbat.

adsumus
19. jan 2015

@evittam V ktorej vakcíne je ortuť alebo olovo? 😕

dekys
19. jan 2015

pomocne latky Infanrix Hexa aluminium hydroxide - hydroxid hlinitý
aluminium phosphate - fosforečnan hlinitý
formaldehyde - formaldehyd
glycine - glycín
lactose - laktóza
Medium 199
neomycin sulphate - síran neomycínu
2-phenoxyethanol - fenoxyetanol
polymyxin B sulphate - síran polymyxínu B
polysorbate 80 - polysorbát 80
polysorbate 20 - polysorbát 20
sodium chloride - chlorid sodný (NaCl)
sodium phosphate dibasic dihydrate - dihydrát fosforečnanu sodného (Na2HPO4·2H2O)
potassium chloride - chlorid draselný (KCl)
potassium phosphate monobasic - fosforečnan draselný (KH2PO4)
water - voda

európske predpisy nepožadujú v zložení uvádzať látky, ktoré sa vyskytujú vo výslednom výrobku len v stopovom množstve. ..takže ich tam pravdepodobne nenájdete napísane,aj ked tam su

adsumus
19. jan 2015

@dekys A ktorá z tých látok je nebezpečná, svinstvo a prečo? Môže poprosiť? Hliník má každý v tele aj bez očkovania, rovnako formaldehyd aelbo vodu.

adsumus
19. jan 2015

@dekys napríklad tu máš polysorbát , kde všade sa nachádza, končíme s jedením?
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E433

zita19
19. jan 2015

@evittam v ktorej vakcine pe deti je ortut a v ktorej je olovo. Vymenuj obchodne nazvy, prosim.

zita19
19. jan 2015

@dekys ja som si vlani dala tu robotu (bola som opakovanie v (ne)ockovacich temach MK presvedcovana, ze v príbalových letakoch vakcin v Europe sa neuvadza cele zlozenia, hlavne sa neuvadza ortut) a vyhladala som si verejne dostupne pribalove letaky publikovane na web strankach zodpovedajuce nasmu Liekopisu v: Kanade, Australii, Chile, Japonsku a Portugalsku. Vo vsetkych bolo uvadzane presne to iste zlozenie ako je uvadzane v SK príbalovom letaku. To iste zlozenie bolo aj v Nemecku, Svajciarsku, Spanielsku a Velkej Britanii.

sissmiss
19. jan 2015

@adsumus a uvedies aj aky je rozdiel dostat hlinik do tela jedlom a vakcinou? 🙂

lucus83
19. jan 2015

@sissmiss v podstate sa vstrebáva rovnako z potravy aj z vakcín.. Do krvi sa môže vstrebať len keď sa rozpustí. Či v tráviacom trakte či v svale, či v podkoží je rozpustnosť hlinitých soli všeobecne okolo 1%. Ani z vakcín sa totiž hliník nedostáva priamo do krvi- a preto musí prejsť procesom absorpcie.
ako adsorbent vo vakcinch sa používa hlavne kvôli tejto jeho fyzikálno-chemickej vlastnosti -jeho pomalej rozpustnosti.

sissmiss
19. jan 2015

@lucus83 no, skusim zajtra pripnut jednu studiu, resp jej cast o tom vstrebavani

jjanulkaa3
autor
19. jan 2015

@denduska Dakujem za prispevok. ja tiez rozmyslam ze jej tretiu nedam 😒