Nezobrali nás do škôlky. Čo teraz?

batmanka
10. sep 2010

Naša malá bude mať vo februári 3 roky ,no u nás v dedine je škôlka totálne preplnená a tak nás nezobrali a ani vo februári nezoberú...nakoľko moji rodičia sú pracujúci 😖 a manželoví rodičia majú zdravotné ťažkosti ☹ ,tak netuším kam s Babrorkou ke´d pôjdem do práce,prosím poradte mi ako situáciu riešiť?!

zuzanocka
10. sep 2010

podala by som odvolanie 😒

zuzkat1
10. sep 2010

tak to netusim jedna znama takto prisla o robotu,lebo nemala kam dat dieta☹ to asi neprichadza do uvahy ze nejaku opatrovatelku?

zajo79
10. sep 2010

podala by som odvolanie...aj tu je taka skolka, ze zoberu deti, ktorych maminy su na materskej.. a maminy ktore robia, si deti asi maju brat zo sebou do prace...

denne73
10. sep 2010

No to ti verim. nepodávala si neskoro prihlášku?? teraz su školky preplnene a riaditelky su tlačene zhora a nemôžu prekročiť počty na triedach. Hm??? A čo tak najbližšia školka ? Máš to ďaleko do mesta?? Odvolanie ti nepomôže

juliankaaa
10. sep 2010

mozno sa im do februara uvolni miesto, sla by som za riaditelkou a poprosila ju nech na mna mysli, pretoze nastupujem do prace 😉

stvura
10. sep 2010

U nas v NZ sa berie po znamosti...niekomu na materskej dieta ano, vezmu, niekomu nie...maleho som sla len zahlasit a ked videli ze som tehotna a nehodlam sa im pomastit vacok tak mi oznamili ze miesto nie je a nebude...ako keby boli vestice co bude o rok 😉 .
betmanka, nejake blizsie mesto? Ja skolku na dedine riesit nebudem {stahujeme sa na vianoce na dedinu}, lebo je otvorena od siedmej do tretej a to si teda neviem predstavit kto by tam maleho vodil, lebo nikto z rodiny nepracuje tak aby stihol tieto terminy. Ja neviem, naco su tieto skolky s takymi otvaracimi hodinami, asi jedine pre ludi co maju babky a dedkov ktore zanasaju a chodia pre deti {to nehovorim ze v lete je dva mesiace zavreta a vzdy pocas skolskych prazdnin tiez, lebo je v budove skoly}.
Co sa tyka opatrovatelky...no neviem ako je to kde, len u nas uz niektore nevedia co by si pytali - potrebovala som riesit maleho pocas toho co chodim k lekarovi a "pani opatrovatelke" sa zdalo malo 2.5 eura na hodinu za to ze jej ho prinesiem a odnesiem so vsetkym vsudy {dvojrocny chlapcek ktory nepotrebuje nejaky speci program a zabavky}.

petrahy
10. sep 2010

moja osobna skusenost maleho mi prijali do skolky az od januara 2011 ziadost som mala od septembra 2010 bola som na rodicku a prosila riaditelku ci by to neslo predsa len skorej odpoved bola nie volali mi z prace ze by som mohla nastupit od oktobra tak som zhanala inu skolku pri manzelovej robote mal by drobca nastarosti stale len on vybavili sme si papierovacky bola som znova u doktorky pre potvrdenia a uz som niesla vyplnene papiere do skolky a v tom mi volali z nasej skolky ze prehodnotili situaciu a maleho zoberu 🙂 mozno som mala kus obrovskeho stastia ale ked sa nebudes pytat a nebudes tak trochu otravna tak asi nic nevybavis musis sa im pripominat mozno niekdo do skolky nakoniec dieta neda, odhlasi ho alebo sa prestahuje treba skusat

lujza123
24. feb 2012

No to by zaujmalo aj mna co teraz? A aj ked mi ju zoberu tak co budem robit ked mam pracovnu dobu do pol 5 a kolky su len do 4? Ked si zaplatim sukromnu skolku alebo opatrovatelku ostane mi na jedlo, najom tak 90 EUR. Mozem ist na urad prace sa hlasit lebo ma nenapada ziadna praca do ktorej budem moct chodit spolu s 3 rocnym dietatom. Mozem sa postavit pred kaufland s malou na rukach klobukom na zemi a zobrat.
Nepotrebujem od statu prispevky, chcem len skolku pre moje dieta..chcem tak vela?

katecameron
24. feb 2012

no tvoja ma tri roky lenze moj ma5 a nezobrali ho do skolky a od septembra ma byt predskolak a vobec nieje iste ci ho vezmu uz teraz je trieda preplnena je ich 28detí predskolakov a to poznam este dalsích 5co su natom ako moj syn co do skolky nechodili a to byvame na dedine 😠 kto ho uz len bude vlacit do vedlajsejj dediny aj ked nieje daleko ale aj tak

anjelicek26
24. feb 2012

Hm tak ja budem malu vozit kazde rano 20km, zasa nerobte z toho vedu dieta kusok odviezt, vedlajsia dedina, ved to je 5 minut autom...

Mne Maxa zoberu tak najskor od 3 - 3,5 roka, napriek tomu, ze maju aj jasle... bude u opatrovatelky a Saskina skola (skolne je minumum, ale ranna a poobedna druzina stoji hodne) dokopi nas bude stat 70% mojho platu... tiez to asi nebude sranda 😖 Ale tak nebude to vecne, je to len na preklenutie obdobia, kym ho do skolky vezmu - teda asi rok.

Vazne rozmyslam ostat este aspon pol roka doma... lebo kvoli peniazom sa mi do tej roboty ist neoplati.

ivetkab.
24. feb 2012

Skús podať odvolanie, ale to Ti zrejme nepomôže. Ja by som to skúsila ešte poriešiť tak, že by som zapísala dieťa do škôlky v blízkosti môjho zamestnania. Ak pracuješ v meste, tak väčšinu tu je to tiež nie ideálne, ale možno sa ti niečo podarí nájsť.

mamavera
24. feb 2012

pokiaľ nie je miesto v škôlke v mieste bydliska, resp. počet 5 - ročných detí prekračuje počet miest v materskej škole, asi iná možnosť nebude, ako dieťa do vedľajšej dediny vláčiť. Je to možno pre niektoré rodiny kruté, nie všetky vlastnia dve autá, niekde to bude finančne náročné, ale treba si uvedomiť, že škôlkou tieto starosti ešte len začínajú. Ak by som riskovala prísť o prácu, tak to obdobie prekleniem opatrovateľkou, alebo hoci aj drahšou súkromnou škôlkou. Ide to do peňazí, ale je to dočasný stav a ide o zdravé deti, maminy buďte radi, že máte len takéto starosti, sú rodiny, kde matka musí s dieťaťom ostať doma natrvalo, tiež potrebuje auto, ale na chodenie po lekároch a že jeden príjem je jeden príjem a dva sú dva je každému jasné.