Čo robiť s materským mliekom?

verrramkonik
22. aug 2014

Prosím o radu.Mám 2 týždne staré dieťa ktoré nemôže byť dojcene zo zdravotných dôvodov.Ja mám veľa mlieka a neviem čo s ním.zatiaľ si ho odsavam a zamrazujem. Ale už ho mam toľko,že mi zmrazila nestačí..preto hladam riešenie čo s ním.počula som o laktariach kde sa dá mlieko posunúť ale v trenčíne asi nič také nieje,najbližšie asi v bratislave.viete mi niekto poradit?a ešte taká otázka,keď užívam fraxiparin na riedenie krvi je možné že kvôli tomu by moje mlieko nezobrali?

alikaa
22. aug 2014

@verrramkonik Ja ti sice na otazku neodpoviem, ale zaujimalo by ma, ake zdravotne dovody existuju, ze dieta nemoze byt dojcene? Este som o takych nepocula.

darkadm
22. aug 2014

Ja som tiež nemohla dojčiť. Uživala som lieky, ktoré prechádzali do mlieka a dieťaťu by ublížili. Mne hneď v pôrodnici liekmi tvorbu mlieka zastavovali. Takze ak naozaj nemôžeš dojčiť treba ísť k lekárovi, ktorý nasadí správne lieky. Inak inú radu nemám.

hajajanka
22. aug 2014

@alikaa skus pouzit google: http://www.mamaaja.sk/dojcenie/ke-ochorenie-bra...

@verrramkonik Poziadaj lekara, aby ti medikamentozne zastavil laktaciu.

verrramkonik
autor
22. aug 2014

@alikaa dcérka ma fenylketonuriu.je to metabolizmu ochorenie.nemôže prijímať stravu s bielkovinami,lebo by jej to vážne poškodilo.musí mať špeciálne mlieko.tiež som doteraz nevedela,že existuje niečo prečo by dieťa nemohlo materské mlieko ale je to tu...

verrramkonik
autor
22. aug 2014

@hajajanka laktaciu si musím udržať,lebo keď malej klesne hodnota fenylanalinu,tak popri špeciálnemu mlieku ktoré papa bude musieť aj moje pár krát denne. Ale mlieka mám toľko,že mala ho určite nepotrebuje,keďže bude ho mať obmedzené. .

alikaa
22. aug 2014

@hajajanka naozaj som o tom este nepocula
@verrramkonik a ked par krat denne bude musiet tvoje mlieko, tak ako to potom funguje, ked ho vlastne nemoze? Trochu nechapem, ze preco nemoze, ale zaroven potom musi? A kolko bude moct? Podla coho sa to vypocitava?

verrramkonik
autor
22. aug 2014

Sama som z toho jeleň :-[ to bude mať nejak presne vypočítané.aj toto umelé ma vypočítané presne na váhu a viac jej dať nemôžem.vraj nemôže byť úplne bez bielkovín preto pár dávok musí mať aj moje mlieko..bola som z tej choroby dosť prekvapená,keďže som robila všetko preto aby mohla byť dojcena nakoniec takmer zbytocne

jabuducanevesta
22. aug 2014

@alikaa ked je rastep pusy

ajana1
22. aug 2014

Prestan si tolko odsavat,tym si len zvysujes produkciu mlieka. Ak si odsavas kazdy 3 hodky skus kazde 4 - 5 a tym by sa ti mala laktacia upravit.

alikaa
22. aug 2014

@jabuducanevesta aj s razstepom podnebia sa da kojit, videla som jedno video kojenia takehoto babatka.

alikaa
22. aug 2014

@mysuliatko7 dik za info

janickacrazy
23. aug 2014

@alikaa Moja kamoška má dve takéto deti, tiež ich nemohla kojit stále, len raz alebo dvakrát denne, takéto deti musia celý život držat velmi prísnu dietu, vážia si každé jedno jedlo a niektoré veci nemožu vobec, niektoré len trochu. Musia užívat špeciálne bielkoviny, také koktejly. Ak by tie deti dietu nedržali, tak by zostali mentálne postihnuté, čiže motivácia tam je obrovská. Kamoškine sú už vačšie a sú to krásne baby, nič im nechýba, len to majú v živote trochu tažšie ako ostatné deti.

janickacrazy
23. aug 2014

@verrramkonik Držím ti palce, aby ste to všetko zvládli. Možno by sa našla nejaká mamička, čo nemože kojit a prijala by vdačne tvoje mliečko pre svoje bábo.

alikaa
23. aug 2014

@janickacrazy Naozaj som to tu citala a pocula prvy krat v zivote. Dik, ze si mi to objasnila. Ako sa ta choroba zisti? Je to zahrnute v tych screeningoch z krvi z paticky v prvych dnoch zivota? Ci sa to da zistit uz v tehotenstve?
@verrramkonik tiez drzim palce. Je tu jedna tema, kde mozes ponuknut svoje materske mlieko, tak tam napis. Urcite neznizuj tvorbu mlieka, ked ho tvoje dieta bude este potrebovat. Radsej ho ponukni inym mamickam, ktore s tvorbou mlieka bojuju, alebo nechcu krmit UM.

janickacrazy
23. aug 2014

@alikaa Zistuje sa to v tých screeningoch z paty, raz som videla o tom taký dokument, jedna pani tam mala mentálne postihnutého syna, lebo to bolo už dávnejšie a vtedy sa tie screeningy ešte nerobili a druhú dcéru už zistili podla toho syna, takže tá už bola úplne ako zdravé dieta. No máme štastie, že sa to u nás robí, lebo tam ked sa to zistí neskoro, už sa to nedá vrátit spat to poškodenie.