Kŕmenie mliečkom pomocou suplementoru. Používate ho?

odsavacka
21. aug 2009

Ahojte,
moje dieťatko kŕmim pomocou laktačnej pomôcky suplementoru - nadobka zavesená na krku, z ktorej tečie mliečko pomocou hadičky prilepenej na prsníku do pusy bábätku🙂 Bábätko je tak kŕmené na prsníku odsatým mliečkom.
Je tu niekto, kto už má podobnú skúsenosť za sebou, príp. ju práve prežíva?
Ďakujem.

sunea
22. aug 2009

Ahoj, my sme to skúšali, lebo som nemala dosť mliečka, ale momentálne suplementor už nepoužívame - syn bol veľmi nespokojný, keď dostával menšie dávky, i keď častejšie... Ale sú tu maminy, ktorým to pomohlo, určite sa ozvú. Mne sa teraz mliečka robí už omnoho viac, ako na začiatku, ale príkrmy stále potrebujeme. Držím palce.

odsavacka
autor
22. aug 2009

sunea, dakujem za reakciu, pises, ze tvoj maly nebol spokojny ked dostaval mensie davky i ked castejsie. Ako to myslis?Ja do suplementoru zmestím 170 ml, malej to staci, dokonca vylievam obcas, papka 6, 7 krat za den. Tvoj chlapcek kolko vypije na jeden krat? Dufam, ze maminy, ktore zdielaju rovnaky osud, sa ozvu....chcela by som si vymenit skusenosti🙂Dakujem.

sunea
22. aug 2009

Nám túto metódu poradila "annag" (super žienka, laktačná poradkyňa z témy "Dakujeme annag") - ale tam ide o to, že prsíčka majú byť čo najčastejšie stimulované saním malého človiečika, takže nie kŕmenie 6-7x denne, ale aj 10-12x za deň - tým pádom musí byť dávka príkrmu na jednotlivé dávky znížená. Prepošlem ti do IP jej mail, čo mi o tom písala.
Moj malý dostával štandardne 50-100 ml na jednu dávku 6x denne - najprv dojčenie, potom príkrm(vzhľadom na jeho hmotnosť, niekedy vypil 50 ml, inokedy celých 100 ml), tzn. dostával max. 600 ml príkrmu za deň. Keď sme to rozdelili na dávku 60 ml krát desať, tak niekedy mu to stačilo, ale vačšinou bohužiaľ nie a po kŕmení mi plakal.

odsavacka
autor
23. aug 2009

Ahoj,
dakujem za preposlanie na IP, terz uz rozumiem, moja malinka je uz teraz zvyknuta pit viac naraz, a ja suplementor pouzivam miesto flasky, len za chvilu nam bude nadobka mala🙂Zvazim este to co pisala annag,zatial ahoj.