Mam vpáčené bradavky. Ako postupovať?

anickamaros
9. nov 2012

Ahojte maminky prosím Vás poraďte mi.Mám vpáčené bradavky no rada by som dojčila.Prvého syna som nedojčila vôbec , lebo nemal za čo chytiť, ale tohto by som chcela no neviem čo mám robiť, aby mal aspoň za čo chytiť.
Ak viete prosím Vás poraďte mi.

domak2
9. nov 2012

urcite kontaktuj laktacnu poradkynu napr. na www.mamila.sk ale na bradavkach az tak moc nezalezi, dietatko ma sat hlavne dvorec a celkovo sa bradavky po porode mozu zmenit a babo by malo byt schopne si ich vtiahnut. Treba hlavne poziadat aby ti babatko hned po porode dali, byt s nim co najviac v kontakte a skusat od prvych minut 🙂
http://dojcenie.wordpress.com/prve-chvile-s-bab...
@anickamaros

majka1981
9. nov 2012

@anickamaros skontaktuj sa s laktacnou poradkynou, od prveho dna vyluc aby dieta nedostavalo cumel a flasku, aby si nenavyklo na umely cumel.

janusa01
9. nov 2012

fakt skus poradkynu pride aj k tebe domov a vysvetli,ukaze nieje odveci uz teraz pred porodom.mne v porodke toto povedali ze mam vpacene bradavky a poradkyna vravela,ze to vobec nieje pravda poradila co a ako.

fidoorkaa
11. nov 2012

tak tento problem velmi dobre poznam a veru luto mi je ze som laktacnu nevyhladala skor. V prvom rade uz do nemocnice si zober odsavacku ta ti pomoze keby sa ti naplnili prsia odsat a hlavne ti povytiahne bradavku a vtedy hned nasadit babatko. Ja som si dva mesiace odsavala a davala som svoje mliecko malemu z flasky bohuzial ale nechcela som to riesit umelym mlieckom ked svoje som mala vela. A uz tretí týzden kojím pretoze sa chytil samozrejme som stale skusala ho prisat a podarilo sa az teraz. Som stastna ze sa predsa chytil - podla mna pretoze tecie z viacerych castí bradavky a nie len z jedneho ako to je u flašky. A hlavne som verila ze to dokazem a doktorka mi povedala ze chytil pretoze citil a poznal to mliecko a kedze vyrastol bolo mu lahsie aj chytit. Drzííííím velmi palce nech sa podari

natali.83
11. jún 2013

To s tým dvorcom je pravda, bábo sa má prisávať naň, ale pokiaľ na podnebí nezacíti bradavku, tak sa púšťa a hľadá ďalej. A keďže nenachádza, je nespokojné. Rozhodne to chce veľa trpezlivosti a používať aspoň na začiatku odsávačku. Nemyslím namiesto dojčenia, len chvíľku aby sa bradavka povytiahla a naštartoval sa spúšťací reflex. Držím palce.