Môžem užívať vápnik, horčík a zinok popri dojčení?

katrinka8
29. dec 2013

Ahojte baby, mozem pri dojceni uzivat vitaminy vapnik, horcik a zinok (v ramci protizapalovej kury?): http://www.jamieson.sk/produkty/vitaminy-a-vyzi... ? V pribalovom letaku je napisane, ze poradit sa pri dojceni s lekarom. V lekarni mi, napodiv, poradila lekarnicka pockat, len nevedela, dokedy. Syncek ma 5 tyzdnov.

patkaza
22. okt 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

ten zinok vám neviem poradiť ... ale horčik a vápnik môžete uživať v tehotenstve a nie len že môžete ale mali by ste http://akoapreco.com/ako-a-kedy-uzivat-horcik-a-priznaky-jeho-nedostatku/

kale13
22. okt 2015

zinok mozes tiez.. pomaha na hojenie popraskanych bradaviek a tiez kvasinky . aj vies angl. tu je studia o tom
http://typeaparent.com/the-benefits-of-zinc-for...

dianockadianka
18. nov 2015
Používateľ dianockadianka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dianockadianka.

Ahoj @katrinka8 , súhlasím, že horčík a vápnik by sa mali užívať a to nielen počas tehotenstva ale aj počas dojčenia. Ideálne, ak sa prijímajú súčasne, lebo vtedy dochádza k ich optimálnemu vstrebávaniu. Čítala som, že narpirodzenejšie pre organizmus je keď sa do tela dopĺňajú minerály z minerálnej vody.. Je to oveľa lepšie ako keď telo dostane veľkú dávku nejakej minerálnej látky (alebo aj vitamínu) cez tabletku alebo šumivú tabletu. To je dobré akurát tak na to, aby sa tieto látky z tela vylúčili.. Ja som si zvykla piť Gemerku. Okrem toho, že mi chutí tak má aj vápnik a horčík v odporúčanom pomere 3:1. Tento pomer je dôležitý aby sa horčík do tela dobre vstrebal.. plus keď dojčíš, tak je potrebný aj vápnik- bábätku musíme odovzdať len to najlepšie pre ďalší vývoj. 🙂

adkarobko
6. okt 2021

Odporucamhttps://etabletka.sk/obchod/novo-c-komplex-lipo... brala som aj pocas tehotenstva a uzivam aj teraz