Kanavit do mliečka. Aké sním máte skúsenosti?

normandy88
7. okt 2010

ahojte ja ako starostlivy ocko sa chcem opytat ci je potrebne davat kanavit do mliecka kedze manzelka uz nekoji asi 3 tyzdne mala ma 23 dni a doktorka nam povedala aby sme jej davali kanavit do mliecka // ked jej ho dame tak nam mliecko vyvracia ked jej ho nedame tak spap vsetko "odgrgne" a buva ako 100 anjelov!? mozem poprosit o radu ?

jasminet
7. okt 2010

ak sa nepletiem, tak kanavit sa detom na UM nedava. dava sa iba vigantol (resp. vitamin D) do cca 2 rokov, alebo podla odporucania lekara.

gitarka
7. okt 2010

mi sme tiez davali do mliecka ale maly mal z toho zelenu stolicu, tak nam dr.predpisala vitamin D tiez sa dava do mliecka,ale len raz za 3 mesiace a uz bolo dobre... 🙂 🙂

sasikas
7. okt 2010

ked je dieta na UM tak Kanavit uz nedavat.....UM uz obsahuje vitamin K... 😉

pegie
7. okt 2010

Kanavit sa dava vylucne iba kojenym detom, deti ma UM nie, obsahuje vit. K. Ja kojim a kanavit sme davali do 6 mesiacov plus vigantol do 1roka.

evickapooh
7. okt 2010

ak uz davate umele mlieclko tak netreba ,mam 2 deti ,kym som kojila davala som kanavit-na odporucanie pediatricky potom uz nebolo treba asi umele mlieko obsahuje vit. K

junovka
7. okt 2010

Knavit som davala detom do 6 mesiacov aj ked boli na UM, a kvapky som davala podla vahy dietatka...to znamena, ked malo 4 kg, tak 4 kvapky 😉

katkas1
7. okt 2010

ja som dcere tiez nedavala ked sme presli na UM, ved je je predsa v tom mlieku tak na co este kvapky

katarina822
7. okt 2010

u nas co kojene ci nekojene do 6mes. 1kvapka raz za mes.

bambibam
7. okt 2010

Nám doktorka predpísala Vigantol každý den 2 kvapky a kanavit 1x do týždna 2 kvapky ,a doktorka mi povedala ,že len dovtedy kanavit pokial kojím,ked budem dokrmovať tak ho mám vysadiť.

dajna11
7. okt 2010

no ked je na Um nedávať kanavit.pozor aby nebolo predávkované vit.K

janeta21
16. feb 2011

Dojčenie prirodzene a postupne zvyšuje úroveň vitamínu K u novorodencov po narodení, takže nenastane porucha regulácie, ktorá by mohla iniciovať objavenie sa leukémie. Toto je spôsob, ako má byť, ktorý vytvoril Stvoriteľ. Systém zrážania krvi u zdravých novorodencov je dobre naplánovaný a zdravé dojčené deti netrpia komplikáciami s krvácaním, a to aj bez doplnkovej výživy. Aj keď dojčení novorodenci vykazujú nižšiu úroveň vitamínu K v krvi než je „odporúčaná“ hodnota, nevykazujú žiadne známky nedostatku vitamínu K.
Recenzované odborné časopisy poukázali na súvislosť medzi veľkými dávkami vitamínu K a detskou rakovinou a leukémiou. Výskumy na zvieratách poukázali na súvislosť medzi veľkými dávkami vitamínu K a rôznymi stavmi, ktoré zahrňujú anémiu, poškodenie pečene, poškodenie obličiek a smrť.
Detská mliečna výživa je doplňovaná neprirodzene vysokými dávkami vitamínu K.

bubulka722
17. feb 2011

Svoju dcérku plne dojčím a vit. K som jej nikdy nedávala. Po pôrode som odmietla injekčné podanie vit. K, čo je nebezpečná megadávka tak ako spomenula janeta21. Pri UM nemáš čo riešiť.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz