Soor v ústočkách aj na genitáliách

medulkaalka
4. júl 2011

Ahojte, chcela by som sa informovať či niekto má skúsenosti so soorom aj na genitáliách, teda okolo zadočka. Máme to aj v pusine to poctivo vytierame momentálne fialovou vodičkou. Chcela by som sa však opýtať či máte niekto skúsenosti aj s tými pupáčikmi na zadačku? Viete niekto ako to liečiť, respektíve čím to potierať, aby to zmizlo? dddddddddakujem

koniarova
4. júl 2011

Určite treba ísť k lekárovi. Fialová vodička sa už roky používať nemá. Nám predpísali Nizoral tabletky /dáva sa ja Diflucan sirup/ a nejakú inú bielu vodičku na potieranie /názov som už zabudla/. A tak isto sa používa na potieranie aj Candibene sprej /tuším tak sa volal/. Neexperimentuj doma, toto sú účinné lieky a hneď zaberú. Ale sú len na predpis. Dieťa to veľmi bolí a čím dlhšie to necháš nepreliečené, tým väčšia šanca, že sa to dostane do čreva /čo už u teba asi nastalo, keď to máte na genitáliách/ a bábo bude mať ešte aj veľké bolesti brucha a hnačky.

koniarova
4. júl 2011

A ešte som zabudla, dudle vyhodiť a kúpiť nové a ak sa nekojíte, fľaše aj dudle na ne dôkladne sterilizovať, lebo sa toho nezbavíte a budete si to stále dookola prenášať. Tak sa držte. A na ten zadoček Imazol krémpasta.

koniarova
4. júl 2011

Keď prídem na názov tej bielej vodičky, dopíšem.

kamilka22
4. júl 2011

moj syn je na toto nachylny, ked mu idu zubky, tak sa mu to casto objavi v ustockach. Odporucam ist k detskemu lekarovi. Co sa liekov tyka nam hned po prvej davke zaberie Diflucan /taky biely sirupcek pre deticky, je to ATB na 3 dni, kazdy den jedna davka/. Ak to ma aj na genitaliach tak urcite potrebuje lieky. Pouziva sa aj kandibene, treba nastriekat na gazu a vytriet ustnu dutinu 3 krat denne. Mne toto syn nechcel, lebo je to nechutne. A este su pagavit tycinky. Treba to s tym potriet 2 krat za den /myslim usta/ a vytierat aspon tri dni po sebe. Kazdy den treba vyvarat cumliky, do vody si ale daj lyzicku sody bikarbony. A moja detska lekarka mi poradila, ze v ustach sa toho da zbavit aj tak, ze zmiesas sodu bikarbonu pomerom 1:1 s praskovym cukrom a vytries ustocka, niekolko krat denne. A ak kojis, treba si umyt bradavky antibakterialnym mydlom. Vsetky hracky, s ktorymi prisiel do kontaktu - v lekarni predavaju dezinfekcny prostriedok, ten sa riedi vodou, das to do vane, nechas posobit a potom este oplachnes cistou vodou. A potom bude po sore. Drzim palce, viem, ze aj takato vec vie potrapit.

martinka05
16. máj 2012

@koniarova ahoj, chcem sa ťa opýtať, keď ste brali tie tabletky nizoral, či ste nemali žiadne vedľajšie účinky. Nám predpísali na gastre 1/2 tabletky denne 14 dní kvôli tomu, že máme plesne v tráviacom trakte. Čítala som príbalový leták, a píšu tam, že môže dôjsť k poškodeniu pečene a treba robiť aj pečeňové testy. Ďakujem.

koniarova
16. máj 2012

@martinka05 Neboj, absolútne bez problémov. Ja to môžem len odporučiť. Už na druhý deň bolo vidno 50%-né zlepšenie. 😉 😉

martinka05
16. máj 2012

@koniarova a jedol tie tabletky, lebo tu všade píšu, že sa len vytierajú ústočká pri "žabe" ? My máme alergiu na mlieko a na sóju a tieto lieky obsahujú laktózu, tak budem ešte volať dr. pre istotu.

veronika01102013
10. jan 2014

Ahojte maminky,ja mam tiež problem so soor-om ,moj syn ma 3mesiace je na UM,lekarka nam povedala aby sme sme použili diflucan pomoze nam to vyčisti ustočka už za 3dni ale potom sa nam to vracia tak asi kazdy druhy tyžden,neviem uz co robyt všetko mam vždy sterilitovane,už som bola u lekarky ci nahodov ja nemam neaky problem ale nie.V lekarni mi radili že mam skusit Monilia Albicans a vytierat ustočka ale nič,už neviem čo mam robyt a nechce ani papat,prosim poradťe mi Dakujem..

luba28
10. jan 2014

@veronika01102013 este by som dala nejake probiotika+ ten diflukan,...

veronika01102013
10. jan 2014

Davam aj probijotika bio-gaia som davala dva mesiace a teraz už mesiac davam biopron,takže uz neviem co robit!

godyna
10. jan 2014

@veronika01102013 aj ja som to riešila dlho a jedine či mi pomohlo je Diflucan - predpisala nam ho doktorka + som užívala probiotika enterina, Dudle všetko co cmúľala vytvárať a vytvárať a bradavky som si musela oplechovat rozriedenou vo vode sodou bikarbonu. Potom daj pozor lebo dost to vysusuje tak si ich nakremuj. Zákaz jedenai sledkeho lebo to podporuje kvasinky . Ked sa toho zbavíte a zase budes cítiť ze ta svrbia bradavky hned si ich opláchni tou bikarbonu a snaz sa pri umývaní sa nepoužíat mydlo na prsia lebo to narúša flóru . Držím palce lebo je to fakt nepríjemne...

veronika01102013
10. jan 2014

diky za radu ale ja nekojim maly je na UM,a nahodou neco ine mi nevies poradit nie Diflucan?

zuzi1211
6. dec 2014

@veronika01102013 ahoj, prosim ta ako ste nakoniec vyhrali ten boj so soorom? Moj maly ma 3 mesiace, mal to pred 3 tyzdnami lekarka nam dala medoflucon. Z toho to preslo ale po 2 tyzdnoch sa to vratilo. Kojim, bradavky umyvam , klobuciky a cumliky pouzijeme vzdy len raz potom sterilizujem a nie a nie sa toho uz 9 den zbavit. Malemu to nastastie nevadi pri papani ale mna to velmi hneva. Teraz mu to vytieram na radu lekarky so sodou bik. Striekam candibene a z jazyka mu to zmyzlo ale z lic a na podnebi to ma stale ☹((