Vitamín D - Vigantol alebo čistý vitamín

syrik
16. sep 2013

Ahojte maminky,
moja dcéra má teraz 17 mesiacov. Vigantol som jej prestala dávať v júni, keď mala 14 mesiacov, lebo v lete sa dosť pohybuje po slniečku. Teraz na jeseň zvažujem, či mám dávať, či netreba. Dávate ďalej svojím deťom Vigantol? Koľko kvapiek a dokedy ho treba dávať? Myslím do akého veku? Je aj nejaký iný druh lieku ako Vigantol, nejaké čisté D-čko?
Ďakujem 🙂

vefi89
16. sep 2013
romanknopp
16. sep 2013

ahojte, náš malý mal teraz rok, ale ešte cez zimu mu idem dávať D-čko, vravela som to aj doktorke a povedala, že dobre. Niekde som čítala články, že tento vitamín treba dávať do 2 rokov, inde do 18tich mesiacov, tak toto bude niekde medzitým 🙂 , budem mu dávať stále tie dve kvapky, čo aj doteraz. Neviem, či sa dá objednať aj iné D-čko, viem, že niektoré mamičky kupovali čisté v Rakúsku.

katrinka8
16. sep 2013

Ahoj, ja davam dcerke D-ko stale este (ma 3 roky aj 3 mesiace) - ale nie Vigantol, ale radsej vitamin D od Jamieson-u. Maju ak kvapky pre male deticky a dojcata, aj tobolky cmulacie pre vacsie deti.

syrik
autor
16. sep 2013

@katrinka8 A dostať to normálne v lekárni? Lebo dnes ma lekárnička presviedčala, že D-čko je iba Vigantol...

lili777
17. sep 2013

@syrik normálne kúpiš v lekárni kvapky Jamieson alebo cmúľacie medvedíky pre väčšie deti. Ja som kúpila celý prírodný komplex VitaVim a tam už D-čko je, takže nepridávam. Ale aj ten komplex je super, prírodné vitamíny bez farbív, ečiek, umelých sladidiel. obsahuje koncentráty z ovocia a zeleniny...

syrik
autor
17. sep 2013

@lili777 Ďakujem moc krát, vyskúšam 🙂

katrinka8
17. sep 2013

@syrik - ano, tam, kde mavaju vitaminy Jamieson v lekarnach s tym problem nie je 😉 U nas nemaju problem objednat, ak nahodou v tom momente nemaju. Doporucili mi to miesto Vigantolu este asi pred rokom, ci dvomi, ked bola ta afera s Vigantolom a stiahli ho z predaja docasne.

k_a_j_k_a
17. sep 2013

@syrik ahoj. Ja mam 3r a 4r dcerky a mne Dr. kazala davat vigantol aj tento rok od novembra do aprila. Priznam sa, nejdem ho davat, ale my davame detom melasu. Je v tom koooopec vitaminov. Dokonca mladsej krasne minule upravila krvny obraz. Takze vzdy, aj treba nieco taketo, moja prva cesta ide do bioobchodu 🙂

syrik
autor
18. sep 2013

Baby a ako je to s tým slnečným žiarením? čerpá vôbec telo vit. D zo slnka, keď je pokožka natretá vysokým UV faktorom? Niekde som čítala, že by musel byť človek vystavený denne aspoň 15 - 20 minút na slnku, ale bez ochranného krému. No tak malé dieťa si bez ochrany netrúfam dať na priame slnko.